LAMIAthema.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΡΟΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΜΑΤΙΕΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
    • ΥΓΕΙΑ
    • ΓΕΥΣΗ
    • ΒΙΒΛΙΟ
    • ΕΠΙΣΤΗΜΗ
    • AUTOκίνηση
    • ΠΑΡΑΞΕΝΑ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Reading: 4η Εβδομάδα Ευαισθητοποίησης για τα Άτομα με Αναπηρία «Όλοι Μαζί – Όλοι Ίσοι» – Εκδηλώσεις σε Λαμία, Καμένα Βούρλα και Κάτω Τιθορέα
Μοιράσου το
Notification Δείξε μου περισσότερα
Τελευταία Νέα
Διονύσια 2025 στον Δήμο Αμφίκλειας – Ελάτειας – Δείτε το πρόγραμμα
4 Ιουλίου 2025
ΟΠΕΚΕΠΕ: «Δήλωναν εκτάσεις που ανήκαν σε άλλους»
4 Ιουλίου 2025
Στους 39 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία το Σάββατο 5/7
4 Ιουλίου 2025
e-ΕΦΚΑ – ΔΥΠΑ: Ο «χάρτης» των πληρωμών για την περίοδο 7 έως 11 Ιουλίου
4 Ιουλίου 2025
Education Leaders Awards 2025: Αργυρό βραβείο για το 5ο Λύκειο Λαμίας στην κατηγορία “Εξωστρέφεια”
4 Ιουλίου 2025
Aa
LAMIAthema.gr
Aa
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΡΟΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΜΑΤΙΕΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
    • ΥΓΕΙΑ
    • ΓΕΥΣΗ
    • ΒΙΒΛΙΟ
    • ΕΠΙΣΤΗΜΗ
    • AUTOκίνηση
    • ΠΑΡΑΞΕΝΑ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Ακολούθησέ μας
LAMIAthema.gr > ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ > ΤΟΠΙΚΑ > Ειδήσεις > 4η Εβδομάδα Ευαισθητοποίησης για τα Άτομα με Αναπηρία «Όλοι Μαζί – Όλοι Ίσοι» – Εκδηλώσεις σε Λαμία, Καμένα Βούρλα και Κάτω Τιθορέα
ΕιδήσειςFeatured

4η Εβδομάδα Ευαισθητοποίησης για τα Άτομα με Αναπηρία «Όλοι Μαζί – Όλοι Ίσοι» – Εκδηλώσεις σε Λαμία, Καμένα Βούρλα και Κάτω Τιθορέα

Newsroom 11 Μαΐου 2025
Updated 2025/05/11 at 8:24 ΜΜ
Μοιράσου το
Μοιράσου το

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός και ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Κοινωνικής Μέριμνας Ευάγγελος Χαϊνάς, παρουσίασαν νωρίτερα σήμερα, Τετάρτη 07 Μαΐου 2025, στην έδρα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας (Λ. Καλυβίων 2 – Λαμία), το πρόγραμμα της «4ης Εβδομάδας Ευαισθητοποίησης για Άτομα με Αναπηρία», με σύνθημα: «Όλοι Μαζί – Όλοι Ίσοι».

Παρόντες ήταν επίσης ο Αντιπρόεδρος της Παραολυμπιακής Επιτροπής Βαγγέλης Κακοσαίος, ο Γεν. Γραμματέας της Περιφερειακής Ομοσπονδίας ΑμεΑ Στ. Ελλάδας και μέλος του Γεν. Συμβουλίου ΕΣΑμεΑ Λεωνίδας Μίχος και η Διευθύντρια Τομέα Κοινωνικής Πρόνοιας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Αρετή Κεντιστού, ως εκπρόσωπος του Προέδρου του Ε.Ε.Σ., δρος Αντώνη Αυγερινού.

Η συγκεκριμένη εκστρατεία ευαισθητοποίησης γίνεται και φέτος σε συνεργασία με την Εθνική Συνομοσπονδία ΑμεΑ, την Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή, με παραρτήματα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, με την υποστήριξη της δομής «Γέφυρα» που χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ – Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο και σε συνεργασία με φορείς και αθλητικούς συλλόγους της Στερεάς Ελλάδας.

