LAMIAthema.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΡΟΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΜΑΤΙΕΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
    • ΥΓΕΙΑ
    • ΓΕΥΣΗ
    • ΒΙΒΛΙΟ
    • ΕΠΙΣΤΗΜΗ
    • AUTOκίνηση
    • ΠΑΡΑΞΕΝΑ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Reading: Αργεντινή: Τουλάχιστον 13 οι νεκροί από τις καταρρακτώδεις βροχοπτώσεις – Αγνοούνται δύο κοριτσάκια (Photos)
Μοιράσου το
Notification Δείξε μου περισσότερα
Τελευταία Νέα
Λαμία: Παραδοσιακό Θέατρο Σκιών Καραγκιόζη στην Ηράκλεια
1 Ιουλίου 2025
Νέος Κ.Ο.Κ. : Η χρήση προστατευτικού κράνους στο επίκεντρο των ελέγχων της Ελληνικής Αστυνομίας
1 Ιουλίου 2025
Δήμος Λαμιέων: Οδηγίες Προστασίας της Δημόσιας Υγείας σε Περίπτωση Πυρκαγιάς
1 Ιουλίου 2025
Λουτρόπολη της Υπάτης – Ως πότε αυτός ο μαρασμός
1 Ιουλίου 2025
Ψηφιακό πελατολόγιο: «Υποδοχή» με απεργίες σε συνεργεία και πλυντήρια αυτοκινήτων
1 Ιουλίου 2025
Aa
LAMIAthema.gr
Aa
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΡΟΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΜΑΤΙΕΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
    • ΥΓΕΙΑ
    • ΓΕΥΣΗ
    • ΒΙΒΛΙΟ
    • ΕΠΙΣΤΗΜΗ
    • AUTOκίνηση
    • ΠΑΡΑΞΕΝΑ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Ακολούθησέ μας
LAMIAthema.gr > ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ > ΚΟΣΜΟΣ > Αργεντινή: Τουλάχιστον 13 οι νεκροί από τις καταρρακτώδεις βροχοπτώσεις – Αγνοούνται δύο κοριτσάκια (Photos)
ΚΟΣΜΟΣ

Αργεντινή: Τουλάχιστον 13 οι νεκροί από τις καταρρακτώδεις βροχοπτώσεις – Αγνοούνται δύο κοριτσάκια (Photos)

Newsroom 9 Μαρτίου 2025
Updated 2025/03/09 at 9:02 ΠΜ
Μοιράσου το
Μοιράσου το

Τουλάχιστον δεκατρείς άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην Αργεντινή εξαιτίας των καταρρακτωδών βροχοπτώσεων που έπληξαν από τα ξημερώματα προχθές Παρασκευή την πόλη Μπαΐα Μπλάνκα, λιμάνι της χώρας της Λατινικής Αμερικής στον Ατλαντικό Ωκεανό, 600 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Μπουένος Άιρες.

Contents
Αγνοούνται δύο κοριτσάκια που παρασύρθηκαν από τα νερά «Ακραία μετεωρολογικά φαινόμενα»Λεηλασίες και βανδαλισμοί

Τα ένδεκα από τα δεκατρία θύματα έχουν αναγνωριστεί.

Το δημοτικό συμβούλιο δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να βρεθούν κι άλλοι νεκροί στην πόλη αυτή 350.000 κατοίκων.

- Advertisement -

Αγνοούνται δύο κοριτσάκια που παρασύρθηκαν από τα νερά

Η υπουργός Εθνικής Ασφάλειας, Πατρίσια Μπούλριτς, τόνισε, κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε από την Μπαΐα Μπλάνκα στον ραδιοφωνικό σταθμό Mitre, πως πλέον πρόκειται για «κατεστραμμένη πόλη». Τόνισε εξάλλου πως συνεχίζονται οι έρευνες για να εντοπιστούν δυο κοριτσάκια που πιθανόν «παρασύρθηκαν από τα νερά».

Κατά δημοσιεύματα στον Τύπο της Αργεντινής πρόκειται για δύο αδελφές, ενός έτους και τεσσάρων ετών.

Κάπου 850 άνθρωποι παρέμεναν ακόμη εκτοπισμένοι χθες το απόγευμα, σύμφωνα με δεδομένα του δήμου.

