Αυτά τα γευστικά κεφτεδάκια από κουνουπίδι με κάρυ, αποτελούν μια παραλλαγή των κλασικών κεφτέδων με κιμά ή ψάρι και μια υπέροχη ιδέα για να δελεάσουν όσους δεν καταναλώνουν αρκετά λαχανικά.
Είναι ένα νόστιμο finger food, που παρασκευάζεται γρήγορα με κουνουπίδι, βραστές πατάτες, αυγά και τυρί και είναι ελαφριά γιατί ψήνονται στο φούρνο και δεν τηγανίζονται. Το κάρυ, ένα μπαχαρικό με αδιαμφισβήτητη γεύση, δίνει σε αυτή τη συνταγή μια ελαφρά πικάντικη γεύση και μια νότα πρωτοτυπίας.

Υλικά για τη Συνταγή
500 γραμμάρια κουνουπίδι
2 πατάτες βρασμένες (περίπου 300 γραμμάρια)
1 κρόκος αυγού
40 γραμμάρια τριμμένη παρμεζάνα
1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη κάρυ
Μαϊντανό και δυόσμο, ψιλοκομμένα
2-3 κουταλιές της σούπας φρυγανιά τριμμένη (μπορεί να χρειαστεί επιπλέον για τη ζύμη)
Ελαιόλαδο
Αλατοπίπερο κατά βούληση
Εκτέλεση
1.Αρχικά καθαρίστε το κουνουπίδι, κρατώντας μόνο τα μπουκετάκια. Ζεματίστε τα σε μια κατσαρόλα με νερό που βράζει, για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Στραγγίστε τα και σταματήστε το μαγείρεμα, βουτώντας τα σε κρύο νερό. Στραγγίστε όσο το δυνατόν περισσότερο νερό και βάλτε τα σε ένα μπολ μαζί με τις βρασμένες καθαρισμένες πατάτες.
2.Πολτοποιήστε τα πάντα με ένα πιρούνι μέχρι να έχετε μια υφή πουρέ. Προσθέστε τον κρόκο αυγού, την παρμεζάνα, το κάρυ, λίγο ελαιόλαδο, τον μαϊντανό και τον δυόσμο.
3.Αλατοπιπερώστε και ανακατέψτε όλα τα υλικά με τα χέρια σας μέχρι να έχετε ένα ομοιόμορφο μίγμα. Αν είναι πολύ αραιό προσθέστε λίγες κουταλιές της σούπας φρυγανιά.
4.Με ελαφρώς βρεγμένα χέρια σχηματίστε κεφτεδάκια σε μέγεθος μανταρινιού. Περάστε τα από πιατέλα που έχετε στρώσει μπόλικη τριμμένη φρυγανιά ώστε να καλυφθούν παντού.
5.Τοποθετήστε τα σε ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος, ραντίστε τα με λίγο ελαιόλαδο και ψήστε τα σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200° για 25 λεπτά. Σερβίρετε τα κεφτεδάκια ζεστά.
Σερβίρετε με κρέμα παρμεζάνας:
Υλικά
400 γραμμάρια παρμεζάνα, 500 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση
Για να την ετοιμάσετε, ζεστάνετε την κρέμα γάλακτος σε ένα κατσαρολάκι, χωρίς να πάρει βράση. Σβήστε τη φωτιά και προσθέστε την τριμμένη παρμεζάνα, ανακατεύοντας μέχρι να λιώσει.
Διαβάστε επίσης:
Χοτ ντογκ καραμελωμένης μπανάνας με πραλίνα φουντουκιού
Σασλίκ (κοντοσούβλι) χοιρινού σε μαρινάδα ανθρακούχου νερού
Γλυκό καμινάδα, το διάσημο σουβλιστό «πανηγυριώτικο» street food των χωρών του Δούναβη