LAMIAthema.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΡΟΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΜΑΤΙΕΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  • ΕΥ ΖΗΝ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
    • ΥΓΕΙΑ
    • ΓΕΥΣΗ
    • ΒΙΒΛΙΟ
    • ΕΠΙΣΤΗΜΗ
    • AUTOκίνηση
    • ΠΑΡΑΞΕΝΑ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Reading: Συνταγή για κοκκινιστό μοσχάρι «γιαουρτουλού»
Μοιράσου το
Notification Δείξε μου περισσότερα
Τελευταία Νέα
Βελτιωμένη η εικόνα της φωτιάς στο Πετρωτό Φθιώτιδας – Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής στην περιοχή​
6 Σεπτεμβρίου 2025
«Βροχή»προφυλακίσεων για τη μαφία της Κρήτης – Κρατούνται τα δύο αδέρφια​
6 Σεπτεμβρίου 2025
Θεσσαλονίκη: «Οι αστυνομικοί δεν είναι αναλώσιμοι» – Σπαρακτικός ο λόγος των γονιών του Λυγγερίδη​
6 Σεπτεμβρίου 2025
Συναγερμός για χειροβομβίδα στο Κολωνό – Την απομάκρυνε κλιμάκιο του ΤΕΕΜ​
6 Σεπτεμβρίου 2025
Νίκος Παπαδάκης: Θλίψη για τον θάνατό του – Τα μηνύματα του πολιτικού κόσμου​
5 Σεπτεμβρίου 2025
Aa
LAMIAthema.gr
Aa
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΡΟΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΜΑΤΙΕΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  • ΕΥ ΖΗΝ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
    • ΥΓΕΙΑ
    • ΓΕΥΣΗ
    • ΒΙΒΛΙΟ
    • ΕΠΙΣΤΗΜΗ
    • AUTOκίνηση
    • ΠΑΡΑΞΕΝΑ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Ακολούθησέ μας
LAMIAthema.gr > ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ > ΓΕΥΣΗ > Συνταγή για κοκκινιστό μοσχάρι «γιαουρτουλού»
ΓΕΥΣΗ

Συνταγή για κοκκινιστό μοσχάρι «γιαουρτουλού»

4 Σεπτεμβρίου 2025 17 Views
Updated 2025/09/04 at 8:02 ΠΜ
Μοιράσου το
Μοιράσου το

Κοκκινιστό μοσχάρι με σάλτσα γιαούρτι

Το κοκκινιστό μοσχαράκι είναι στη λίστα με τα top αγαπημένα μας μαμαδίστικα φαγητά. 

Το γιαουρτουλού, είναι ανάμεσα στα top αγαπημένα μας φαγητά που παραγγέλνουμε ή τρώμε στο σουβλατζίδικο. 

- Advertisement -
Ad image

Και έτσι γεννήθηκε το υβρίδιο: «κοκκινιστό γιαουρτουλού», ως συνδυασμός των δύο.

Υπέροχο μοσχαράκι σε κόκκινη σάλτσα, που λιώνει στο στόμα, λουσμένο με σως γιαουρτιού, που το κάνει κρεμώδες και δροσερό.

Γίνεται μάλιστα, όσο καυτερό αντέχετε, εσείς αποφασίζετε.

Κοκκινιστό μοσχάρι «γιαουρτουλού»

Υλικά:

  • 1 1/2 κιλό μοσχάρι (ελιά ή χτένι) κομμένο σε μικρά κομμάτια
  • 1/2 φλ. ελαιόλαδο
  • 2 ξερά κρεμμύδια (ψιλοκομμένα)
  • 2 σκελίδες σκόρδο ολόκληρες (τις αφαιρούμε μετά)
  • 2 πιπεριές πράσινες κέρατο (ψιλοκομμένες)
  • 2 πιπεριές κόκκινες Φλωρίνης (ψιλοκομμένες)
  • 1 καρότο (τριμμένο)
  • 1 φλ. λευκό κρασί 
  • 450 ντομάτα στον τρίφτη
  • 1/2 κ.γ. μπούκοβο
  • 1 κ.γ. ρίγανη (αποξηραμένη)
  • 1 κ.γ. δυόσμος (αποξηραμένος)
  • αλάτι – πιπέρι

Για τη σάλτσα γιαουρτιού:

  • 500 γρ. γιαούρτι (στραγγιστό)
  • 1/2 κ.γ. πάπρικα γλυκιά ή καυτερή
  • 1/2 κ.γ. ξύσμα λεμονιού
  • αλάτι – πιπέρι 

Εκτέλεση:

Σε φαρδιά κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε σε όλες τις πλευρές τα κομμάτια του κρέατος.

