Στη βαρύτατη καταγγελια ότι η κυβέρνηση και προσωπικά ο πρωθυπουργός έχουν εξαπολύσει εκστρατεία «δολοφονίας χαρακτήρα» σε βάρος του ΠΑΣΟΚ προχώρησε το κόμμα της μείζονος αντιπολίτευσης, μετά την επίθεση που εξαπέλυσε ο βουλευτής Καβάλας της ΝΔ, Μακάριος Λαζαρίδης, στο μέλος του Π.Κ. του ΠΑΣΟΚ, Θανάση Γλαβίνα.
Σε συζήτηση στον τηλεοπτικό σταθμό Attica, ο Μ. Λαζαρίδης κατηγόρησε τα κόμματα της αντιπολίτευσης ότι αποκαλούσαν τα στελέχη της ΝΔ ως «παιδεραστές» την περίοδο 2019-2023, προκαλώντας τις σφοδρές αντιδράσεις τόσο του Θ. Γλαβίνα, όσο και του Κώστα Μπάρκα, βουλευτή Πρέβεζας του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι διέψευσαν κατηγορηματικά τον ισχυρισμό αυτό.
Μάλιστα, παρότι του ζητήθηκε με επιμονή να ανακαλέσει, ο βουλευτής της ΝΔ αρνήθηκε να το κάνει, αρκούμενος να λέει «καλά, εντάξει», ενώ οι κ.κ. Γλαβίνας και Μπάρκας τον καλούσαν να απαντήσει πότε και από ποιο κομματικό στέλεχος είχε ειπωθεί κάτι τέτοιο.
Το περιστατικό προκάλεσε τη σφοδρή αντίδραση του ΠΑΣΟΚ, το οποίο σε ανακοίνωσή του τονίζει ότι «είναι προφανές ότι τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας στο άγχος τους να υπουργοποιηθούν έχουν ξεπεράσει κάθε όριο τοξικότητας για να περάσουν τις εξετάσεις του Μεγάρου Μαξίμου. Ο Βουλευτής Καβάλας και στενός συνεργάτης του κ. Μητσοτάκη απο τα πρώτα χρόνια της πολιτικής του καριέρας, Μακάριος Λαζαρίδης, χυδαιολογεί και συκοφαντεί το ΠΑΣΟΚ συστηματικά το τελευταίο 24ωρο. Ουδέποτε στέλεχος του ΠΑΣΟΚ αποκαλέσε “παιδοβιαστές” τους πολιτικούς του αντιπάλους».
Το ΠΑΣΟΚ υπογράμμίζει ότι «δυστυχώς αποδεικνύεται πως ο Πρωθυπουργός είναι πίσω απο τις προσπάθειες δολοφονίας χαρακτήρων είτε μέσω επιθέσεων που εξαπολύουν βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας είτε μέσω των μετακλητών υπαλλήλων των ομάδων διαστρέβλωσης που ρίχνουν το δηλητήριο τους στα social media. Είναι αποκλειστικά υπεύθυνος για την επιχείρηση εκφυλισμού της πολιτικής ζωής της χώρας. Οι Έλληνες αξίζουν κάτι καλύτερο».
Διαβάστε επίσης
Στο… μυαλό του Κυριάκου Μητσοτάκη: Πότε θα γίνει ο ανασχηματισμός και πόσο ευρύς θα είναι
ΠΑΣΟΚ: Τα συμπεράσματα της εκλογής Τασούλα και οι επόμενες πολιτικές στοχεύσεις του Ανδρουλάκη