- Advertisement -

Στηρίζουν εμπράκτως τη δράση και οι Δήμοι Λαμιέων, Καμένων Βούρλων, Αμφίκλειας – Ελάτειας, Λεβαδέων, Θηβαίων, Ερέτριας, Χαλκιδέων, Καρύστου, Αγράφων, Καρπενησίου, Δωρίδος και Δελφών.

Στο πλαίσιο της 4ης Εβδομάδας Ευαισθητοποίησης, θα πραγματοποιηθεί σειρά εκδηλώσεων από τις 12 έως και τις 18 Μαΐου 2025, όπως:
 Διαδραστικά προγράμματα για μαθητές τυπικής και μη τυπικής ανάπτυξης.
 Παρουσίαση αθλημάτων της Παραολυμπιάδας, από διακεκριμένους αθλητές της χώρας, υπό την αιγίδα της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής.
 Ο «4ος αγώνας δρόμου Όλοι Μαζί – Όλοι ίσοι».
 Συμπεριληπτικοί αγώνες μπάσκετ.
 Μουσικοθεατρικά δρώμενα με σχετική θεματολογία και διδακτικό περιεχόμενο.
«Πραγματοποιούμε για τέταρτη συνεχή χρονιά την Εβδομάδα Ευαισθητοποίησης για Άτομα με Αναπηρία προκειμένου να μεταδώσουμε και πάλι το ηχηρό μήνυμα πως η Αναπηρία μας αφορά όλους και ότι η ισότιμη, η δίκαιη αντιμετώπιση των ΑμεΑ είναι υπόθεση καθενός μας», δήλωσε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός και πρόσθεσε:

«Βασικοί μας σύμμαχοι σε αυτήν την εκστρατεία ευαισθητοποίησης είναι η Εθνική Συνομοσπονδία ΑμεΑ, η Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή, ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, 12 Δήμοι και ακόμη περισσότεροι σύλλογοι της Στερεάς Ελλάδας. Μαζί έχουμε προετοιμάσει ξεχωριστές εκδηλώσεις για την ευαισθητοποίηση όλων μας πάνω στα θέματα της αναπηρίας.

»Δουλεύουμε όλες τις… εβδομάδες του χρόνου για να υλοποιηθούν δράσεις και παρεμβάσεις υποστήριξης συμπολιτών μας με αναπηρίας. Αυτή η εβδομάδα, όμως, μας δίνει τη δυνατότητα να αναδείξουμε το έργο μας, αλλά και να παροτρύνουμε τα Άτομα με Αναπηρίες να ανοιχθούν στην κοινωνία!»

Ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Κοινωνικής Μέριμνας Ευάγγελος Ι. Χαϊνάς δήλωσε: «13 σημαντικές δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης σε 13 πόλεις της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στα πεδία του αθλητισμού, του πολιτισμού, των τεχνών, των εικαστικών, της μουσικής, της εκπαίδευσης κ.λπ. Διαμορφώθηκε ένα ολιστικό πρόγραμμα με την υλοποίηση δράσεων και εκδηλώσεων με χαρακτήρα αποκέντρωσης και διεύρυνσης σε περισσότερες πόλεις της Στερεάς Ελλάδας με σκοπό να αγκαλιάσουμε περισσότερους συνανθρώπους μας ακόμα και στα πιο απομακρυσμένα μέρη της Περιφέρειάς μας. Ευχαριστούμε θερμά για τη συνεργασία τις σχολικές μονάδες γενικής και ειδικής εκπαίδευσης, τα ΚΔΑΠ ΑμεΑ, τους οργανισμούς και ιδρύματα, τους φορείς ΑμεΑ, τους συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων ΑμεΑ, τους αθλητικούς και πολιτιστικούς συλλόγους, τους καλλιτέχνες και τους συνεργάτες».

Ο Γεν. Γραμματέας της Περιφερειακής Ομοσπονδίας ΑμεΑ Στ. Ελλάδας Λεωνίδας Μίχος τόνισε μεταξύ άλλων ότι: «Η Αυτοδιοίκηση είναι αυτή που μπορεί να διαμορφώσει τις πραγματικές συνθήκες καταπολέμησης του αποκλεισμού και της φτώχειας σε όλες της τις διαστάσεις (κοινωνική, πολιτιστική, δικαιωματική), να φέρει συνθήκες ίσης μεταχείρισης, να διαμορφώσει δηλαδή την πόλη, το χωριό, την Περιφέρεια, για όλους της τους πολίτες».

