Μόλις λίγα λεπτά από τη πόλη του Αγίου Νικολάου, το Minos Beach Art Hotel διακρίνεται για την αγάπη του στην κρητική παράδοση και στη γαστρονομία και το αποδεικνύει στην πράξη κάθε χρόνο.
Φέτος, παρουσιάζει τα Aθenian Waves, μια γαστρονομική συνάντηση μεταξύ Αθήνας και Κρήτης που φέρνει τη δυναμική της αθηναϊκής σκηνής στο εστιατόριο La Bouillabaisse.
Οι γαστρονομικές συναντήσεις ξεκίνησαν τον Ιούνιο με μερικά από τα πιο περιζήτητα και πολυσυζητημένα εστιατόρια της Αθήνας, μαζί με τους δημιουργούς τους και θα διαρκέσουν έως και τον Οκτώβριο του 2025. Πιο συγκεκριμένα, οι πέντε αυτές ξεχωριστές βραδιές γευστική διαδρομή εγκαινιάστηκαν στις 7 Ιουνίου με το Ex Machina και τον σεφ Άνταμ Κοντοβά και συνεχίστηκαν στις 5 Ιουλίου με το Ψωμί & Αλάτι του σεφ Γιάννη Λουκάκου.
Το ταξίδι συνεχίζεται στις 2 Αυγούστου με το Simul (Michelin Guide – Main Selection 2024) και τον καινοτόμο σεφ Νίκο Θωμά, που συνδυάζει τεχνική ακρίβεια και υψηλή αισθητική.
Στις 20 Σεπτεμβρίου, το Pharaoh (Michelin Bib Gourmand 2024) παίρνει τη σκυτάλη με τον σεφ Μανώλη Παπουτσάκη να φέρνει στην Κρήτη τη βαθιά, ανεπιτήδευτη νοστιμιά της νέας ελληνικής σκηνής.
Η αυλαία πέφτει στις 4 Οκτωβρίου με το Jerár (Michelin Bib Gourmand 2024) και τον σεφ Χάρη Νικολούζο, ο οποίος επαναπροσδιορίζει την κομψότητα στη σύγχρονη ελληνική κουζίνα.

Στην καρδιά των Aθenian Waves βρίσκεται μια κοινή φιλοσοφία που αποτελεί και τον πυρήνα του Minos Beach Art Hotel, κι αυτή δεν είναι άλλη παρά η βαθιά δέσμευση στην εντοπιότητα και τη βιωσιμότητα. Κάθε πιάτο δημιουργείται με φρέσκα, εποχιακά υλικά από μικρούς παραγωγούς της Κρήτης, συμβάλλοντας στην ενίσχυση της τοπικής κοινότητας και στην ανάδειξη του γαστρονομικού πλούτου του νησιού.

Σε κάθε δείπνο, οι προσκεκλημένοι σεφ συνεργάζονται με τους βραβευμένους σεφ του ξενοδοχείου, Πόπη Κουρκουράκη και Κυριάκο Μυλωνά, δημιουργώντας αποκλειστικά μενού που παντρεύουν την αθηναϊκή πρωτοπορία με την κρητική γαστρονομική παράδοση. Όλο αυτό το ταξίδι αισθήσεων, μνήμης και τόλμης, με την Αθήνα να αγκαλιάζει την Κρήτη, δίπλα στη θάλασσα πραγματοποιείται, όπως ήδη έχουμε πει, εντός του ξενοδοχείου, στο La Bouillabaisse, το πρώτο fine dining εστιατόριο του Αγίου Νικολάου, με πορεία που μετρά πάνω από πέντε δεκαετίες.

Αξίζει να πούμε πως το Minos Beach Art Hotel διαθέτει 125 bungalows και βίλες με ιδιωτική πισίνα διάσπαρτα ανάμεσα στους αρωματικούς κήπους τους ξενοδοχείου, στις δύο ιδιωτικές παραλίες και φυσικά στην πλούσια συλλογή σύγχρονης γλυπτικής του Ιδρύματος Γ. & Α. Μαμιδάκη, την οποία συναντά κανείς στο Sculpture Garden, καθώς και σε άλλους χώρους του ξενοδοχείου.
Στο εσωτερικό κυριαρχεί η αρχιτεκτονική αρμονία με τα έντονα στοιχεία του μοντερνισμού, τους απαλούς γήινους τόνους και τις φυσικές υφές να συνυπάρχουν με τα κρητικά μοτίβα, δημιουργώντας ένα περιβάλλον άψογης αισθητικής.
Πέρα από τις ανέσεις πάντως, το Minos Beach Art Hotel αποτελεί το ιδανικό ορμητήριο για να εξερευνήσει κανείς τις φυσικές ομορφιές του νησιού. Εκτός από την επίσκεψη στο διάσημο Βάι, το προστατευμένο από την UNESCO φοινικόδασος που οδηγεί στη μεγάλη ομώνυμη παραλία, μπορεί κανείς να εξερευνήσει το Δικταίον Άντρο στο Οροπέδιο Λασιθίου, αλλά και να κάνει μια εκδρομή στα γραφικά χωριά Κριτσά και Κρούστας, για να ζήσει την απόλυτα αυθεντική εμπειρία με τους ντόπιους.
To άρθρο Minos Beach Art Hotel: Όταν η Αθηναϊκή γαστρονομία ταξιδεύει στην Κρήτη δημοσιεύτηκε στο NewsIT .