Μπορεί οι ρυζογκοφρέτες να έχουν τη φήμη ότι δεν ξεχειλίζουν από γεύση, αλλά αδιαμφισβήτητα αποτελούν την ιδανική βάση για γρήγορα και νόστιμα σνακ σε πολλές παραλλαγές.
Είτε ως πρόχειρο γλύκισμα ανάμεσα στα γεύματα είτε όταν βρίσκεστε εν κινήσει, αυτή η σοκολατένια εκδοχή για τις βαρετές ρυζογκοφρέτες είναι μια γευστική απόλαυση.
Υλικά για τη Συνταγή
8 ρυζογκοφρέτες
8 κουταλιές της σούπας φυστικοβούτυρο
2 μπανάνες, κομμένες σε φέτες
100 γραμμάρια μαύρη σοκολάτα, ψιλοκομμένη
Χοντρό αλάτι για το πασπάλισμα (προαιρετικά)
Εκτέλεση
1. Αρχικά αλείψτε τις ρυζογκοφρέτες με 1 κουταλιά φυστικοβούτυρο.
2. Ξεφλουδίστε τις μπανάνες και κόψτε τις σε φέτες. Απλώστε τις ομοιόμορφα σε όλες τις ρυζογκοφρέτες.
3. Λιώστε τη σοκολάτα σε μπαιν μαρί και περιχύστε ομοιόμορφα πάνω από τις βάφλες ρυζιού.
4. Πασπαλίστε με χοντρό αλάτι πάνω από τη λιωμένη σοκολάτα, αν επιθυμείτε.
5. Τοποθετήστε τις γκοφρέτες στην κατάψυξη για περίπου 10 λεπτά μέχρι να στερεοποιηθεί ξανά η σοκολάτα.
Διαβάστε επίσης:
Μπέργκερ με χαλούμι και ελαφρώς πικάντικη μαγιονέζα
Κανελόνια με σπανάκι και ρικότα, ψημένα κάτω από αφράτη σάλτσα μπεσαμέλ