Την τακτική της πόλωσης έχει επιλέξει η κυβέρνηση βαδίζοντας προς την 28η Φεβρουαρίου, ημέρα όπου έχει προγραμματιστεί το μεγάλο συλλαλητήριο για την υπόθεση των Τεμπών καθώς στην κοινωνία έχει εδραιωθεί η εντύπωση ότι έχει γίνει συγκάλυψη.
Φυσικά γι’ αυτό που αγωνιούν στην κυβέρνηση είναι μήπως οι κινητοποιήσεις πάρουν αντικυβερνητικά χαρακτηριστικά καθώς οι πολίτες που θα κατέβουν για να διαμαρτυρηθούν για τα Τέμπη έχουν και τα δικά τους θέματα πολλά από τα οποία είναι άλυτα.
Έτσι τα κυβερνητικά στελέχη εμφανίζονται από την μία να κινδυνολογούν ότι θα πέσει η κυβέρνηση και θα επικρατήσει το χάος, ενώ την ίδια στιγμή επιχειρούν να θυματοποιηθούν με την λογική ότι δεν δέχονται το επιχείρημα της συγκάλυψης.
Παράλληλα και παρά τις δηλώσεις όλων των κομμάτων ότι στο συλλαλητήριο δεν πρέπει να υπάρξει καμία κομματική ταμπέλα τα στελέχη του κυβερνώντος κόμματος εμφανίζονται να κατηγορούν τα κόμματα της αντιπολίτευσης ότι θέλουν να καπηλευτούν τις συγκεντρώσεις.
Είναι χαρακτηριστικό ότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης μίλησε για επιχείρηση «εργαλειοποίησης» από πλευράς της αντιπολίτευσης ενώ εστίασε στην επικινδυνότητα που ενέχει η καλλιέργεια ενός κλίματος έντασης και διχασμού.
«Η αντιπολίτευση δεν θέλει να αποδοθεί δικαιοσύνη στην υπόθεση των Τεμπών. Θέλει μόνο να πέσει ο Μητσοτάκης. Τόσο καιρό δεν έχουν προτείνει το παραμικρό στον πολιτικό διάλογο για τη βελτίωση των υποδομών στον σιδηρόδρομο. Το μόνο που επιδιώκουν είναι να εργαλειοποιήσουν το συλλαλητήριο της Παρασκευής για να ρίξουν τον Μητσοτάκη», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.
Επικαλέστηκε μάλιστα, μιλώντας για τη στάση της αντιπολίτευσης, μία από τις τελευταίες ανακοινώσεις του ΣΥΡΙΖΑ με την οποία επιχειρείται να δοθεί αντικυβερνητικός χαρακτήρας στη συγκέντρωση.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος χαρακτήρισε υγιή την αντίδραση των πολιτών, όπως και αναφαίρετο δικαίωμα τους να διαδηλώνουν όπως ορίζει ο νόμος, και υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση θα απαντά πάντα πολιτικά όταν προκαλείται.
Την ίδια στιγμή Αδωνις Γεωργιάδης συνεχίζοντας την επιθετική τακτική εναντίον όσων ασκούν κριτική στην κυβέρνηση υποστηρίζοντας ότι έκανε συγκάληψη σε μία σειρά από θέματα ανέφερε ότι δεν έγινε προανακριτική για τον Κώστα Αχ. Καραμανλή διότι «κρίναμε ότι δεν υπάρχει ποινικό ζήτημα. Δεν θα κάνουμε ποινικά ζητήματα σε ανθρώπους επειδή το θέλει ο όχλος. Ποινικά θα κάνουμε αν υπάρχει ζήτημα. Δεν είναι θέμα λαϊκού δικαστηρίου. Να κάνουμε γιατί δεν ολοκλήρωσε την 717; Ξέρετε πόσες συμβάσεις ΕΣΠΑ δεν ολοκληρώνονται; Ξέρετε πόσοι υπουργοί πρέπει να πάνε στο δικαστήριο για παράδειγμα για τον ΒΟΑΚ στην Κρήτη που σκοτώνονται 200; Δεν θα γίνει η Ελλάδα ένα απέραντο δικαστήριο για να ικανοποιήσουμε όποιον νομίζει ότι ξέρει πως δουλεύει το κράτος. Δεν υπήρχε ποινικό ζήτημα».
Ωστόσο απαρατήρητο δεν περνάει το γεγονός ότι τα δυο στελέχη που έχουν αναλάβει να επικοινωνήσουν την σκληρή γραμμή του Μεγάρου Μαξίμου είναι ο υπουργός Επικρατείας Μάκης Βορίδης και ο υπουργός Υγείας.
Η λογική είναι ότι εάν πέσει η κυβέρνηση θα επικρατήσει χάος και η χώρα θα καταστραφεί. Δηλαδή με λίγα λόγια το νέο κυβερνητικό σύνθημα είναι “Μητσοτάκης ή χάος”.
Διαβάστε επίσης:
Μαρία Σπυράκη: Βρήκε δουλειά σε μεγάλο όμιλο – Ποια είναι η νέα της ιδιότητα
ΣΥΡΙΖΑ: Κατέθεσε τροπολογία για την κατάργηση ειδικής παραγραφής υπουργικών αδικημάτων
Σωκράτης Φάμελλος: Καμία κομματική ταμπέλα στα συλλαλητήρια της Παρασκευής