LAMIAthema.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΡΟΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΜΑΤΙΕΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  • ΕΥ ΖΗΝ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
    • ΥΓΕΙΑ
    • ΓΕΥΣΗ
    • ΒΙΒΛΙΟ
    • ΕΠΙΣΤΗΜΗ
    • AUTOκίνηση
    • ΠΑΡΑΞΕΝΑ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Reading: Ολυμπιακός: Το χρονικό της τραγωδίας με τα θύματα της θύρας 7 το 1981​
Μοιράσου το
Notification Δείξε μου περισσότερα
Τελευταία Νέα
Άδωνις Γεωργιάδης: Σώθηκε η ζωή 15χρονης χάρη στην έγκαιρη διακομιδή της από τη ΜΕΘ του «Αγία Σοφία» στο «Γεννηματάς»​
9 Αυγούστου 2025
Πανσέληνος Αυγούστου 2025: Το φεγγάρι του «Οξύρρυγχου» έλουσε με φως όλη τη χώρα – Μαγευτικές εικόνες​
9 Αυγούστου 2025
Καιρός: Εκρηκτικό κοκτέιλ με 40αρια και θυελλώδεις ανέμους έως 8 μποφόρ – Αυξημένος ο κίνδυνος πυρκαγιάς και την Κυριακή​
9 Αυγούστου 2025
Τροχαίο στη Χερσόνησο με νεκρό τουρίστα που διέσχιζε τον δρόμο – Καρέ καρέ η τραγωδία​
9 Αυγούστου 2025
Φωτιά στη Βρυσούλα Πρεβέζης: Σε ύφεση η πυρκαγιά, μειώθηκε η ένταση των ανέμων​
9 Αυγούστου 2025
Aa
LAMIAthema.gr
Aa
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΡΟΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΜΑΤΙΕΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  • ΕΥ ΖΗΝ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
    • ΥΓΕΙΑ
    • ΓΕΥΣΗ
    • ΒΙΒΛΙΟ
    • ΕΠΙΣΤΗΜΗ
    • AUTOκίνηση
    • ΠΑΡΑΞΕΝΑ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Ακολούθησέ μας
LAMIAthema.gr > ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ > ΑΘΛΗΤΙΚΑ > Ολυμπιακός: Το χρονικό της τραγωδίας με τα θύματα της θύρας 7 το 1981​
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ολυμπιακός: Το χρονικό της τραγωδίας με τα θύματα της θύρας 7 το 1981​

8 Φεβρουαρίου 2025 205 Views
Updated 2025/02/08 at 11:02 ΠΜ
Μοιράσου το
Μοιράσου το

Contents
Ο αγώνας με την ΑΕΚΤο χρονικό της τραγωδίαςΤα θύματα της θύρας 7

Ο Ολυμπιακός πενθεί για την επέτειο των 44 χρόνων από την τραγωδία στη Θύρα 7 του παλιού γηπέδου της ομάδας και σε μία συγκινητική ανάρτηση για τα θύματα, παρέθεσε και το χρονικό της “μαύρης σελίδας” της ιστορίας του.

Στις 8 Φεβρουαρίου 1981 και μετά το παιχνίδι με την ΑΕΚ, 21 οπαδοί του Ολυμπιακού έχασαν τη ζωή τους και οι Πειραιώτες δεν τους ξεχνούν ποτέ, τιμώντας τους με κάθε τρόπο, μέσα και έξω από το γήπεδο.

- Advertisement -
Ad image

Ο αγώνας με την ΑΕΚ

Στις 8/02/81, ο Ολυμπιακός υποδέχτηκε την ΑΕΚ στο παλιό «Γ. Καραϊσκάκης» και κατέκτησε τη νίκη με το ευρύ 6-0, για την 20ή αγωνιστική του πρωταθλήματος της Α’ Εθνικής. Όλα είχαν κυλήσει ιδανικά για τους «ερυθρόλευκους», οι οποίοι είχαν προσφέρει γκολ και θέαμα στον κόσμο τους στον αγωνιστικό χώρο. Η συνέχεια, όμως, ήταν τραγική.

Ο αγώνας

30′ Μετά τη συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα, ο Ολυμπιακός άνοιξε το σκορ. Σέντρα του Τάκη Περσία προς την αντίπαλη περιοχή και ο Μάικ Γαλάκος ύστερα από ωραίο κοντρόλ με το στήθος, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με σουτ για το 1-0 του Θρύλου.