Ρίχνουμε όλα τα ψιλοκομμένα λαχανικά και ανακατεύουμε μερικά λεπτά να μαραθούν.

Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε την ντομάτα.

Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και χαμηλώνουμε τη φωτιά.

Σιγοβράζουμε για 1 -1,5 ώρα, μέχρι να μαλακώσει καλά το κρέας. Μπορεί να χρειαστεί λίγο νερό κατά το βράσιμο. Συμπληρώνουμε βραστό.

Προς το τέλος βγάζουμε τα σκόρδα και βάζουμε τη ρίγανη, το δυόσμο και το αλατοπίπερο.

Το αφήνουμε εκτός φωτιάς να κρυώσει ελαφρά πριν βάλουμε τη σάλτσα γιαουρτιού.

Σε μπολ ανακατεύουμε καλά, όλα τα υλικά για τη σως γιαουρτιού.

Αν θέλουμε, ρίχνουμε τη σάλτσα στην κατσαρόλα να γίνει κρεμώδες το φαγητό μας, ή ρίχνουμε κουταλιές σε κάθε πιάτο ξεχωριστά.

Σερβίρουμε με ρύζι ή πουρέ καπνιστής μελιτζάνας.

To άρθρο Συνταγή για κοκκινιστό μοσχάρι «γιαουρτουλού» δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

​ Read More

Newsroom 4 Σεπτεμβρίου 2025
Μοιράσου το άρθρο
Facebook TwitterEmail Print
Άφησε ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Βελτιωμένη η εικόνα της φωτιάς στο Πετρωτό Φθιώτιδας – Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής στην περιοχή​
6 Σεπτεμβρίου 2025
«Βροχή»προφυλακίσεων για τη μαφία της Κρήτης – Κρατούνται τα δύο αδέρφια​
6 Σεπτεμβρίου 2025
Θεσσαλονίκη: «Οι αστυνομικοί δεν είναι αναλώσιμοι» – Σπαρακτικός ο λόγος των γονιών του Λυγγερίδη​
6 Σεπτεμβρίου 2025
Συναγερμός για χειροβομβίδα στο Κολωνό – Την απομάκρυνε κλιμάκιο του ΤΕΕΜ​
6 Σεπτεμβρίου 2025
Νίκος Παπαδάκης: Θλίψη για τον θάνατό του – Τα μηνύματα του πολιτικού κόσμου​
5 Σεπτεμβρίου 2025

Σας ενδιαφέρουν

ΓΕΥΣΗ

Συνταγή για εύκολο chili con carne με μοσχαρίσιο κιμά: γρήγορο γεύμα για τις καθημερινές

5 Σεπτεμβρίου 2025
ΓΕΥΣΗ

Συνταγή για μπουκιές τραγανού τόφου στο air fryer

5 Σεπτεμβρίου 2025
ΓΕΥΣΗ

Συνταγή για μακαρονάδα αλά πουτανέσκα με ό,τι έχει το ντουλάπι

5 Σεπτεμβρίου 2025
ΓΕΥΣΗ

Σαλάτα με αμπελοφάσουλα, φρέσκια ντομάτα και λαδολέμονο

4 Σεπτεμβρίου 2025
Facebook Instagram

Το νέο ενημερωτικό portal της Λαμίας και ολόκληρης της Στερεάς Ελλάδας.
Ειδήσεις από την Λαμία, την Φθιώτιδα, όλη τη Στερεά, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΜΑΤΙΕΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΓΕΥΣΗ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  • ΒΙΒΛΙΟ

MUST

  • ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΜΑΤΙΕΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΓΕΥΣΗ
  • ΒΙΒΛΙΟ
  • ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

  • Όθωνος 1, Λαμία
  • 2231022277, 6908395648
  • lamiathema@gmail.com
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
  • ΔΙΑΦΗΜΗΣΗ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

©2020 - 2025 LAMIAthema.gr / Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος | 19CLOUDS PRODUCTION

Removed from reading list

Undo
AdBlock Detected
Our site is an advertising supported site. Please whitelist to support our site.
Okay, I'll Whitelist
Welcome Back!

Sign in to your account

Lost your password?