Δριμύ κατηγορώ στην κυβέρνηση και προσωπικά στον πρωθυπουργό για τον αλαζονικό τρόπο που χειρίστηκε την ανείπωτη τραγωδία των Τεμπών και ο οποίος –όπως είπε- τώρα κάνει λόγο για ασφαλή σιδηρόδρομο έως το 2027, εξαπέλυσε ο Νίκος Ανδρουλάκης, καλώντας τον να ζητήσει «συγνώμη» για τα ψέματα που έχει πει έως τώρα για την αλλοίωσης του χώρου της τραγωδίας.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μετά και τις πρωτοφανείς σε όγκο διαδηλώσεις της Παρασκευής τόνισε ότι η αλαζονεία της κυβέρνησης, η συνωμοσιολογία και η τοξικότητα των υπουργών έβγαλε τον κόσμο στους δρόμους να ζητούν τα αυτονόητα. «Οι πολίτες ζητούν Δικαιοσύνη και όχι λαϊκά δικαστήρια», έριξε το καρφί του και σημείωσε ότι το σχέδιο της κυβέρνησης είναι η συγκάλυψη κι ένα πέπλο ατιμωρησίας, ανάλογο με εκείνο του σκανδάλου των υποκλοπών.
Ενόψει της κατάθεσης της πρότασης δυσπιστίας στην κυβέρνηση, αύριο, ο Νίκος Ανδρουλάκης τόνισε ότι αυτή εναρμονίζεται με την κοινωνία για να μπει ένα τέλος στον τυχοδιωκτισμό της ΝΔ. «Τέρμα στον κυνισμό, το ΠΑΣΟΚ δεν θα αφήσει να καλυφθεί η αλήθεια», είπε και αναφέρθηκε στα «χειροκροτήματα της ντροπής» στον πρώην υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή.
Ο Νίκος Ανδρουλάκης κατήγγειλε σχέδιο αλλοίωσης του τόπου του δυστυχήματος και τόνισε ότι ο Χρήστος Τριαντόπουλος λέγοντας πως «βρέθηκε εκεί για να εκτελέσει αποστολή», με την παρέμβαση στο χώρο να γίνεται -όπως είπε- «για δόλιο σκοπό».
«Μας λέτε ότι ο Χρήστος Τριαντόπουλος ήταν παρατηρητής. Όφειλε να είναι θεματοφύλακας της νομιμότητας και όχι παρατηρητής της παρανομίας το δεξί χέρι του πρωθυπουργού», είπε, ενώ στράφηκε και προς τον παριστάμενο υπουργό Δικαιοσύνης Γιώργο Φλωρίδη για τη φράση του «όποιος μιλάει για μπάζωμα, είναι για τα μπάζα».
«Αυτός που έλεγε αλαζονικά ότι «είναι για τα μπάζα όποιος μιλά για το μπάζωμα», νιώθει την ανάγκη να απολογηθεί ή να παραιτηθεί; Αλλά που τέτοια ευθιξία;», διερωτήθηκε και ξεκαθάρισε πως το ΠΑΣΟΚ θα προτείνει άμεσα προανακριτική «για όποια δικογραφία έρθει στη Βουλή για όποιο πολιτικό πρόσωπο».
Διαβάστε επίσης:
Χαρίτσης: «Ο πρωθυπουργός είπε ψέματα και πρέπει να λογοδοτήσει γι’ αυτά» (video)
Τέμπη – Μαρινάκης: Ο σιδηρόδρομος είναι πιο ασφαλής απ’ όσο το 2019