LAMIAthema.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΡΟΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΜΑΤΙΕΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  • ΕΥ ΖΗΝ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
    • ΥΓΕΙΑ
    • ΓΕΥΣΗ
    • ΒΙΒΛΙΟ
    • ΕΠΙΣΤΗΜΗ
    • AUTOκίνηση
    • ΠΑΡΑΞΕΝΑ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Reading: Τέμπη: Εκπαιδευτικοί και μαθητές κλείνουν τα σχολεία στις 28 Φεβρουαρίου – Οι αποφάσεις για συμμετοχή στις συγκεντρώσεις​
Μοιράσου το
Notification Δείξε μου περισσότερα
Τελευταία Νέα
Εύβοια: Φωτιά σε εργοστάσιο πλαστικών στη Ριτσώνα – Μήνυμα 112 για επικίνδυνους καπνούς
12 Ιουλίου 2025
Λάρισα: Συλλαλητήριο με τρακτέρ για το σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ, αλλά και για τα μέτρα για την ευλογιά
12 Ιουλίου 2025
ΟΠΕΚΕΠΕ: Καταγγελία για πλαστογραφία εγγράφου
12 Ιουλίου 2025
Περιφέρεια Στερεάς: Χρηματοδοτήσεις 812.500 € για την υλοποίηση έργων στον Δήμο Λεβαδέων
12 Ιουλίου 2025
Στη Βουλή το Λύκειο Δομοκού
12 Ιουλίου 2025
Aa
LAMIAthema.gr
Aa
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΡΟΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΜΑΤΙΕΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  • ΕΥ ΖΗΝ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
    • ΥΓΕΙΑ
    • ΓΕΥΣΗ
    • ΒΙΒΛΙΟ
    • ΕΠΙΣΤΗΜΗ
    • AUTOκίνηση
    • ΠΑΡΑΞΕΝΑ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Ακολούθησέ μας
LAMIAthema.gr > ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ > ΕΛΛΑΔΑ > Τέμπη: Εκπαιδευτικοί και μαθητές κλείνουν τα σχολεία στις 28 Φεβρουαρίου – Οι αποφάσεις για συμμετοχή στις συγκεντρώσεις​
ΕΛΛΑΔΑ

Τέμπη: Εκπαιδευτικοί και μαθητές κλείνουν τα σχολεία στις 28 Φεβρουαρίου – Οι αποφάσεις για συμμετοχή στις συγκεντρώσεις​

24 Φεβρουαρίου 2025 588 Views
Updated 2025/02/24 at 4:04 ΜΜ
Μοιράσου το
Μοιράσου το

Απόφαση για κλειστά σχολεία και μαζική συμμετοχή στις διαδηλώσεις, που έχουν ήδη εξαγγελθεί, ανακοινώνουν εκπαιδευτικοί και μαθητές.

Μαθητές και ενώσεις γονέων και μαζί η ΟΛΜΕ, η ΔΟΕ και η ΟΙΕΛΕ, τα σωματεία των δημοσίων και ιδιωτικών νηπιαγωγών, δασκάλων και καθηγητών καλούν από κοινού σε μαζική συμμετοχή στην απεργία της 28ης Φεβρουαρίου και σε κλείσιμο των σχολείων όλης της χώρας.

Με ανακοίνωσή της, η μαθητική κοινότητα ενημερώνει ότι θα κλείσει τα σχολεία και θα πάρει μέρος στις πορείες που θα γίνουν σε κεντρικά σημεία της χώρας την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου.