53′ Ο Βαγγέλης Κουσουλάκης έδωσε τη μπάλα στον Τάκη Περσία, ο οποίος μπήκε από αριστερά και τροφοδότησε τον Μάικ Γαλάκο. Αυτός από τα έξι περίπου μέτρα νίκησε τον Οικονομόπουλο για το 2-0.

68′ Έπειτα από σέντρα του Τάκη Νικολούδη, ο Βαγγέλης Κουσουλάκης έκλεψε την μπάλα από τον Καραβίτη και με δυνατό σουτ την έστειλε στα δίχτυα «γράφοντας» το 3-0.

75′ Ο Τάκης Νικολούδης τροφοδότησε τον Κώστα Ορφανό μέσα στην περιοχή κι αυτός με πλασέ έκανε το 4-0.

80′ Ο Νίκος Βαμβακούλας πήρε την μπάλα πίσω από τη σέντρα και αφού με μια “τρελή” κούρσα πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του, σούταρε από τα δέκα μέτρα για το 5-0.

84′ Μετά από σύγχυση στην περιοχή του Οικονομόπουλου, ο Κώστας Ορφανός σούταρε δυνατά, η μπάλα έφτασε στον Μάικ Γαλάκο, ο οποίος σφράγισε τη μεγαλειώδη εμφάνιση, διαμορφώνοντας το 6-0. Οι πανηγυρισμοί από τους φιλάθλους είχαν αρχίσει πολύ πριν από το 90’ και η ιαχή «ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ», «ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ», δονούσε την ατμόσφαιρα.

Το χρονικό της τραγωδίας

Μετά την καταπληκτική εμφάνιση του Θρύλου και την ευρεία νίκη με 6-0 επί της ΑΕΚ, αρκετοί φίλαθλοι θέλησαν να φύγουν από τις κερκίδες πριν από τη λήξη του αγώνα, με σκοπό να βρεθούν έξω από τη Θύρα 1 για να αποθεώσουν τους θριαμβευτές.

Η ώρα ήταν 16:58 και απέμεναν δύο λεπτά για την ολοκλήρωση της αναμέτρησης.

Ένας από τους φιλάθλους, καθώς έτρεχε μέσα σε χαρά, πάτησε ένα μαξιλαράκι και γλίστρησε στα σκαλοπάτια της Θύρας 7 που οδηγούσαν στην έξοδο. Η μοιραία πόρτα ήταν κλειστή ή μισάνοιχτη, σύμφωνα με άλλους και το κακό δεν άργησε να γίνει. Δεκάδες άτομα άρχισαν να πέφτουν το ένα πάνω στο άλλο και ποδοπατήθηκαν, αφού από πίσω έρχονταν ανυποψίαστοι φίλαθλοι κατά κύματα…

17:03 Κάποιοι αστυφύλακες κατορθώνουν να ξεριζώσουν ένα από τα τουρνικέ και να απεγκλωβίσουν έτσι αρκετό κόσμο.

17:15 Νεκροί και τραυματίες μεταφέρονται με περιπολικά και 13 ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ στο Τζάνειο νοσοκομείο Πειραιά, ενώ έχει σημάνει γενική κινητοποίηση στην αστυνομία και τα νοσοκομεία.

17:30 Αρκετοί φίλαθλοι συγκεντρώνονται έξω από το Τζάνειο με την αγωνία ζωγραφισμένη στα πρόσωπά τους.

17:50 Τα τηλεοπτικά δίκτυα (ΕΡΤ και ΥΕΝΕΔ) μεταδίδουν το γεγονός και κάνουν έκκληση σε γιατρούς να προσέλθουν στο Τζάνειο, ώστε να ενισχύσουν τους εφημερεύοντες, αλλά και για αιμοδότες. Κινητοποιείται επιπλέον προσωπικό και στο Κρατικό Πειραιώς όπου μεταφέρονται κάποιοι βαριά τραυματισμένοι.

18:20 Φτάνουν στο Τζάνειο ο Υπουργός Κοινωνικών Υπηρεσιών κ. Δοξιάδης και οι Υφυπουργοί κ.κ. Τσουκαντάς και Αποστολάτος, ενώ δίνονται εντολές για ακόμη μεγαλύτερη κινητοποίηση γιατρών και αιμοδοτών.

18:30 Το Κέντρο Άμεσης Δράσεως ζητά από τα πληρώματα των περιπολικών και τους αστυνομικούς, εθελοντές αιμοδότες να σπεύσουν στα δύο νοσοκομεία. Εκατοντάδες αστυνομικοί προσφέρουν αίμα.

