Τουλάχιστον έξι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι επτά τραυματίστηκαν από πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στο εσωτερικό υπό ανέγερση ξενοδοχείου στην Μπουσάν, μεγάλο λιμάνι της Νότιας Κορέας.
Όπως μεταδίδει το νοτιοκορεατικό εθνικό πρακτορείο ειδήσεων Yonhap, άλλοι περίπου 100 εργαζόμενοι απομακρύνθηκαν εσπευσμένα, σύμφωνα με το πρακτορείο, που επικαλέστηκε το πυροσβεστικό σώμα της Μπουσάν.
Σύμφωνα με την ίδια πηγή, εκφράζονται φόβοι για ακόμη πιο βαρύ απολογισμό, καθώς δεν είναι σαφές ως τώρα αν ή πόσοι εργαζόμενοι παγιδεύτηκαν.
Six dead at resort construction site fire in South Korea’s Busan, media says https://t.co/dQNxRIf6sL pic.twitter.com/rfbC6YEhDo
— Reuters (@Reuters) February 14, 2025
Η φωτιά πιστεύεται ότι ξεκίνησε από τον πρώτο όροφο του εργοταξίου, όπου οι εργάτες είχαν αποθηκεύσει μονωτικά υλικά, ανέφερε το πυροσβεστικό τμήμα στους δημοσιογράφους.
Ο υπηρεσιακός πρόεδρος της Νότιας Κορέας, Τσόι Σανγκ-μοκ, διέταξε τα αρμόδια υπουργεία να «κινητοποιήσουν πλήρως όλο το διαθέσιμο προσωπικό και εξοπλισμό για την κατάσβεση της φωτιάς», σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών.
Devastating fire rips through Banyan Tree Hotel construction site in #Busan, South Korea!
At least 6 people killed and 7 others injured in the massive blaze.
Emergency responders are on the scene, battling to contain the fire. #SouthKorea pic.twitter.com/3aVfHGA2LF
— Facts Prime (@factsprime35) February 14, 2025
«Πρέπει να καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια για την αποτροπή θυμάτων κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων έρευνας και διάσωσης, διασφαλίζοντας παράλληλα την ασφάλεια των πυροσβεστών», δήλωσε ο Τσόι.
Το περιστατικό σημειώνεται μόλις λίγες εβδομάδες μετά την πυρκαγιά που ξέσπασε σε αεροσκάφος της Air Busan στο Διεθνές Αεροδρόμιο Gimhae, οδηγώντας στην εκκένωση 176 επιβατών και στον τραυματισμό επτά ατόμων.
Διαβάστε επίσης: