Ένας εύκολος τρόπος να χρωματίσετε τα πασχαλινά αυγά, με φυσικό τρόπο και αποτέλεσμα που ξεπερνά κάθε προσδοκία.
Θα χρειαστείτε λευκά αυγά, κόκκινο κρασί και λίγη υπομονή, για να καταλήξετε με ένα βαθύ χρώμα, με εφέ που λαμπυρίζει και ένα τρέντ που σκίζει στα κοινωνικά δίκτυα τα τελευταία χρόνια.
Υλικά που θα χρειαστείτε:
3-6 λευκά αυγά
1 λίτρο κόκκινο κρασί

Εκτέλεση
1. Αρχικά ετοιμάστε τα αυγά. Φροντίστε να μην έχουν ρωγμές, διαφορετικά θα σκάσουν κατά τη διάρκεια του βρασμού. Πλύντε τα προσεκτικά κάτω από χλιαρό τρεχούμενο νερό και αφήστε τα να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου για περίπου 30 λεπτά.
2. Βάλτε το κρασί σε ένα κατσαρολάκι, βυθίστε τα αυγά, τοποθετήστε το σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και αφήστε να πάρει μια βράση. Χαμηλώστε τη φωτιά και βράστε τα όπως τα κανονικά σφικτά αυγά για 8-10 λεπτά (όχι περισσότερο χρόνο, διαφορετικά ο κρόκος θα αποκτήσει ένα αντιαισθητικό γκρι κέλυφος).
3. Αποσύρετε από τη φωτιά το κατσαρολάκι και αφήστε τα να έρθουν σε θερμοκρασία περιβάλλοντος, όπως είναι μέσα στο κρασί, για 8-10 ώρες (όλο το βράδυ). Σε αυτό το διάστημα τα τσόφλια των αυγών θα αποκτήσουν πιο έντονο χρώμα.
4. Βγάλτε τα αυγά με τρυπητό και τοποθετήστε τα σε 2-3 χαρτοπετσέτες ή απορροφητικό χαρτί κουζίνας χωρίς να τα σκουπίσετε. Αφήστε τα να στεγνώσουν εντελώς, μεταφέρετέ τα σε πιατέλα και παρατηρήστε το ασυνήθιστο αποτέλεσμα.
Συμβουλή
- Τα αυγά που βάφονται με αυτόν τον τρόπο θα έχουν πιθανότατα μια ελαφριά γεύση κρασιού.
- Για τη συγκεκριμένη συνταγή δεν απαιτείται κάποιο ακριβό κρασί για τον χρωματισμό. Ένα αρκετά οικονομικό κρασί αρκεί, ακόμα και αυτό που πωλείται σε χάρτινες συσκευασίες
Διαβάστε επίσης:
Κουλουράκια, με τα αρώματα των πασχαλινών αναμνήσεων
Μοναστηριακή φασολάδα με πορτοκάλι