LAMIAthema.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΡΟΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΜΑΤΙΕΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  • ΕΥ ΖΗΝ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
    • ΥΓΕΙΑ
    • ΓΕΥΣΗ
    • ΒΙΒΛΙΟ
    • ΕΠΙΣΤΗΜΗ
    • AUTOκίνηση
    • ΠΑΡΑΞΕΝΑ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Reading: Αυγά «en cocotte»
Μοιράσου το
Notification Δείξε μου περισσότερα
Τελευταία Νέα
Επιστροφή αδειούχων του Αυγούστου: Αυξημένη η κίνηση στην Αθηνών – Κορίνθου, χαμηλές ταχύτητες από Κινέτα μέχρι Μέγαρα​
24 Αυγούστου 2025
Ταλαιπωρία για επιβάτες του οδοντωτού στα Καλάβρυτα – Ακινητοποιήθηκε λόγω βλάβης​
24 Αυγούστου 2025
Καιρός αύριο: Έως τους 34 βαθμούς η θερμοκρασία – Άνεμοι έως 7 μποφόρ​
24 Αυγούστου 2025
Δημήτρης Κωνσταντάρας: «Τώρα πάλι μαζί» γράφει ο γιος του δημοσιογράφου για τον πατέρα και τον παππού του​
24 Αυγούστου 2025
Γυναικοκτονία στον Βόλο: «Θόλωσα, δεν ήθελα να το κάνω» είπε ο 40χρονος στην 18χρονη κόρη του​
24 Αυγούστου 2025
Aa
LAMIAthema.gr
Aa
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΡΟΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΜΑΤΙΕΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  • ΕΥ ΖΗΝ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
    • ΥΓΕΙΑ
    • ΓΕΥΣΗ
    • ΒΙΒΛΙΟ
    • ΕΠΙΣΤΗΜΗ
    • AUTOκίνηση
    • ΠΑΡΑΞΕΝΑ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Ακολούθησέ μας
LAMIAthema.gr > ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ > ΓΕΥΣΗ > Αυγά «en cocotte»
ΓΕΥΣΗ

Αυγά «en cocotte»

19 Ιουνίου 2025 131 Views
Updated 2025/06/19 at 7:02 ΠΜ
Μοιράσου το
Μοιράσου το

Τα μελάτα αυγά, ψημένα σε πυρίμαχα ατομικά φορμάκια «Oeufs en cocotte», είναι ένα αγαπημένο κλασικό πιάτο με προέλευση από τη Γαλλία, που ετοιμάζεται γρήγορα, με απλά υλικά που έχουμε στο σπίτι.

Contents
Υλικά για τη ΣυνταγήΕκτέλεσηΣυμβουλή

Μπορούν να παρασκευαστούν σκέτα ή να εμπλουτιστούν με διάφορα λαχανικά, αλλαντικά ή μυρωδικά και σερβίρονται με φρυγανισμένο ψωμί του τοστ ή φέτες χωριάτικου ζυμωτού ψωμιού για το πρωινό αλλά και για ένα ελαφρύ μεσημεριανό γεύμα.

Υλικά για τη Συνταγή

½  κουταλιά της σούπας μαργαρίνη, λάδι ή βούτυρο, λιωμένο, για να αλείψετε τα φορμάκια

- Advertisement -
Ad image

100 γραμμάρια τριμμένο τυρί της επιλογής σας

4 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος, πλήρης 35%

8 τοματίνια, κομμένα στη μέση (προαιρετικά)

4 αυγά

Αλατοπίπερο κατά βούληση

1 κουταλιά της σούπας φρέσκο θυμάρι, ψιλοκομμένο

4 φέτες ψωμί ολικής αλέσεως ή φέτες από ζυμωτό χωριάτικο

Εκτέλεση

1.Αρχικά προθερμάνετε τον φούρνο στους 220° C.

2.Λαδώστε μικρά κεραμικά (ή άλλα πυρίμαχα) φορμάκια ψησίματος με λίγο λιωμένο βούτυρο, λάδι ή μαργαρίνη. Καλύψτε τη βουτυρωμένη βάση τους με τριμμένο τυρί.

3.Κόψτε τα ντοματίνια στη μέση, αν χρησιμοποιήσετε και προσθέστε τα κι αυτά πάνω από το τριμμένο τυρί μαζί με την κρέμα γάλακτος.

4.Σπάστε ένα ολόκληρο αυγό σε κάθε φορμάκι και πασπαλίστε με αλάτι, πιπέρι και φρέσκο θυμάρι.

