«Το ΠΑΣΟΚ του κ. Ανδρουλάκη, αντί να επιτίθεται στην κυβέρνηση με ατεκμηρίωτους ισχυρισμούς, ας απολογηθεί στην κοινωνία για την εκτός τόπου και χρόνου κοινοβουλευτική του στάση στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας» επισημαίνουν κυβερνητικές πηγές, σχολιάζοντας τη θέση του ΠΑΣΟΚ στη Βουλή για το σ/ν που αφορούσε τα απογευματινά χειρουργεία.
«Το “παρών” που επέλεξε στη Βουλή το ΠΑΣΟΚ αρνούμενο να υπερψηφίσει τα δωρεάν απογευματινά χειρουργεία ισοδυναμεί με ένα ηχηρό “απών” του κ. Ανδρουλάκη απέναντι στις πραγματικές προτεραιότητες της κοινωνίας» τόνισαν οι κυβερνητικές πηγές και προσέθεσαν:
«Σε ό,τι αφορά την τροπολογία για τα βαρέα και ανθυγιεινά, ας μας πουν τελικά στο ΠΑΣΟΚ ποιος είναι πιο κοντά στην πραγματικότητα. Ο κ. Ανδρουλάκης που υποστήριξε ότι δεν θα φύγει ούτε ένας υγειονομικός ή η κυρία Διαμαντοπούλου που λίγες ώρες αργότερα υπολόγισε σε 2.000 τις πρόωρες συνταξιοδοτήσεις;».
Όπως επισημαίνουν οι ίδιες πηγές, ο αριθμός των άμεσα συνταξιοδοτούμενων με τα βαρέα θα ήταν 7.700 υγειονομικοί και 12.000 σε δύο χρόνια και καλούν το ΠΑΣΟΚ αν αμφισβητεί τους αριθμούς «ας ζητήσει από το Γενικό Λογιστήριο ενημέρωση».
«Η σύγκρουση με την πραγματικότητα δεν είναι αντιπολίτευση» σχολιάζουν και καταλήγουν απευθυνόμενες στον εκπρόσωπο Τύπου του ΠΑΣΟΚ Κώστα Τσουκαλά:
«Όσο για τον κ. Τσουκαλά, ας αφήσει τους εύκολους χαρακτηρισμούς και ας αντιληφθεί ότι εκπροσωπεί ένα κόμμα και δεν λειτουργεί με την παλαιά του ιδιότητα.
Υ.Γ. Επειδή όμως είναι εργατολόγος, ας πληροφορηθεί ότι η εξαγορά των ενσήμων γίνεται επί του κατώτατου μισθού και όχι επί των μικτών αποδοχών, όπως υποστήριξε για να φουσκώσει τα νούμερα».
Για «ιδεοληψία» κυβερνητικών στελεχών που «δεν θέλουν να στηρίξουν τη δημόσια υγεία και τους υγειονομικούς» κάνει λόγο το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, απαντώντας στις κυβερνητικές πηγές που σχολίασαν τη στάση του κόμματος στη Βουλή απέναντι στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας που αφορούσε τα απογευματινά χειρουργεία.
«Το συμπέρασμα για τις “μεταρρυθμίσεις” της κυβέρνησης το έχουν βγάλει οι πολίτες, που καταβάλλουν τις δεύτερες υψηλότερες ιδιωτικές δαπάνες υγείας στην ΕΕ, έρχονται καθημερινά αντιμέτωποι με την απαξίωση του Εθνικού Συστήματος Υγείας και τις πανευρωπαϊκές πρωτοτυπίες να εντάσσονται ανειδίκευτοι στον θεσμό του Προσωπικού Ιατρού», ανέφερε στο σχόλιό της η Χαριλάου Τρικούπη.
Προσέθεσαν πως «οι “κυβερνητικές πηγές” ομολόγησαν πάντως ότι δεν υπάρχει τελικά η μελέτη, στην οποία αναφέρονταν τα κυβερνητικά στελέχη. Απλά, λόγω της ιδεοληψίας τους, δεν θέλουν να στηρίξουν τη δημόσια υγεία και τους υγειονομικούς».
Διαβάστε επίσης:
Μεταναστευτικό: Συναντήσεις Παναγιωτόπουλου με τους ΥΠΕΣ Τουρκίας και Αρμενίας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ | topontiki.gr