LAMIAthema.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΡΟΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΜΑΤΙΕΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
    • ΥΓΕΙΑ
    • ΓΕΥΣΗ
    • ΒΙΒΛΙΟ
    • ΕΠΙΣΤΗΜΗ
    • AUTOκίνηση
    • ΠΑΡΑΞΕΝΑ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Reading: «Βρώμικο» σάντουιτς με ζουμερά κεφτεδάκια σε σάλτσα ντομάτας, μέσα σε ψωμάκι υποβρύχιο (sub roll)
Μοιράσου το
Notification Δείξε μου περισσότερα
Τελευταία Νέα
«Μνήμες… στιγμές» Θεατρικό δρώμενο ιστορικής μνήμης στο Δημοτικό Θέατρο Λαμίας
3 Ιουλίου 2025
Πρωταθλήτρια στο Περιφερειακό Πρωτάθλημα Κολύμβησης η Αναγέννηση Λαμίας
3 Ιουλίου 2025
Τέσσερις άνδρες βίασαν ομαδικά 14χρονη – Την παρέσυραν μέσω εφαρμογής
3 Ιουλίου 2025
Σύλλογος Φίλων Μουσικής Λαμίας: Μια μαγική βραδιά μουσικής πληρότητας στο Δημοτικό Θέατρο Λαμίας
3 Ιουλίου 2025
Λαμία: Κατασκευή Ιστοσελίδων με αξιοπιστία και εντυπωσιακό σχεδιασμό από την 19CLOUDS
3 Ιουλίου 2025
Aa
LAMIAthema.gr
Aa
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΡΟΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΜΑΤΙΕΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
    • ΥΓΕΙΑ
    • ΓΕΥΣΗ
    • ΒΙΒΛΙΟ
    • ΕΠΙΣΤΗΜΗ
    • AUTOκίνηση
    • ΠΑΡΑΞΕΝΑ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Ακολούθησέ μας
LAMIAthema.gr > ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ > ΓΕΥΣΗ > «Βρώμικο» σάντουιτς με ζουμερά κεφτεδάκια σε σάλτσα ντομάτας, μέσα σε ψωμάκι υποβρύχιο (sub roll)
ΓΕΥΣΗ

«Βρώμικο» σάντουιτς με ζουμερά κεφτεδάκια σε σάλτσα ντομάτας, μέσα σε ψωμάκι υποβρύχιο (sub roll)

Newsroom 18 Φεβρουαρίου 2025
Updated 2025/02/18 at 5:02 ΠΜ
Μοιράσου το
Μοιράσου το

Μια εύκολη συνταγή για σπιτικό «βρώμικο» σάντουιτς, με γευστικά και ζουμερά κεφτεδάκια, κόκκινη σάλτσα ντομάτας και τυρί που λιώνει, όλα μέσα σε φρυγανισμένο ψωμάκι υποβρύχιο (sub roll).

Contents
Υλικά για τη ΣυνταγήΕκτέλεση

Το αφράτο παραδοσιακό ψωμάκι για σάντουιτς που αναφέρεται ως Italian hoagie roll ή sub roll (συντομογραφία του submarine sandwich), θεωρείται ότι πήρε το όνομά του λόγω της ομοιότητάς του με τα υποβρύχια των ναυπηγείων στις ακτές του Κονέκτικατ και των άλλων ακτών από τις ιταλοαμερικάνικες κοινότητες.

Υλικά για τη Συνταγή

35 γραμμάρια αλμυρά κράκερ, θρυμματισμένα

- Advertisement -

60 ml ζωμό βοδινού, χαμηλό σε νάτριο

1 μεγάλο αυγό, ελαφρά χτυπημένο

2 κουταλάκια του γλυκού ρίγανη ξερή

½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι

1 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι

2 κουταλιές της σούπας μαϊντανό, αποξηραμένο

1 κουταλάκι του γλυκού βασιλικό, αποξηραμένο

½ κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου

¼ κουταλάκι του γλυκού νιφάδες μπούκοβο

450 γραμμάρια άπαχο μοσχαρίσιο κιμά

90 γραμμάρια αλεύρι γ.ο.χ.

Για τη σάλτσα

800 γραμμάρια τομάτα τριμμένη ή 2 κονσέρβες τοματάκια κονκασέ

1 ½ κουταλάκι του γλυκού βασιλικό αποξηραμένο

1 ½ κουταλάκι του γλυκού ρίγανη

1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη

½ κουταλάκι αλάτι

Για το σάντουιτς

5 μακρουλά ψωμάκια για σάντουιτς

10 φέτες μοτσαρέλα

Εκτέλεση

1. Αρχικά σε ένα μεγάλο μπολ ανακατέψτε όλα τα υλικά για τα κεφτεδάκια εκτός από τον κιμά. Ανακατέψτε καλά το μίγμα με μια κουτάλα και αφήστε το να ξεκουραστεί για 10 λεπτά ώστε τα κράκερ να απορροφήσουν το υγρό. Προσθέστε τον κιμά και ζυμώστε απαλά μέχρι να ομογενοποιηθεί μέσα στο μίγμα (μην τα ζυμώσετε πολύ).