Σύμφωνα με τις Αρχές, στην Μπαΐα Μπλάνκα έπεσαν μέσα σε οκτώ ώρες 400 χιλιοστά βροχής, ή με άλλα λόγια όση πέφτει συνήθως κατά τη διάρκεια ενός ολόκληρου έτους.

Το φαινόμενο ήταν «άνευ προηγουμένου», υπογράμμισε ο Χαβιέρ Αλόνσο, υπουργός Ασφάλειας στην επαρχία του Μπουένος Άιρες, όπου υπάγεται διοικητικά η Μπαΐα Μπλάνκα. «Η μεγαλύτερη καταιγίδα στην Μπαΐα Μπλάνκα είχε σημειωθεί το 1930», όταν είχε καταγραφτεί βροχόπτωση «175 χιλιοστών», ενώ αυτή που έπληξε την πόλη από προχθές ήταν «σχεδόν τριπλάσια», εξήγησε.

Η κυβέρνηση αποδέσμευσε κατεπείγουσα βοήθεια 10 δισεκατομμυρίων πέσος (8,6 εκατ. ευρώ).

«Ακραία μετεωρολογικά φαινόμενα»

Για την Αντρέα Ντιφούργκ, ειδική στη διαχείριση του περιβάλλοντος, «πρόκειται για ξεκάθαρο παράδειγμα της κλιματικής αλλαγής», που προκαλεί «ακραία μετεωρολογικά φαινόμενα» όπως οι ισχυρές βροχές και άλλα, κάτι που «εκδηλώθηκε σε αυτή την περίπτωση με πλημμύρες άνευ προηγουμένου» σε κάποιες περιοχές.

«Δεν άλλη επιλογή παρά να προετοιμάσουμε τις πόλεις, να ευαισθητοποιήσουμε και να επιμορφώσουμε τους πολίτες, να δημιουργήσουμε συστήματα προειδοποίησης αποτελεσματικά και να δράσουμε» για να προλαμβάνονται καταστροφές, πρόσθεσε μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο η κυρία Ντιφούργκ, η οποία είναι επίσης διευθύντρια περιβαλλοντικής πολιτικής στην πόλη Ιτουσαϊνγκό, κοντά στην πρωτεύουσα της Αργεντινής.

«Πλημμυρίσαμε, τα νερά έφτασαν το ενάμισι μέτρο. Δυστυχώς, δεν απομένει πλέον τίποτα», είπε ο γιατρός Εδουάρδο Σεμινάρα στο τηλεοπτικό δίκτυο C5N από το ιατρείο του, που επλήγη από τις πλημμύρες.

Σε τηλεοπτικά πλάνα από την πόλη εικονίζονται νέες μητέρες και νοσηλεύτριες με νεογέννητα στα χέρια, καθώς απομακρύνονται εσπευσμένα με τη βοήθεια του στρατού από μονάδα νεογνών στου νοσοκομείου Χοσέ Πένα, του μεγαλύτερου στην Μπαΐα Μπλάνκα.

Λεηλασίες και βανδαλισμοί

Χθες μέσα ενημέρωσης έκαναν λόγο για λεηλασίες τη νύχτα, μεταδίδοντας οπτικό υλικό από καταστήματα που υπέστησαν βανδαλισμούς.

Το αεροδρόμιο στην Μπαΐα Μπλάνκα έκλεισε μέχρι νεοτέρας και οι αρχές διέταξαν να κοπεί η ηλεκτροδότηση σε ορισμένους τομείς της πόλης για να αποτραπεί ο κίνδυνος ηλεκτροπληξιών.

Κατά τη διάρκεια της ημέρας χθες, η εταιρεία ηλεκτρισμού της πόλης ανέφερε πως η διακοπή έπληττε 120.000 χρήστες.

«Ανεβάσαμε τους σκύλους στην ταράτσα, βάλαμε τα παιδιά μέσα στο φορτηγό και μείναμε εδώ», αφηγήθηκε σε τηλεοπτικό δίκτυο η κάτοικος Φλάβια Βιέρα Ρομέρο.

«Οι γείτονες ανέβηκαν σε ταράτσες», πρόσθεσε.