- Advertisement -
Ad image

Η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Αθήνας με ανακοίνωσή της δηλώνει πως: «το έγκλημα στα Τέμπη δεν θα συγκαλυφθεί! Θα μιλήσουν είτε τα κέρδη, είτε η ζωή! Παρασκευή 28/2 στις 11.00 κλειστά σχολεία και όλοι στο Σύνταγμα! Στις συγκλονιστικές πορείες μας στην Αθήνα και σε όλη την Ελλάδα καταφέραμε να νικήσει ο αγώνας και όχι η σιωπή. Ακούστηκε η δική μας φωνή! Οι χιλιάδες μαθητές που βουλιάξαμε το κέντρο της Αθήνας, οι μεγάλες μαθητικές-φοιτητικές συγκεντρώσεις σε δεκάδες πόλεις της χώρας, τα συνθήματα με τις τσάντες που γέμισαν τα προαύλια των σχολείων μας, τα τραγούδια που αφιερώσαμε… έστειλαν ξανά το μήνυμα…το έγκλημα στα Τέμπη δε θα ξεχαστεί, δε θα συγκαλυφθεί! Κανένας ένοχος δεν θα συγχωρεθεί! Θα νικήσουν είτε τα κέρδη είτε η ζωή! Αυτή την υπόσχεση δώσαμε και θα την κρατήσουμε! Γιατί πραγματική δικαιοσύνη σημαίνει να μπει τέλος στην πολιτική που γεννάει “Τέμπη”!».

Οι μαθητές ζητούν να παραμείνουν κλειστά τα σχολεία, ανήμερα της επετείου του σιδηροδρομικού δυστυχήματος, και καλούν σε μαζική συμμετοχή στις συγκεντρώσεις που έχουν ήδη εξαγγελθεί. «Να λέει ένα παιδί “δεν έχω οξυγόνο”, αυτό είναι που κάνει το κράτος δολοφόνο. Ο αγώνας μας δεν τελειώνει εδώ! Από τις σημερινές συγκεντρώσεις παίρνουμε θάρρος και δύναμη και συνεχίζουμε ακόμα πιο αποφασιστικά! Δίνουμε όλες μας τις δυνάμεις για να γίνει ακόμα μεγαλύτερη φασαρία μέσα στα σχολεία! Να φτάσει παντού το μήνυμα των συγκεντρώσεων! Κλείνουμε τα σχολεία μας με καταλήψεις και δίνουμε από τώρα ραντεβού στις 28/2 στις 11.00 στο Σύνταγμα, τη μέρα που συμπληρώνονται 2 χρόνια από το έγκλημα! Το δίκιο θα κριθεί με τον λαό στον δρόμο!»

Οι γονείς δίπλα στους μαθητές

Οι γονείς και οι κηδεμόνες των μαθητών αναμένεται να στηρίξουν τον αγώνα των παιδιών τους και θα λάβουν κι εκείνοι μέρος στις συγκεντρώσεις. Με ανακοίνωσή της, η Ομοσπονδία Γονέων Αττικής καλεί τις Ενώσεις και τους συλλόγους γονέων να συμμετάσχουν μαζικά στη συγκέντρωση της Παρασκευής 28 Φεβρουαρίου, για τα δύο χρόνια από το έγκλημα των Τεμπών, στις 11 π.μ. στο Σύνταγμα. Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, «Για να μην συγκαλυφθεί το έγκλημα στα Τέμπη και να αποδοθούν όλες οι ευθύνες. Οι αιτίες που οδήγησαν στην τραγωδία είναι εδώ και αποτελούν διαρκείς απειλές για τη ζωή μας και των παιδιών μας – στα σχολεία, στις συγκοινωνίες, στη δουλειά και στη ζωή μας γενικότερα. Σχολεία πλημμυρίζουν, ταβάνια πέφτουν, λεωφορεία και τραίνα καταστρέφονται, πνιγόμαστε στις πλημμύρες και καιγόμαστε στις φωτιές, ενώ εκρηκτικά και πολεμικό υλικό διασχίζουν τις πόλεις μας χωρίς καμία προστασία. Δεν δεχόμαστε οι ανάγκες των παιδιών μας να θεωρούνται κόστος που πρέπει να περικοπεί. Δεν θα δεχτούμε την έλλειψη αντισεισμικών ελέγχων, τη μη συντήρηση των σχολείων και των ΜΜΜ, ενώ παράλληλα δις ευρώ κατευθύνονται σε μεγάλες επιχειρήσεις, που στη συνέχεια εμφανίζονται ως ευεργέτες των σχολείων. Δεν θα «πάμε και όπου βγει»! Δεν θα ξεχάσουμε! Είμαστε χρεωμένοι απέναντι σε όλα τα παιδιά που χάθηκαν και στους γονείς τους. Τα συνθήματα που φωνάζουμε τα τελευταία δύο χρόνια θα ακουστούν πιο δυνατά. Εσείς μετράτε κέρδη και ζημιές, εμείς μετράμε ανθρώπινες ζωές».

