Τα αγαπημένα και εμβληματικά μπισκότα τυλίγονται σε ένα χρυσαφένιο, τραγανό κουρκούτι και τηγανίζονται ώσπου να μαλακώσουν και να μετατραπούν σε μια ζεστή απολαυστική μπουκιά.
Πασπαλίστε τους ανατρεπτικούς αυτούς λουκουμάδες με λίγη αχνοζάχαρη ή ραντίστε τους με σάλτσα σοκολάτας και σερβίρετέ τους μέσα σε ένα χάρτινο χωνάκι σε ένα πάρτυ, σε έναν γιορτινό μπουφέ ή απλά σε μια απογευματινή συνάντηση με φίλους.
Υλικά για τη Συνταγή
1 φλιτζάνι αλεύρι γ.ο.χ.
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη κρυσταλλική
1 κουταλιά της σούπας μπέικιν πάουντερ
¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 φλιτζάνι γάλα πλήρες
1 μεγάλο αυγό
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο, λιωμένο
3 φλιτζάνια σπορέλαιο, για το τηγάνισμα
36 μπισκότα τύπου oreo
Αχνοζάχαρη για το πασπάλισμα (προαιρετικά)
Εκτέλεση
1. Αρχικά ανακατέψτε ή κοσκινίστε μαζί το αλεύρι, τη ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι, σε ένα μεσαίο μπολ.
2. Προσθέστε το γάλα, το αυγό και το λιωμένο βούτυρο και χτυπήστε με έναν αυγοδάρτη μέχρι το κουρκούτι να γίνει ομοιόμορφο, αλλά να έχει ακόμα λίγους σβόλους. Αφήστε το στην άκρη, να ξεκουραστεί για 5 λεπτά.
3. Ζεστάνετε το λάδι σε μεγάλη κατσαρόλα, μέχρι τους 175ο C (350ο F) και στρώστε μια πιατέλα με απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
4. Πάρτε ένα μπισκότο, βουτήξτε το στο κουρκούτι και φροντίστε να το καλύψτε εντελώς. Χρησιμοποιώντας δύο πιρούνια, τραβήξτε το έξω από το κουρκούτι, αφήνοντάς το λίγο να στραγγίξει η περιττή ποσότητα και τοποθετήστε το προσεκτικά στο καυτό λάδι. Επαναλάβετε την ίδια διαδικασία με 3-4 ακόμη oreo. Μην γεμίζετε υπερβολικά την κατσαρόλα.
5. Αφήστε τους λουκουμάδες να τηγανιστούν για περίπου 1 λεπτό ή μέχρι να ροδίσουν όμορφα, αναποδογυρίστε τους και συνεχίστε το τηγάνισμα για ακόμα ένα λεπτό.
6. Με τρυπητή κουτάλα αφαιρέστε τους από το λάδι και αφήστε τους να στραγγίξουν στην στρωμένη πιατέλα. Αφήστε τους λουκουμάδες oreo να κρυώσουν για περίπου 2 λεπτά, πασπαλίστε με ζάχαρη άχνη και είναι έτοιμοι να τους απολαύσετε.
Συμβουλή
Χρησιμοποιήστε θερμόμετρο κουζίνας για να είσαστε σίγουροι ότι το λάδι θα παραμείνει σε σταθερή θερμοκρασία όσο διαρκεί το τηγάνισμα, ώστε να έχετε ένα τέλειο χρυσοκίτρινο αποτέλεσμα.
Μην γεμίζετε υπερβολικά το σκεύος και μην τηγανίζετε πολλούς λουκουμάδες ταυτόχρονα, διότι έτσι πέφτει η θερμοκρασία του λαδιού.
Διαβάστε επίσης:
Λαλάγγια Αρεόπολης, το ευέλικτο αρτοσκεύασμα των μεγάλων θρησκευτικών εορτών
Καραμελωμένα μήλα των πανηγυριών και υπαίθριων αγορών
Cucina Povera | topontiki.gr