Η επαρχία Μπουένος Άιρες, διοικητική οντότητα διακριτή από την πρωτεύουσα, στην οποία υπάγεται η Μπαΐα Μπλάνκα, ανακοίνωσε χθες πως έστελνε βάρκες και κανό, ασθενοφόρα 4×4, δυο ελικόπτερα, φορτηγά με τρόφιμα, πόσιμο νερό και εξοπλισμό στην πλημμυροπαθή πόλη.

Στα τέλη του 2023, σφοδρή καταιγίδα, με ισχυρές βροχές και ανέμους που έφταναν τα 150 χιλιόμετρα ανά ώρα, άφησε πίσω δεκατρείς νεκρούς, καθώς κατέρρευσε η οροφή κλειστού σταδίου.

Οι βροχοπτώσεις προβλέπεται να συνεχιστούν βορειότερα — η μετεωρολογική υπηρεσία της Αργεντινής εξέδωσε έκτακτο προειδοποιητικό δελτίο για το βορειοδυτικό τμήμα της χώρας. Η επαρχία Τουκουμάν (βορειοδυτικά) ήδη πλήττεται από πλημμύρες.

Διαβάστε επίσης:

Λονδίνο: Συνελήφθη ο ακτιβιστής που αναρριχήθηκε στον Big Ben με παλαιστινιακή σημαία (Videos)

Αυστραλία: Στο σκοτάδι 330.000 νοικοκυριά, λόγω Άλφρεντ

Η Γροιλανδία ετοιμάζεται για εκλογές υπό τον φόβο του… Τραμπ

Read More

Newsroom 9 Μαρτίου 2025
Μοιράσου το άρθρο
Facebook TwitterEmail Print
Άφησε ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Λαμία: Παραδοσιακό Θέατρο Σκιών Καραγκιόζη στην Ηράκλεια
1 Ιουλίου 2025
Νέος Κ.Ο.Κ. : Η χρήση προστατευτικού κράνους στο επίκεντρο των ελέγχων της Ελληνικής Αστυνομίας
1 Ιουλίου 2025
Δήμος Λαμιέων: Οδηγίες Προστασίας της Δημόσιας Υγείας σε Περίπτωση Πυρκαγιάς
1 Ιουλίου 2025
Λουτρόπολη της Υπάτης – Ως πότε αυτός ο μαρασμός
1 Ιουλίου 2025
Ψηφιακό πελατολόγιο: «Υποδοχή» με απεργίες σε συνεργεία και πλυντήρια αυτοκινήτων
1 Ιουλίου 2025

You Might Also Like

ΚΟΣΜΟΣ

Συρία: Έκρηξη σε ελληνορθόδοξο μοναστήρι στη Δαμασκό – Επίθεση αυτοκτονίας με πολλούς νεκρούς

23 Ιουνίου 2025
ΚΟΣΜΟΣFeatured

Οι ΗΠΑ βομβάρδισαν πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν

22 Ιουνίου 2025
ΚΟΣΜΟΣ

Το Ισραήλ χτύπησε πυρηνική εγκατάσταση στο Ισφαχάν, επιβεβαιώνει ο ΔΟΑΕ

21 Ιουνίου 2025
ΚΟΣΜΟΣ

Το Ισραήλ για άλλη μια φορά στη «μαύρη λίστα» του ΟΗΕ για σοβαρές παραβιάσεις κατά των παιδιών

20 Ιουνίου 2025
Facebook Instagram

Το νέο ενημερωτικό portal της Λαμίας και ολόκληρης της Στερεάς Ελλάδας.
Ειδήσεις από την Λαμία, την Φθιώτιδα, όλη τη Στερεά, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΜΑΤΙΕΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΓΕΥΣΗ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  • ΒΙΒΛΙΟ

MUST

  • ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΜΑΤΙΕΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΓΕΥΣΗ
  • ΒΙΒΛΙΟ
  • ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

  • Όθωνος 1, Λαμία
  • 2231022277, 6908395648
  • lamiathema@gmail.com
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
  • ΔΙΑΦΗΜΗΣΗ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

©2020 - 2025 LAMIAthema.gr / Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος | 19CLOUDS PRODUCTION

Removed from reading list

Undo
AdBlock Detected
Our site is an advertising supported site. Please whitelist to support our site.
Okay, I'll Whitelist
Welcome Back!

Sign in to your account

Lost your password?