Κάλεσμα της ΔΟΕ, ΟΛΜΕ και ΟΙΕΛΕ για μαζική συμμετοχή στην απεργία της 28ης Φεβρουαρίου

Στην πανελλαδική απεργιακή κινητοποίηση της Τετάρτης 28 Φεβρουαρίου συμμετέχουν ΔΟΕ, ΟΛΜΕ και ΟΙΕΛΕ .

Η ΔΟΕ

Το Δ.Σ της Δ.Ο.Ε. καλεί τους εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης σε μαζική και δυναμική συμμετοχή στην Πανεργατική – Πανυπαλληλική 24ωρη απεργία που έχει προκηρύξει η Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου, στις 11:00 στην πλατεία Συντάγματος.

«Σε συνέχεια των ογκωδέστατων διαδηλώσεων της Κυριακής 26 Ιανουαρίου 2025 οι εκπαιδευτικοί δηλώνουμε τη συμπαράστασή μας στους γονείς και στους λοιπούς συγγενείς ενάντια σε κάθε επιχείρηση συγκάλυψης αιτίων κι ευθυνών. Από την πλευρά μας συνεχίζουμε και δυναμώνουμε τον αγώνα απέναντι στην πολιτική που προωθεί την ιδιωτικοποίηση και εμπορευματοποίηση των κοινωνικών αγαθών. Οι εκπαιδευτικοί καθημερινά ερχόμαστε αντιμέτωποι με αυτή την πολιτική, μέσα από την υποβάθμιση του δημόσιου σχολείου. Απαιτούμε να αποδοθεί άμεσα δικαιοσύνη! Να καταλογιστούν όλες οι ποινικές και πολιτικές ευθύνες και να τιμωρηθούν όλοι οι ένοχοι. Δεν πρόκειται να επιτρέψουμε το έγκλημα αυτό ούτε να ξεχαστεί, ούτε να συγκαλυφθεί».

Η ΟΛΜΕ

«Το Δ.Σ της ΟΛΜΕ καλεί τους εκπαιδευτικούς της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σε μαζική και δυναμική συμμετοχή στην Πανεργατική – Πανυπαλληλική 24ωρη απεργία που έχει προκηρύξει η Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου, στις 11:00 στην πλατεία Συντάγματος και στις συγκεντρώσεις των συνδικάτων σε όλη τη χώρα.

Συμμετέχουμε στις κινητοποιήσεις και στις δράσεις που θα πραγματοποιηθούν, σε συνέχεια των ογκωδέστατων διαδηλώσεων της Κυριακής 26 Ιανουαρίου 2025,  με αίτημα την αποκάλυψη της αλήθειας, τη δικαιοσύνη και τη τιμωρία των υπευθύνων για το έγκλημα στα Τέμπη, ενάντια σε κάθε επιχείρηση συγκάλυψης αιτίων κι ευθυνών».

