«Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας για άλλη μια φορά αλλάζει αιφνιδιαστικά τη διάταξη των εφημερευόντων νοσοκομείων και τμημάτων στην Αττική. Ανακατεύει την τράπουλα, πάλι, χωρίς να παίρνει κανένα ουσιαστικό μέτρο όπως προσλήψεις υγειονομικού και λοιπού προσωπικού. Η ταλαιπωρία ασθενών και υγειονομικών όχι μόνο δεν πρόκειται να μειωθεί αλλά θα κλιμακωθεί ακόμα περισσότερο.» Τα παραπάνω αναφέρει σε σημερινή του ανακοίνωση το Ενωτικό Κίνημα για την Ανατροπή.
Το κίνημα μάλιστα φέρνει έως παράδειγμα την ενδιάμεση πρωινή εφημερία σε Τζάνειο, Ασκληπιείο Βούλας και Θριάσιο που καθιερώνει το νέο σύστημα εφημερίων, εξηγώντας ότι: «τα ήδη υπερφορτωμένα αυτά νοσοκομεία θα υπερφορτωθούν κι άλλο μέχρι κατάρρευσης χωρίς να υπάρξει καμία ουσιαστική ελάφρυνση στα υπόλοιπα νοσοκομεία της Αττικής. Αυτό το νέο επικίνδυνο σχέδιο εφημέρευσης το έχουν ήδη εφαρμόσει σε μια σειρά νοσοκομείων της 1ης ΥΠΕ και οδήγησε στη λειτουργική κατάρρευση τους.».
Το κίνημα ζητάει από την ηγεσία του υπουργείου Υγείας:
- Να παραμείνει η γενική εφημερία αμιγώς 24ωρη κάθε 4 ημέρες ως έχει σε όλα τα νοσοκομεία του Πειραιά.
- Το ίδιο καθεστώς να ισχύσει και για τα νοσοκομεία της Αθήνας.
- Η πολιτική ηγεσία να εισακούσει επιτέλους αυτούς που ξέρουν – δηλαδή τους εκπροσώπους των νοσοκομειακών γιατρών Αθήνας και Πειραιά – αντί για τον κάθε τυχάρπαστο και άσχετο «συμβουλάτορα».
Επίσης ζητάει να «γίνουν επιτέλους οι αναγκαίες μόνιμες προσλήψεις υγειονομικού και λοιπού προσωπικού που αυτές θα λύσουν το πρόβλημα της ταλαιπωρίας των ασθενών στα ΤΕΠ αντί για το «ράβε ξήλωνε» στο σύστημα διάταξης που δημιουργεί μεγαλύτερο χάος.».
Διαβάστε επίσης:
Η υπερτροφή που «προστατεύει» την καρδιά και μειώνει τη φλεγμονή
ECDC: «Νέο στέλεχος του κορωνοϊού απομονώθηκε σε νυχτερίδες στην Κίνα»
Έρευνα: Η μεσογειακή διατροφή μειώνει με εκπληκτικό τρόπο τον κίνδυνο καρκίνου