5.Τοποθετήστε τις κεραμικές φόρμες σε μια σχάρα στο κέντρο του φούρνου, στη μεσαία θέση και ψήστε για 10-15 λεπτά ή ψήστε τα αυγά σε μπαιν μαρί, όπως προτείνεται παρακάτω.

6.Σερβίρετε τις κοκότ με ποιοτικό ψωμί, κατά προτίμηση φρυγανισμένο για λίγα λεπτά στο φούρνο.

Συμβουλή

-Για τον έλεγχο τη θερμοκρασίας και την αποτελεσματικότητα της τεχνικής συνιστάται το ψήσιμο σε μπαιν μαρί (βάλτε τα φορμάκια σε ένα ταψί και ρίξτε βραστό νερό έτσι ώστε να φτάνει εξωτερικά μέχρι τη μέση και λίγο παραπάνω). Προτιμήστε σκεύη με καπάκι για να μην πιτσιλιστούν οι κρόκοι από το νερό και βράστε τα έτσι για 10 λεπτά.

-Οι κοκότ έχουν εξαιρετική γεύση με μερικά ψιλοκομμένα λαχανικά, όπως μανιτάρια ελαφρά σοταρισμένα ή καραμελωμένα κρεμμύδια αλλά και με ψιλοκομμένο ζαμπόν ή άλλο αλλαντικό.

Διαβάστε επίσης:

Εύκολο παγωτό κακάο, με 3 υλικά, χωρίς παγωτομηχανή

Φιλέτο στήθος κοτόπουλο με λεμόνι και δεντρολίβανο, σερβιρισμένο με σπιτικό πουρέ πατάτας

Χορταστική σαλάτα με πατάτες «τσακιστές», λαχανικά και πανεύκολο ντρέσινγκ

​ Read More

Newsroom 19 Ιουνίου 2025
Μοιράσου το άρθρο
Facebook TwitterEmail Print
Άφησε ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Επιστροφή αδειούχων του Αυγούστου: Αυξημένη η κίνηση στην Αθηνών – Κορίνθου, χαμηλές ταχύτητες από Κινέτα μέχρι Μέγαρα​
24 Αυγούστου 2025
Ταλαιπωρία για επιβάτες του οδοντωτού στα Καλάβρυτα – Ακινητοποιήθηκε λόγω βλάβης​
24 Αυγούστου 2025
Καιρός αύριο: Έως τους 34 βαθμούς η θερμοκρασία – Άνεμοι έως 7 μποφόρ​
24 Αυγούστου 2025
Δημήτρης Κωνσταντάρας: «Τώρα πάλι μαζί» γράφει ο γιος του δημοσιογράφου για τον πατέρα και τον παππού του​
24 Αυγούστου 2025
Γυναικοκτονία στον Βόλο: «Θόλωσα, δεν ήθελα να το κάνω» είπε ο 40χρονος στην 18χρονη κόρη του​
24 Αυγούστου 2025

Σας ενδιαφέρουν

ΓΕΥΣΗ

Παραδοσιακή κυκλαδίτικη ρεβυθάδα στον φούρνο

24 Αυγούστου 2025
ΓΕΥΣΗ

Φίλια Γη: Ένα ταξίδι στις γεύσεις και στις ιστορίες πίσω από τα κρασιά της Καρδίτσας

23 Αυγούστου 2025
ΓΕΥΣΗ

Πώς να αποθηκεύσετε το ψωμί τις ζεστές ημέρες του καλοκαιριού

23 Αυγούστου 2025
ΓΕΥΣΗ

Χοιρινό σνίτσελ, μπαρμπούνια τηγανητά και χταπόδι με κοφτό μακαρονάκι, ξεχωρίζουν στο μενού της επόμενης εβδομάδας

23 Αυγούστου 2025
Facebook Instagram

Το νέο ενημερωτικό portal της Λαμίας και ολόκληρης της Στερεάς Ελλάδας.
Ειδήσεις από την Λαμία, την Φθιώτιδα, όλη τη Στερεά, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΜΑΤΙΕΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΓΕΥΣΗ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  • ΒΙΒΛΙΟ

MUST

  • ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΜΑΤΙΕΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΓΕΥΣΗ
  • ΒΙΒΛΙΟ
  • ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

  • Όθωνος 1, Λαμία
  • 2231022277, 6908395648
  • lamiathema@gmail.com
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
  • ΔΙΑΦΗΜΗΣΗ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

©2020 - 2025 LAMIAthema.gr / Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος | 19CLOUDS PRODUCTION

Removed from reading list

Undo
AdBlock Detected
Our site is an advertising supported site. Please whitelist to support our site.
Okay, I'll Whitelist
Welcome Back!

Sign in to your account

Lost your password?