Μια ιδιαίτερη γαριδομακαρονάδα, με αρώματα της θάλασσας και πικάντικες νότες, που γίνεται εύκολα και γρήγορα και θα σας ενθουσιάσει με τη γεύση της.
Το πιάτο ετοιμάζεται με φρέσκιες γαρίδες μαριναρισμένες σε ελαιόλαδο, με μπούκοβο και κουρκουμά, που σιγοβράζουν μέσα σε ελαφριά και πικάντικη σάλτσα από κρεμμύδια, σκόρδο και τοματίνια.
Υλικά για τη Συνταγή
400 γραμμάρια σπαγγέτι
2 κουταλιές της σούπας αλάτι
500 γραμμάρια γαρίδες καθαρισμένες
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
2 κουταλάκια του γλυκού κουρκουμά σκόνη
2 κουταλάκια του γλυκού νιφάδες μπούκοβο
200 γραμμάρια τοματίνια, κομμένα στη μέση
2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα (κατά προτίμηση κοκκάρια – εσαλότ)
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
Αλατοπίπερο κατά βούληση
Λίγη ζάχαρη
Λίγο μαϊντανό, ψιλοκομμένο
Τριμμένη παρμεζάνα (προαιρετικά)
Εκτέλεση
1. Αρχικά, βράστε τα σπαγγέτι σε άφθονο νερό με το αλάτι, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας ώστε να γίνουν al dente. Στραγγίστε τα και κρατήστε αν θέλετε λίγο από το νερό του βρασμού.
2 .Στεγνώστε καλά με απορροφητικό χαρτί κουζίνας τις καθαρισμένες γαρίδες και βάλτε τις σε ένα μπολ με μια πρόχειρη μαρινάδα από 1 κουταλιά ελαιόλαδο, τον κουρκουμά, το μπούκοβο και λίγο αλάτι.
3. Βάλτε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι το ελαιόλαδο που έχει απομείνει και σοτάρετε τις γαρίδες για λίγα λεπτά μέχρι να ροδίσουν αλλά να μην σφίξουν πολύ. Αποσύρετε σε ένα πιάτο.
4. Στο ίδιο αντικολλητικό τηγάνι, χαμηλώστε την ένταση της φωτιά και σοτάρετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σκόρδο. Μόλις γυαλίσουν τα κρεμμύδια προσθέστε τα κομμένα τοματίνια και καρυκεύστε με αλατοπίπερο και 1 τσιμπιά ζάχαρη. Αφήστε τα λίγο να ψηθούν καλά για λίγα λεπτά ακόμα.
5. Επαναφέρετε στο σκεύος τις σοταρισμένες γαρίδες μαζί με το ζωμό τους, φέρτε μερικές βόλτες και προσθέστε τα βρασμένα σπαγγέτι. Ανακατέψτε ελαφρά, πασπαλίστε με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρετε με λίγη τριμμένη παρμεζάνα.
Συμβουλή
Αν έχουν στεγνώσει τα ζυμαρικά, ρίξτε 1-2 κουταλιές της σούπας από το ζωμό του βρασμού τους.
Διαβάστε επίσης:
Μπισκότα νηστίσιμα, με πουρέ μήλου και επικάλυψη κανελοζάχαρης
Βαρκούλες με σπανάκι (τούρκικο pide), σε νηστίσιμη και αρτύσιμη εκδοχή