Ο Αντιπρόεδρος της Παραολυμπιακής Επιτροπής Βαγγέλης Κακοσαίος επαίνεσε την προσπάθεια της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας για την ανάδειξη του παραολυμπιακού αθλητισμού και επεσήμανε χαρακτηριστικά ότι: «Ο παραολυμπιακός αθλητισμός είναι το μεγαλύτερο ανθρωπιστικό βήμα, διότι μετατρέπει την αναπηρία σε ευκαιρία και δίνει τη δυνατότητα σε Άτομα με Αναπηρίες να πρωταγωνιστήσουν σε μια πορεία αυτοβελτίωσης!»

Η Διευθύντρια Τομέα Κοινωνικής Πρόνοιας του Ε.Ε.Σ. Αρετή Κεντιστού αναφέρθηκε στην συνεργασία με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, τόνισε ότι: «Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός υλοποιεί στοχευμένες δράσεις πρόληψης και υποστήριξης συμπολιτών μας», όπως είπε και αναφέρθηκε χαρακτηριστικά στην πρώτη δομή τύπου “ΚΑΠΗ”, που ιδρύθηκε το 1979.

Newsroom 11 Μαΐου 2025
Μοιράσου το άρθρο
Facebook TwitterEmail Print
Άφησε ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Διονύσια 2025 στον Δήμο Αμφίκλειας – Ελάτειας – Δείτε το πρόγραμμα
4 Ιουλίου 2025
ΟΠΕΚΕΠΕ: «Δήλωναν εκτάσεις που ανήκαν σε άλλους»
4 Ιουλίου 2025
Στους 39 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία το Σάββατο 5/7
4 Ιουλίου 2025
e-ΕΦΚΑ – ΔΥΠΑ: Ο «χάρτης» των πληρωμών για την περίοδο 7 έως 11 Ιουλίου
4 Ιουλίου 2025
Education Leaders Awards 2025: Αργυρό βραβείο για το 5ο Λύκειο Λαμίας στην κατηγορία “Εξωστρέφεια”
4 Ιουλίου 2025

You Might Also Like

ΤΟΠΙΚΑΕιδήσειςΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Διονύσια 2025 στον Δήμο Αμφίκλειας – Ελάτειας – Δείτε το πρόγραμμα

4 Ιουλίου 2025
ΤΟΠΙΚΑΕιδήσεις

Στους 39 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία το Σάββατο 5/7

4 Ιουλίου 2025
ΤΟΠΙΚΑFeaturedΕιδήσεις

Education Leaders Awards 2025: Αργυρό βραβείο για το 5ο Λύκειο Λαμίας στην κατηγορία “Εξωστρέφεια”

4 Ιουλίου 2025
ΤΟΠΙΚΑΕιδήσεις

Λαμία: Διακοπή της κυκλοφορίας στην οδό Πατρόκλου τη Δευτέρα 7 Ιουλίου

4 Ιουλίου 2025
Facebook Instagram

Το νέο ενημερωτικό portal της Λαμίας και ολόκληρης της Στερεάς Ελλάδας.
Ειδήσεις από την Λαμία, την Φθιώτιδα, όλη τη Στερεά, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΜΑΤΙΕΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΓΕΥΣΗ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  • ΒΙΒΛΙΟ

MUST

  • ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΜΑΤΙΕΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΓΕΥΣΗ
  • ΒΙΒΛΙΟ
  • ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

  • Όθωνος 1, Λαμία
  • 2231022277, 6908395648
  • lamiathema@gmail.com
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
  • ΔΙΑΦΗΜΗΣΗ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

©2020 - 2025 LAMIAthema.gr / Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος | 19CLOUDS PRODUCTION

Removed from reading list

Undo
AdBlock Detected
Our site is an advertising supported site. Please whitelist to support our site.
Okay, I'll Whitelist
Welcome Back!

Sign in to your account

Lost your password?