18:50 Φτάνουν στο Τζάνειο ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης κ. Δαβάκης, ο Υφυπουργός Προεδρίας Κυβερνήσεως κ. Αχιλλέας Καραμανλής, ανώτεροι αξιωματικοί της Αστυνομίας και παράγοντες του Ολυμπιακού και της Α.Ε.Κ..

19:00 Με εντολή του διευθυντή του ΚΑΒ, κ. Καραβά, ζητείται να τεθεί σε επιφυλακή και το ΚΑΤ, για να δεχτεί τραυματίες που έχουν ανάγκη νευροχειρουργικής επεμβάσεως.

19:15 Εκατοντάδες άτομα συγκεντρώνονται έξω από το Τζάνειο και με αγωνία ζητούν να μάθουν τα ονόματα νεκρών και τραυματιών.

19:30 Αθρόα είναι η προσέλευση γιατρών και αιμοδοτών, ενώ δεκάδες γυναίκες λιποθυμούν από την αγωνία.

19:40 Ο Υπουργός κ. Δοξιάδης ενημερώνει τον Πρωθυπουργό κ. Ράλλη, ο οποίος δίνει εντολή να ληφθούν τα αναγκαία μέτρα και ενημερώνει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κ. Καραμανλή.

19:45 Χρειάζεται να μπλοκάρουν το Τζάνειο δυνάμεις των ΜΑΤ, προκειμένου να απομακρύνουν τον κόσμο από την κεντρική είσοδο για να γίνει πιο εύκολη η πρόσβαση στους γιατρούς και στους αιμοδότες.

20:00 Σκηνές αλλοφροσύνης διαδραματίζονται στο Τζάνειο από τους συγγενείς. Αναγνωρίζονται τα τρία πρώτα θύματα. Είναι οι Γιάννης Κανελλόπουλος, Γιάννης Διαλυνάς και Βασίλης Μάχας. Δυστυχώς ακολούθησαν κι άλλοι και ο αριθμός των νεκρών έφτασε τους 21.

20:15 Οι αστυνομικοί του 7ου Αστυνομικού τμήματος αρχίζουν την πραγματογνωμοσύνη στη ΘΥΡΑ 7, αναζητώντας τις αιτίες του τραγικού γεγονότος.

20:30 Στο Τζάνειο φτάνει ο Πρωθυπουργός Γεώργιος Ράλλης, ενώ σοβαρά τραυματίες μεταφέρονται στο Γενικό Κρατικό Πειραιώς και στο ΚΑΤ. Γιατροί και νοσοκόμες βγαίνουν με ματωμένες τις μπλούζες στους διαδρόμους και φωνάζουν ονόματα τραυματιών. Αρκετοί από τους συγγενείς λιποθυμούν.

20:50 Τα ραδιοτηλεοπτικά δίκτυα αρχίζουν να μεταδίδουν πένθιμη μουσική, ενώ παράλληλα σε ένδειξη πένθους διακόπτουν το πρόγραμμά τους.

21:00 Γύρω στα 300 με 400 άτομα με άγριες διαθέσεις προσπαθούν να μπουν στο στάδιο Καραϊσκάκη και να βρουν τους υπεύθυνους. Απομακρύνονται από μια διμοιρία των ΜΑΤ.

21:15 Ο διοικητής του Τζάνειου, κ. Απέργης, βγαίνει στο διάδρομο και κάνει έκκληση στον κόσμο να απομακρυνθεί από την είσοδο του νοσοκομείου γιατί εμποδίζεται με την παρουσία τους η κυκλοφορία περιπολικών και ασθενοφόρων, ενώ εκκλήσεις για τον ίδιο λόγο γίνονται και από τα τηλεοπτικά δίκτυα.

22:00 Ο κόσμος αρχίζει να απομακρύνεται σιγά – σιγά από τα δύο νοσοκομεία…

Κλείνοντας την αναφορά στο δραματικό χρονικό των γεγονότων της 8ης Φεβρουαρίου 1981, θα σταθούμε στα λόγια -όπως τότε ειπώθηκαν- ενός εκ των τραυματιών, του 18χρονου τότε, Ηλία Λύτρα, ο οποίος ήταν από τους πρώτους που έπεσαν στα σκαλοπάτια της ΘΥΡΑΣ 7.

