Ένα καταπληκτικό αρωματικό βούτυρο φράουλας με μόνο 3 υλικά, που ετοιμάζεται γρήγορα και εύκολα και αποτελεί το ιδανικό άλειμμα για το πρωινό, για γλυκά τοστ, πάνω σε τηγανίτες, σαν γέμιση σε κρουασάν, μπισκότα και muffins ή σε οποιοδήποτε άλλο αρτοσκεύασμα.
Υλικά για τη Συνταγή
1 φλιτζάνι ανάλατο βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
Μια πρέζα αλάτι
8 μικρές φράουλες, χωρίς τα κοτσάνια τους, ψιλοκομμένες
¼ φλιτζανιού μέλι
Εκτέλεση
1. Σε ένα μεσαίο μπολ, λιώστε τις φράουλες χρησιμοποιώντας έναν μύλο πατάτας ή ένα πρες πουρέ (θα πρέπει να έχετε στο σύνολο ½ φλιτζάνι). Αφήστε τις στην άκρη.
2. Βάλτε το βούτυρο και το αλάτι στο μπολ ενός πολυκόφτη και κόψτε το μερικές φορές μέχρι το βούτυρο να αφρατέψει. Ξύστε τα πλαϊνά με σπάτουλα, αν χρειάζεται.
3. Προσθέστε τις λιωμένες φράουλες και πιέστε το κουμπί του μούλτι αρκετές φορές ακόμα μέχρι να ενσωματωθούν.
4. Τέλος προσθέστε το μέλι και χτυπήστε μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως στο μίγμα και να αφρατέψει.
Συμβουλή
- Μπορείτε να λιώσετε τις φράουλες με πιρούνι, αν προτιμάτε το άλειμμα να έχει μεγαλύτερα κομμάτια φρούτου.
- Μπορείτε να το αφήσετε στον πάγκο για 1-2 ημέρες ή μεταφέρετέ το σε αεροστεγές δοχείο και βάλτε το στο ψυγείο μέχρι να το χρειαστείτε (αφήστε το να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου πριν το σερβίρισμα).
Διαβάστε επίσης:
Ελαφριά ανοιξιάτικη σαλάτα κοτόπουλου με καλαμπόκι και καρότα
Δροσιστική μους λεμονιού με ζαχαρούχο (3 υλικά)