LAMIAthema.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΡΟΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΜΑΤΙΕΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
    • ΥΓΕΙΑ
    • ΓΕΥΣΗ
    • ΒΙΒΛΙΟ
    • ΕΠΙΣΤΗΜΗ
    • AUTOκίνηση
    • ΠΑΡΑΞΕΝΑ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Reading: Αρνίσιο μπούτι ψημένο στο φούρνο, σε αλουμινόχαρτο, με εξαιρετική πάστα μαρινάδα
Μοιράσου το
Notification Δείξε μου περισσότερα
Τελευταία Νέα
Μετά το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ, σειρά παίρνουν ΕΛΓΑ και Ταμείο Ανάκαμψης
6 Ιουλίου 2025
Σφράγισαν beach bar στην Χαλκιδική – Λειτουργούσε χωρίς άδεια
6 Ιουλίου 2025
ClickFix: Η νέα απειλή στον κυβερνοχώρο
6 Ιουλίου 2025
Ξεκινούν οι εγγραφές στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (Κ.Δ.Α.Π.) Δήμου Λαμιέων για το σχολικό έτος 2025-2026
6 Ιουλίου 2025
Λαμία: Διακοπή της κυκλοφορίας στην οδό Πατρόκλου τη Δευτέρα 7 Ιουλίου
6 Ιουλίου 2025
Aa
LAMIAthema.gr
Aa
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΡΟΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΜΑΤΙΕΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
    • ΥΓΕΙΑ
    • ΓΕΥΣΗ
    • ΒΙΒΛΙΟ
    • ΕΠΙΣΤΗΜΗ
    • AUTOκίνηση
    • ΠΑΡΑΞΕΝΑ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Ακολούθησέ μας
LAMIAthema.gr > ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ > ΓΕΥΣΗ > Αρνίσιο μπούτι ψημένο στο φούρνο, σε αλουμινόχαρτο, με εξαιρετική πάστα μαρινάδα
ΓΕΥΣΗ

Αρνίσιο μπούτι ψημένο στο φούρνο, σε αλουμινόχαρτο, με εξαιρετική πάστα μαρινάδα

Newsroom 19 Απριλίου 2025
Updated 2025/04/19 at 7:02 ΠΜ
Μοιράσου το
Μοιράσου το

Αρνίσιο μπούτι ψημένο στο φούρνο σε αλουμινόχαρτο, με εξαιρετική πάστα μαρινάδα, που ετοιμάζεται πανεύκολα και αποδεικνύεται πάντα νόστιμο.

Contents
Υλικά για τη ΣυνταγήΕκτέλεση

Μια παραδοσιακή συνταγή για το πασχαλινό τραπέζι ή ακόμα και για ένα οικογενειακό κυριακάτικο ή καθημερινό γεύμα.

Υλικά για τη Συνταγή

1 – 1 ½ κιλό αρνίσιο μπούτι

- Advertisement -

15 γραμμάρια (3-4 κουταλάκια του γλυκού) μουστάρδα

40 γραμμάρια ελαιόλαδο

10 σκελίδες σκόρδο

Μερικά κλωναράκια θυμάρι ξερό ή ρίγανη, τριμμένα

Λίγο δεντρολίβανο ξερό ή φρέσκο, ψιλοκομμένο

½ κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη

30 γραμμάρια φρεσκοστιμμένο χυμό λεμονιού

Αλατοπίπερο κατά βούληση

Εκτέλεση

1. Αρχικά, ξεφλουδίστε τις σκελίδες σκόρδου, κόψτε μερικές σε λεπτές φέτες και αφήστε στην άκρη 2-3 για την μαρινάδα.

2. Αφαιρέστε τυχόν μεμβράνες από την επιφάνεια του κρέατος, εάν υπάρχουν, ή ζητήστε το από τον κρεοπώλη σας. Ξεπλύνετε το κρέας και στεγνώστε το με χαρτί για να αφαιρέσετε την υπερβολική υγρασία. Κάντε βαθιές τομές κατά μήκος της επιφάνειας του αρνιού με ένα λεπτό, κοφτερό μαχαίρι. Γεμίστε τις οπές μπήγοντας τις λεπτές σκελίδες σκόρδου.

3. Ετοιμάστε τη μαρινάδα. Σε ένα βαθύ δοχείο ανακατέψτε μουστάρδα απαλή, τις υπόλοιπες σκελίδες σκόρδου πολτοποιημένες με την πρέσα, πιπέρι, τριμμένο δεντρολίβανο, τριμμένο θυμάρι, το ελαιόλαδο και τη ζάχαρη. Στύψτε το χυμό λεμονιού και βάλτε και αλάτι. Ανακατέψτε το μίγμα πολύ καλά μέχρι να διαλυθεί καλά το αλάτι και η ζάχαρη και να έχετε μια πηκτή πάστα.

