Σε σοβαρή αλλά σταθερή κατάσταση εξακολουθεί να νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του Βενιζέλειου Νοσοκομείου, ο 27χρονος, που έφτασε το απόγευμα του Σαββάτου στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο.
Όπως προέκυψε από τις εξετάσεις που έγιναν, πρόκειται για βακτηριακή μηνιγγίτιδα από πνευμονιόκοκκο. Αν και λόγω της σοβαρότητας της κατάστασής του οι γιατροί παρακολουθούν την πορεία της υγείας του λεπτό προς λεπτό, εντούτοις όλα μέχρι στιγμής δείχνουν να κυλούν ομαλά.
Η περιπέτεια της υγείας του 27χρονου, σήμανε συναγερμό όχι μόνο στο Βενιζέλειο αλλά σε όλη την Κρήτη, αφού από τις έξι και μισή το απόγευμα που έφτασε στο νοσοκομείο ο ασθενής, επί της ουσίας, χρειάστηκε να περάσουν εννέα ώρες για να βρεθεί κρεβάτι σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, αφού δεν υπήρχε κανένα διαθέσιμο στο νησί.
Ο 27χρονος παρά την σοβαρότητα της κατάστασής του, σύμφωνα με το neakriti.gr, παρέμεινε επί ώρες στα Επείγοντα, με τους εργαζόμενους στο Νοσοκομείο να εξηγούν πως τελικά προκειμένου να υπάρξει λύση, άνοιξε ένα από τα κλειστά κρεββάτια στη ΜΕΘ που δεν λειτουργούν γιατί δεν υπάρχει προσωπικό.
Δραματική υποστελέχωση
Για μια αδιανόητα επικίνδυνη πραγματικότητα μέσα στα νοσοκομεία υπό το βάρος της υποστελέχωσης έκαναν λόγο εργαζόμενοι, διευκρινίζοντας ότι το ζήτημα δεν είναι αν υπάρχει ή όχι κρεββάτι σε ΜΕΘ, αλλά αν υπάρχει το προσωπικό για να μπορέσει να λειτουργήσει.
Τι περιγράφουν οι συγγενείς του
Όπως περιέγραψε ο συγγενής του 27χρονου, αυτό που συνέβη στα ΤΕΠ του νοσοκομείου κατά τη μεταφορά του, έκανε ολόκληρη την οικογένεια του 27χρονου να συγκινηθεί: «Ο κόσμος στα ΤΕΠ, παρά τα προβλήματά του, περίμενε υπομονετικά επί ώρες τους γιατρούς που είχαν πέσει πάνω στον 27χρονο, χωρίς να διαμαρτυρηθούν ούτε στιγμή. Αντιθέτως έλεγαν στους γιατρούς “αφήστε μας εμάς και σώστε το παιδί”».
Ο συγγενής του νεαρού εξέφρασε επίσης ένα μεγάλο ευχαριστώ στους γιατρούς της ΜΕΘ που άνοιξαν κλίνη σε χώρο κλειστό και έτσι έβαλαν το παιδί εκεί που έπρεπε. Μίλησε, επίσης, και για τους γιατρούς, οι οποίοι, όπως περιέγραψε, ζητούσαν συγγνώμη από την οικογένεια που δεν μπορούσαν να κάνουν σωστά τη δουλειά τους.
Ωστόσο, πρόσθεσε πως «δεν είναι δυνατόν ένας άνθρωπος να είναι διασωληνωμένος από τις 6 το απόγευμα στα ΤΕΠ. Αυτό το φαινόμενο με τη Δημόσια Υγεία πρέπει επιτέλους να φτιάξει».
Διαβάστε επίσης:
Οστεοαρθρίτιδα Ώμου – Ρήξη Στροφικού Πετάλου: Θεραπείες πριν την Αρθροπλαστική