Υπέροχα τρουφάκια με μπισκότα, καρύδια και τριμμένα μήλα, που ετοιμάζονται εύκολα και γρήγορα, χωρίς ψήσιμο και θα συνοδεύσουν το τσάι ή τον καφέ σας τις ημέρες της νηστείας.
Θα σας ενθουσιάσουν με την σοκολατένια επικάλυψή τους, την τραγανότητά τους χάρη στα ψιλοκομμένα καρύδια και με την υπέροχη γεύση τους που παραμένει για ώρα στον ουρανίσκο.
Υλικά για τη Συνταγή
1 – 1 ½ πακέτο (250 γραμμάρια) μπισκότα τύπου digestive
2 μήλα
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα σκόνη
½ φλιτζάνι καρύδια, τριμμένα
Για την επικάλυψη
Λιωμένη κουβερτούρα
Ινδοκάρυδο, χρωματιστή τρούφα, τρίμμα μπισκότου κτλ. για το στόλισμα
Εκτέλεση
1. Αρχικά, βάλτε τα μπισκότα στο μούλτι (επεξεργαστή τροφίμων) και αλέστε τα μέχρι να πάρουν τη μορφή της άμμου.
2. Καθαρίστε και ξεφλουδίστε 2 μήλα και τρίψτε τα στη χοντρή πλευρά του τρίφτη.
3. Μεταφέρετε τα τριμμένα μήλα σε ένα μπολ ανάμειξης μαζί με τα αλεσμένα καρύδια, τη ζάχαρη άχνη και την κανέλα και ανακατέψτε καλά όλα τα υλικά. Στη συνέχεια προσθέστε τα τριμμένα μπισκότα και ζυμώστε με τα χέρια σας μέχρι να έχετε μια σφικτή ζύμη.
4. Πάρτε κομμάτια σε μέγεθος καρυδιού από το μίγμα και πλάστε τα σε μπαλίτσες με τα χέρια σας. Θα καταλήξετε με περίπου 29-30 τρούφες.
5. Τρυπήστε τα τρουφάκια μήλου με μια οδοντογλυφίδα και βουτήξτε τα στη σοκολάτα που έχετε λιώσει σε μπαιν μαρί.
Συμβουλή
- Αν θέλετε να σταθεροποιήσετε περισσότερο τα τρουφάκια, αμέσως μετά τη λιωμένη σοκολάτα, μπορείτε να τα βουτήξετε επιπλέον σε ινδοκάρυδο ή χρωματιστά σπρίνγκλς.
- Διατηρήστε τις σοκολατένιες τρούφες μήλου στο ψυγείο.
- Μπορείτε να τα σερβίρετε σκέτα, σερβιρισμένα σε πιατέλα και γαρνιρισμένα με ρευστές σοκολάτες και σιρόπια, σαν νηστίσιμο προφιτερόλ.
Διαβάστε επίσης:
Χορταστική σαλάτα θαλασσινών, με γαρίδες και τόνο
Γλυκές μπάρες βρώμης, με crumble και μαρμελάδα φράουλα