2. Προθερμάνετε το φούρνο στους 200ο C και λαδώστε ελαφρά ένα ταψί ή στρώστε το με αντικολλητικό χαρτί.

3. Πλάστε περίπου 15 κεφτεδάκια, μεγέθους όσο μια μπάλα του γκολφ, και αλευρώστε τα ελαφρά, τινάζοντας την περιττή ποσότητα. Τοποθετήστε τα κεφτεδάκια σε μικρή απόσταση μεταξύ τους στο προετοιμασμένο ταψί και ψήστε τα για 20 – 25 λεπτά ή μέχρι να ψηθούν καλά.

4. Στο μεταξύ ετοιμάστε τη σάλτσα. Βάλτε όλα τα υλικά της σε μια κατσαρόλα και ανακατέψτε. Σιγοβράστε την για 10-15 λεπτά και όταν είναι έτοιμα τα κεφτεδάκια τα μεταφέρετέ τα μέσα στην κατσαρόλα με την σάλτσα ντομάτας.

5. Κόψτε τα ψωμάκια στη μέση, χωρίς να τα διαχωρίσετε εντελώς και απλώστε στο καθένα 2 φέτες τυριού μοτσαρέλα. Ψήστε τα στο γκρίλ του φούρνου ή σε δυνατή φωτιά για 2-3 λεπτά ή μέχρι να ψηθούν λίγο τα ψωμάκια και να λιώσει το τυρί. Αφαιρέστε τα και απλώστε 3 κεφτεδάκια πάνω στο λιωμένο τυρί, ακολουθούμενα από μια μεγάλη κουταλιά σάλτσας. Καπακώστε τα σάντουιτς και σερβίρετε αμέσως.

Διαβάστε επίσης:

Χορτοφαγικά μανιτάρια πλευρώτους πανέ, σε στιλ σνίτσελ

Κουλουράκια με μαχλέπι, κάρδαμο και σουσάμι για ρομαντικές ψυχές

Ορεκτικό με σαλάμι αέρος και κρέμα παρμεζάνας

​ Read More

Newsroom 18 Φεβρουαρίου 2025
Μοιράσου το άρθρο
Facebook TwitterEmail Print
Άφησε ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

«Μνήμες… στιγμές» Θεατρικό δρώμενο ιστορικής μνήμης στο Δημοτικό Θέατρο Λαμίας
3 Ιουλίου 2025
Πρωταθλήτρια στο Περιφερειακό Πρωτάθλημα Κολύμβησης η Αναγέννηση Λαμίας
3 Ιουλίου 2025
Τέσσερις άνδρες βίασαν ομαδικά 14χρονη – Την παρέσυραν μέσω εφαρμογής
3 Ιουλίου 2025
Σύλλογος Φίλων Μουσικής Λαμίας: Μια μαγική βραδιά μουσικής πληρότητας στο Δημοτικό Θέατρο Λαμίας
3 Ιουλίου 2025
Λαμία: Κατασκευή Ιστοσελίδων με αξιοπιστία και εντυπωσιακό σχεδιασμό από την 19CLOUDS
3 Ιουλίου 2025

You Might Also Like

ΓΕΥΣΗ

Αυγά «en cocotte»

19 Ιουνίου 2025
ΓΕΥΣΗ

Λουκουμάδες με γιαούρτι φρούτων (επιδόρπιο) και σταφίδες

18 Ιουνίου 2025
ΓΕΥΣΗ

Μανιτάρια γεμιστά με φέτα και θυμάρι σε air fryer ή συμβατικό φούρνο

17 Ιουνίου 2025
ΓΕΥΣΗ

Εύκολο παγωτό κακάο, με 3 υλικά, χωρίς παγωτομηχανή

14 Ιουνίου 2025
Facebook Instagram

Το νέο ενημερωτικό portal της Λαμίας και ολόκληρης της Στερεάς Ελλάδας.
Ειδήσεις από την Λαμία, την Φθιώτιδα, όλη τη Στερεά, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΜΑΤΙΕΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΓΕΥΣΗ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  • ΒΙΒΛΙΟ

MUST

  • ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΜΑΤΙΕΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΓΕΥΣΗ
  • ΒΙΒΛΙΟ
  • ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

  • Όθωνος 1, Λαμία
  • 2231022277, 6908395648
  • lamiathema@gmail.com
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
  • ΔΙΑΦΗΜΗΣΗ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

©2020 - 2025 LAMIAthema.gr / Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος | 19CLOUDS PRODUCTION

Removed from reading list

Undo
AdBlock Detected
Our site is an advertising supported site. Please whitelist to support our site.
Okay, I'll Whitelist
Welcome Back!

Sign in to your account

Lost your password?