LAMIAthema.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΡΟΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΜΑΤΙΕΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  • ΕΥ ΖΗΝ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
    • ΥΓΕΙΑ
    • ΓΕΥΣΗ
    • ΒΙΒΛΙΟ
    • ΕΠΙΣΤΗΜΗ
    • AUTOκίνηση
    • ΠΑΡΑΞΕΝΑ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Reading: Κανελόνια με σπανάκι και ρικότα, ψημένα κάτω από αφράτη σάλτσα μπεσαμέλ
Μοιράσου το
Notification Δείξε μου περισσότερα
Τελευταία Νέα
Καιρός: Με υψηλές θερμοκρασίες και ισχυρούς βοριάδες η νέα εβδομάδα – «Κοκκινίζει» από την Πέμπτη και μετά ο υδράργυρος​
25 Αυγούστου 2025
Τζόκερ κλήρωση 2953: Οι τυχεροί αριθμοί σήμερα​
24 Αυγούστου 2025
«Ο Δημήτρης Κωνσταντάρας ξεχώρισε στον δημόσιο βίο της χώρας» – Τα συλλυπητήρια του προέδρου της Βουλής​
24 Αυγούστου 2025
Έστησαν ενέδρα σε οδηγό στο Ζεφύρι – Του έκλεισαν τον δρόμο, τον ξυλοκόπησαν και του έκαψαν το αυτοκίνητο​
24 Αυγούστου 2025
Γυναικοκτονία στον Βόλο: «Τη βίαζε συνέχεια για να μην τον χωρίσει» – Η σοκαριστική αποκάλυψη της αδελφής της 36χρονης για τον 40χρονο​
24 Αυγούστου 2025
Aa
LAMIAthema.gr
Aa
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΡΟΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΜΑΤΙΕΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  • ΕΥ ΖΗΝ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
    • ΥΓΕΙΑ
    • ΓΕΥΣΗ
    • ΒΙΒΛΙΟ
    • ΕΠΙΣΤΗΜΗ
    • AUTOκίνηση
    • ΠΑΡΑΞΕΝΑ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Ακολούθησέ μας
LAMIAthema.gr > ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ > ΓΕΥΣΗ > Κανελόνια με σπανάκι και ρικότα, ψημένα κάτω από αφράτη σάλτσα μπεσαμέλ
ΓΕΥΣΗ

Κανελόνια με σπανάκι και ρικότα, ψημένα κάτω από αφράτη σάλτσα μπεσαμέλ

16 Μαΐου 2025 117 Views
Updated 2025/05/16 at 8:02 ΠΜ
Μοιράσου το
Μοιράσου το

Μια συνταγή για κρεμώδη και χορταστικά κανελόνια γεμιστά, που ψήνονται στο φούρνο, σκεπασμένα με μια αφράτη σάλτσα μπεσαμέλ με ήπια γεύση, που εναρμονίζεται τέλεια με την πικάντικη γέμιση από σπανάκι και ρικότα.

Contents
Υλικά για τη ΣυνταγήΕκτέλεση

Συνοδέψτε το πιάτο με χωριάτικο ζυμωτό ψωμί και μια φρέσκια σαλάτα εποχής και θα γίνει το αγαπημένο σας.

Υλικά για τη Συνταγή

250 γραμμάρια κανελόνια

- Advertisement -
Ad image

500 γραμμάρια φρέσκο σπανάκι ή 300 γραμμάρια κατεψυγμένο σπανάκι

250 γραμμάρια τυρί ρικότα

100 γραμμάρια παρμεζάνα, τριμμένη

1 αυγό

2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

400 ml κρέμα γάλακτος

100 ml γάλα

2 κουταλιές της σούπας βούτυρο

1 κουταλιά της σούπας αλεύρι γ.ο.χ.

Αλατοπίπερο κατά βούληση

Λίγο μοσχοκάρυδο (προαιρετικά)

Εκτέλεση

1. Πλύντε καλά το φρέσκο σπανάκι, στραγγίστε το με ένα σπίνερ και βάλτε το να μαραθεί σε ένα τηγάνι με λίγο βούτυρο. Ψιλοκόψτε το σκόρδο και σοτάρετέ το για λίγο μαζί με το σπανάκι. Αλατοπιπερώστε το μίγμα και προσθέστε, αν θέλετε λίγο φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο.

2. Αφήστε το σπανάκι να κρυώσει και κόψτε το σε μέτρια κομμάτια (όχι ψιλοκομμένο). Βάλτε το σε ένα μπολ και ανακατέψτε μαζί το τυρί ρικότα, το αυγό και τη μισή ποσότητα παρμεζάνας. Ανακατέψτε καλά το μίγμα και αλατοπιπερώστε λίγο.

3. Γεμίστε τα κανελόνια με το μίγμα της γέμισης χρησιμοποιώντας ένα κουταλάκι του γλυκού ή ένα πρόχειρο κορνέ.