Η ΟΙΕΛΕ

Ομόφωνα το ΔΣ της ΟΙΕΛΕ αποφάσισε απόψε την προκήρυξη 24ωρης απεργίας για την Παρασκευή, 28/2, ημέρα που συμπληρώνονται δύο έτη από την εθνική τραγωδία των Τεμπών. «Μια τραγωδία που ανέδειξε τις διαχρονικές πληγές του ελληνικού κράτους: κυνισμός και αδιαφορία της εξουσίας, διάτρητοι θεσμοί, αδιαφάνεια, ευνοιοκρατία, διαφθορά, παρακμή του κομματικού συστήματος, εκποίηση των δημόσιων αγαθών. Μια τραγωδία που αφύπνισε κάθε πολίτη, ο οποίος ανεξαρτήτως πολιτικής ένταξης, ζητά πλέον περισσότερο «οξυγόνο», που ζητά ένα διαφορετικό μέλλον για παιδιά του, για το αύριο της κοινωνίας».

Διαβάστε επίσης:

Θεσσαλονίκη: Ξυλοδαρμός 17χρονου από εξωσχολικούς συνομήλικούς του μέσα στο σχολείο

Βασίλης Κοκοτσάκης: Καταγγέλλει ότι αυτοκίνητο SUV καταδίωξε την κόρη του το Ηράκλειο Κρήτης

Τέμπη: Απίστευτη καταγγελία – Εργοδότες ζητούν… υπεύθυνη δήλωση από εργαζόμενους για τη συμμετοχή στα συλλαλητήρια

 Read More

Newsroom 24 Φεβρουαρίου 2025
Μοιράσου το άρθρο
Facebook TwitterEmail Print
Άφησε ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Εύβοια: Φωτιά σε εργοστάσιο πλαστικών στη Ριτσώνα – Μήνυμα 112 για επικίνδυνους καπνούς
12 Ιουλίου 2025
Λάρισα: Συλλαλητήριο με τρακτέρ για το σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ, αλλά και για τα μέτρα για την ευλογιά
12 Ιουλίου 2025
ΟΠΕΚΕΠΕ: Καταγγελία για πλαστογραφία εγγράφου
12 Ιουλίου 2025
Περιφέρεια Στερεάς: Χρηματοδοτήσεις 812.500 € για την υλοποίηση έργων στον Δήμο Λεβαδέων
12 Ιουλίου 2025
Στη Βουλή το Λύκειο Δομοκού
12 Ιουλίου 2025

Σας ενδιαφέρουν

ΕΛΛΑΔΑ

Λάρισα: Συλλαλητήριο με τρακτέρ για το σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ, αλλά και για τα μέτρα για την ευλογιά

12 Ιουλίου 2025
ΕΛΛΑΔΑ

ΟΠΕΚΕΠΕ: Καταγγελία για πλαστογραφία εγγράφου

12 Ιουλίου 2025
ΕΛΛΑΔΑFeatured

Καιρός: Η ζέστη επιστρέφει από την Κυριακή μαζί με μελτέμια 7 μποφόρ

12 Ιουλίου 2025
ΕΛΛΑΔΑ

Τραγωδία στο Αγρίνιο: Πατέρας παρέσυρε με το όχημά του και σκότωσε την 2χρονη κόρη του

12 Ιουλίου 2025
Facebook Instagram

Το νέο ενημερωτικό portal της Λαμίας και ολόκληρης της Στερεάς Ελλάδας.
Ειδήσεις από την Λαμία, την Φθιώτιδα, όλη τη Στερεά, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΜΑΤΙΕΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΓΕΥΣΗ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  • ΒΙΒΛΙΟ

MUST

  • ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΜΑΤΙΕΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΓΕΥΣΗ
  • ΒΙΒΛΙΟ
  • ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

  • Όθωνος 1, Λαμία
  • 2231022277, 6908395648
  • lamiathema@gmail.com
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
  • ΔΙΑΦΗΜΗΣΗ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

©2020 - 2025 LAMIAthema.gr / Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος | 19CLOUDS PRODUCTION

Removed from reading list

Undo
AdBlock Detected
Our site is an advertising supported site. Please whitelist to support our site.
Okay, I'll Whitelist
Welcome Back!

Sign in to your account

Lost your password?