Ένα εορταστικό ορεκτικό ή ένα κομψό συνοδευτικό για να στολίσετε το γιορτινό σας τραπέζι και να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους σας. Μπορείτε να τα στολίσετε με επιπλέον φρέσκα λαχανικά και ωμά σαλατικά, είναι ιδανικά για σερβίρισμα στην αρχή του γεύματος και συνδυάζονται ιδανικά με λευκά κρασιά ή ελαφριά κοκτέιλ.
Υλικά για τη Συνταγή
200 γραμμάρια τυρί έμενταλ, κομμένο σε μπαστούνια
50 γραμμάρια άλειμμα τυριού (τυρί κρέμα)
15 φέτες σαλάμι
15 μικρές μπάλες μοτσαρέλας ή μικρά κρεμμυδάκια τουρσί ή τριγωνάκια από καρότο
Κράκερς ή φέτες ψωμιού του τοστ
Εκτέλεση
1.Αρχικά ετοιμάστε τις βάσεις των κεριών. Κόψτε με ένα μικρό κουπ πατ ή καπάκι, μικρούς στρογγυλούς δίσκους από τις φέτες ψωμιού, τοποθετήστε τους σε ένα ταψί και ραντίστε τους με λίγο ελαιόλαδο. Ψήστε τους σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200ο C για περίπου 5 λεπτά ή σε φριτέζα αέρος για 3-4 λεπτά μέχρι να ροδίσουν. Διαφορετικά αντικαταστήστε με κράκερς ή ροδέλες αγγουριού.
2.Απλώστε μια λεπτή στρώση κρέμας τυριού σε κάθε ροδέλα και τοποθετήστε από πάνω μια φέτα από το σαλάμι.
3.Πάρτε μια οδοντογλυφίδα και καρφώστε το μπαστούνι του έμενταλ έτσι ώστε η οδοντογλυφίδα να προεξέχει και από τις δύο πλευρές (πάνω και κάτω).
4.Καρφώστε το μπαστουνάκι στη βάση του σαλαμιού για να μιμηθείτε τη βάση του κηροπηγίου και στην πάνω μεριά της κατασκευής τοποθετήστε ένα λευκό κρεμμυδάκι τουρσί ή μια μπαλίτσα μοτσαρέλας για να αναπαραστήσετε τη φλόγα του κεριού.
5.Στολίστε τα φαγώσιμα κεριά σε μια πιατέλα και διακοσμήστε με πρασινάδες και ωμά λαχανικά.
Διαβάστε επίσης:
Cucina Povera | topontiki.gr