4. Ετοιμάστε τη σάλτσα μπεσαμέλ. Λιώστε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα και ανακατέψτε με ξύλινη κουτάλα το αλεύρι, μέχρι να μυρίσει ελαφρά. Ξεκινήστε να προσθέτετε σταδιακά το γάλα και την κρέμα γάλακτος, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να πετύχετε μια κρεμώδη και πλούσια μπεσαμέλ. Αλατοπιπερώστε τη μπεσαμέλ και προσθέστε λίγο μοσχοκάρυδο, αν είναι στις γεύσεις σας.

5. Ρίξτε τη μισή μπεσαμέλ σε ένα ταψί και τοποθετήστε από πάνω τα γεμιστά κανελόνια.

Απλώστε από πάνω την υπόλοιπη σάλτσα και πασπαλίστε με την υπόλοιπη παρμεζάνα.

6. Ψήστε τα κανελόνια σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για περίπου 30-35 λεπτά μέχρι να ροδίσει η επιφάνειά τους. Αφήστε το φαγητό να σταθεί για 5 λεπτά πριν το σερβίρετε.

Συμβουλές

  • Πασπαλίστε με λίγη τριμμένη μοτσαρέλα για έξτρα κρεμώδη κρούστα.
  • Αντικαταστήστε το γάλα στην μπεσαμέλ με μια φυτική εναλλακτική λύση για μια πιο ελαφριά εκδοχή.
  • Τα κανελόνια μπορούν να ετοιμαστούν από την προηγούμενη μέρα και να φυλαχθούν στο ψυγείο.

Διαβάστε επίσης:

Αρωματικό βούτυρο φράουλας, το ιδανικό άλειμμα για το πρωινό

Ελαφριά ανοιξιάτικη σαλάτα κοτόπουλου με καλαμπόκι και καρότα

Δροσιστική μους λεμονιού με ζαχαρούχο (3 υλικά)

​ Read More

Newsroom 16 Μαΐου 2025
Μοιράσου το άρθρο
Facebook TwitterEmail Print
Άφησε ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Καιρός: Με υψηλές θερμοκρασίες και ισχυρούς βοριάδες η νέα εβδομάδα – «Κοκκινίζει» από την Πέμπτη και μετά ο υδράργυρος​
25 Αυγούστου 2025
Τζόκερ κλήρωση 2953: Οι τυχεροί αριθμοί σήμερα​
24 Αυγούστου 2025
«Ο Δημήτρης Κωνσταντάρας ξεχώρισε στον δημόσιο βίο της χώρας» – Τα συλλυπητήρια του προέδρου της Βουλής​
24 Αυγούστου 2025
Έστησαν ενέδρα σε οδηγό στο Ζεφύρι – Του έκλεισαν τον δρόμο, τον ξυλοκόπησαν και του έκαψαν το αυτοκίνητο​
24 Αυγούστου 2025
Γυναικοκτονία στον Βόλο: «Τη βίαζε συνέχεια για να μην τον χωρίσει» – Η σοκαριστική αποκάλυψη της αδελφής της 36χρονης για τον 40χρονο​
24 Αυγούστου 2025

Σας ενδιαφέρουν

ΓΕΥΣΗ

Παραδοσιακή κυκλαδίτικη ρεβυθάδα στον φούρνο

24 Αυγούστου 2025
ΓΕΥΣΗ

Φίλια Γη: Ένα ταξίδι στις γεύσεις και στις ιστορίες πίσω από τα κρασιά της Καρδίτσας

23 Αυγούστου 2025
ΓΕΥΣΗ

Πώς να αποθηκεύσετε το ψωμί τις ζεστές ημέρες του καλοκαιριού

23 Αυγούστου 2025
ΓΕΥΣΗ

Χοιρινό σνίτσελ, μπαρμπούνια τηγανητά και χταπόδι με κοφτό μακαρονάκι, ξεχωρίζουν στο μενού της επόμενης εβδομάδας

23 Αυγούστου 2025
Facebook Instagram

Το νέο ενημερωτικό portal της Λαμίας και ολόκληρης της Στερεάς Ελλάδας.
Ειδήσεις από την Λαμία, την Φθιώτιδα, όλη τη Στερεά, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΜΑΤΙΕΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΓΕΥΣΗ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  • ΒΙΒΛΙΟ

MUST

  • ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΜΑΤΙΕΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΓΕΥΣΗ
  • ΒΙΒΛΙΟ
  • ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

  • Όθωνος 1, Λαμία
  • 2231022277, 6908395648
  • lamiathema@gmail.com
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
  • ΔΙΑΦΗΜΗΣΗ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

©2020 - 2025 LAMIAthema.gr / Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος | 19CLOUDS PRODUCTION

Removed from reading list

Undo
AdBlock Detected
Our site is an advertising supported site. Please whitelist to support our site.
Okay, I'll Whitelist
Welcome Back!

Sign in to your account

Lost your password?