4. Αλείψτε γενναιόδωρα το μπούτι του αρνιού με τη μαρινάδα, έτσι ώστε να καλυφθεί από όλες τις πλευρές. Τυλίξτε το κρέας σε πλαστική μεμβράνη και βάλτε το στο ψυγείο να μαριναριστεί για 1 ώρα τουλάχιστον. Όσο περισσότερο κάθεται το αρνί στη μαρινάδα, τόσο πιο νόστιμο και αρωματικό θα γίνει. Μπορείτε να το αφήσετε και όλη τη νύχτα. Πριν το ψήσιμο, βγάλτε το από το ψυγείο και αφήστε το να πάρει τη θερμοκρασία περιβάλλοντος.

5. Τυλίξτε το κρέας σε λαδόκολλα ή αλουμινόχαρτο σε 2-3 στρώσεις. Το αλουμινόχαρτο είναι απαραίτητο για να μην στεγνώσει στο φούρνο το κρέας και να διατηρηθεί όσο πιο ζουμερό γίνεται. Τοποθετήστε το σε ταψί στο φούρνο και ψήστε στους 180ο C-220ο C βαθμούς μέχρι να ψηθεί για 1 ώρα έως δύο, ανάλογα με τις δυνατότητες του φούρνου. Στο τέλος του ψησίματος, ανοίξτε προσεκτικά το αλουμινόχαρτο από πάνω (προσοχή μην καείτε) και ψήστε για άλλα 10-15 λεπτά μέχρι να πάρει μια χρυσαφένια κρούστα.

6. Σερβίρετε το αρνί ζεστό, μαζί με ψητά λαχανικά, σαλάτες και διάφορες αλοιφές.

Συμβουλές

  • Τρυπήστε το κρέας με ένα μαχαίρι. Αν μπήγεται εύκολα και ρέει καθαρός χυμός είναι έτοιμο. Σε διαφορετική περίπτωση, δηλαδή αν ο χυμός είναι ροζ ή κόκκινος, πρέπει να συνεχίσετε το μαγείρεμα.
  • Για την πάστα μαρινάδα μπορείτε να προσθέστε και άλλα αγαπημένα μπαχαρικά, όπως μοσχοκάρυδο, κόκκινη πάπρικα καπνιστή, ξερό βασιλικό, κόλιανδρο σκόνη κ.λ.π.

Διαβάστε επίσης:

Τσουρέκι παραδοσιακό πασχαλινό

Κουλουράκια, με τα αρώματα των πασχαλινών αναμνήσεων

Μοναστηριακή φασολάδα με πορτοκάλι

​ Read More

Newsroom 19 Απριλίου 2025
Μοιράσου το άρθρο
Facebook TwitterEmail Print
Άφησε ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Μετά το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ, σειρά παίρνουν ΕΛΓΑ και Ταμείο Ανάκαμψης
6 Ιουλίου 2025
Σφράγισαν beach bar στην Χαλκιδική – Λειτουργούσε χωρίς άδεια
6 Ιουλίου 2025
ClickFix: Η νέα απειλή στον κυβερνοχώρο
6 Ιουλίου 2025
Ξεκινούν οι εγγραφές στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (Κ.Δ.Α.Π.) Δήμου Λαμιέων για το σχολικό έτος 2025-2026
6 Ιουλίου 2025
Λαμία: Διακοπή της κυκλοφορίας στην οδό Πατρόκλου τη Δευτέρα 7 Ιουλίου
6 Ιουλίου 2025

You Might Also Like

ΓΕΥΣΗ

Συνταγή: Σούπα γκασπάτσο

4 Ιουλίου 2025
ΓΕΥΣΗ

Αυγά «en cocotte»

19 Ιουνίου 2025
ΓΕΥΣΗ

Λουκουμάδες με γιαούρτι φρούτων (επιδόρπιο) και σταφίδες

18 Ιουνίου 2025
ΓΕΥΣΗ

Μανιτάρια γεμιστά με φέτα και θυμάρι σε air fryer ή συμβατικό φούρνο

17 Ιουνίου 2025
Facebook Instagram

Το νέο ενημερωτικό portal της Λαμίας και ολόκληρης της Στερεάς Ελλάδας.
Ειδήσεις από την Λαμία, την Φθιώτιδα, όλη τη Στερεά, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΜΑΤΙΕΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΓΕΥΣΗ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  • ΒΙΒΛΙΟ

MUST

  • ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΜΑΤΙΕΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΓΕΥΣΗ
  • ΒΙΒΛΙΟ
  • ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

  • Όθωνος 1, Λαμία
  • 2231022277, 6908395648
  • lamiathema@gmail.com
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
  • ΔΙΑΦΗΜΗΣΗ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

©2020 - 2025 LAMIAthema.gr / Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος | 19CLOUDS PRODUCTION

Removed from reading list

Undo
AdBlock Detected
Our site is an advertising supported site. Please whitelist to support our site.
Okay, I'll Whitelist
Welcome Back!

Sign in to your account

Lost your password?