«Η πόρτα ήταν μισάνοιχτη. Όταν έφτασα όμως στα τελευταία σκαλοπάτια, γλίστρησα και έπεσα. Πριν καταλάβω καλά-καλά τι έγινε, άρχισαν να πέφτουν από πάνω μας ένας, δύο, τρεις, δέκα… εκατό»…

Τα θύματα της θύρας 7

Αναστάσιος Πιτσόλης (30 ετών)
Αντώνης Κουρουπάκης (34 ετών)
Βασίλης Μάχας (20 ετών)
Γεράσιμος Αμίτσης (18 ετών)
Γιάννης Διαλυνάς (20 ετών)
Γιάννης Κανελλόπουλος (18 ετών)
Γιάννης Σπηλιόπουλος (19 ετών)
Δημήτριος Αδαμόπουλος (41 ετών)
Ευστράτιος Λούπος (20 ετών)
Ζωγραφούλα Χαϊρατίδου (23 ετών)
Ηλίας Παναγούλης (17 ετών)
Κώστας Καρανικόλας (26 ετών)
Κώστας Μπίλας (28 ετών)
Κώστας Σκλαβούνης (16 ετών)
Μιχάλης Κωστόπουλος (21 ετών)
Μιχάλης Μάρκου (27 ετών)
Νίκος Φίλος (19 ετών)
Παναγιώτης Τουμανίδης (14 ετών)
Σπύρος Ανδριώτης (24 ετών)
Σπύρος Λεωνιδάκης (18 ετών)
Χρήστος Χατζηγεωργίου (34 ετών)

To άρθρο Ολυμπιακός: Το χρονικό της τραγωδίας με τα θύματα της θύρας 7 το 1981 δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Read More

Newsroom 8 Φεβρουαρίου 2025
Μοιράσου το άρθρο
Facebook TwitterEmail Print
Άφησε ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Άδωνις Γεωργιάδης: Σώθηκε η ζωή 15χρονης χάρη στην έγκαιρη διακομιδή της από τη ΜΕΘ του «Αγία Σοφία» στο «Γεννηματάς»​
9 Αυγούστου 2025
Πανσέληνος Αυγούστου 2025: Το φεγγάρι του «Οξύρρυγχου» έλουσε με φως όλη τη χώρα – Μαγευτικές εικόνες​
9 Αυγούστου 2025
Καιρός: Εκρηκτικό κοκτέιλ με 40αρια και θυελλώδεις ανέμους έως 8 μποφόρ – Αυξημένος ο κίνδυνος πυρκαγιάς και την Κυριακή​
9 Αυγούστου 2025
Τροχαίο στη Χερσόνησο με νεκρό τουρίστα που διέσχιζε τον δρόμο – Καρέ καρέ η τραγωδία​
9 Αυγούστου 2025
Φωτιά στη Βρυσούλα Πρεβέζης: Σε ύφεση η πυρκαγιά, μειώθηκε η ένταση των ανέμων​
9 Αυγούστου 2025

Σας ενδιαφέρουν

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ελλάδα – Ουγγαρία 12-9: Κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο και τον παγκόσμιο τίτλο η Εθνική πόλο γυναικών

23 Ιουλίου 2025
ΤΟΠΙΚΑΑΘΛΗΤΙΚΑΕιδήσεις

H Αναγέννηση Λαμίας αντιμετωπίζει τις ΑΠΚ Νεάπολης, ΝΟ Χαλκίδας και ΧΑΝΘ

15 Ιουλίου 2025
ΑΘΛΗΤΙΚΑΕΛΛΑΔΑ

Τεντόγλου: «Απογειώθηκε» στα 8.46μ. και έδωσε 16 βαθμούς στην Ελλάδα με την κορυφαία επίδοση στον κόσμο

28 Ιουνίου 2025
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Στεφάν Λανουά: Σωστή η κόκκινη κάρτα σε Μήτογλου, έπρεπε να αποβληθεί ο Τσάλοφ και να δοθεί πέναλτι στην Athens Kallithea​

12 Μαρτίου 2025
Facebook Instagram

Το νέο ενημερωτικό portal της Λαμίας και ολόκληρης της Στερεάς Ελλάδας.
Ειδήσεις από την Λαμία, την Φθιώτιδα, όλη τη Στερεά, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΜΑΤΙΕΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΓΕΥΣΗ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  • ΒΙΒΛΙΟ

MUST

  • ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΜΑΤΙΕΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΓΕΥΣΗ
  • ΒΙΒΛΙΟ
  • ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

  • Όθωνος 1, Λαμία
  • 2231022277, 6908395648
  • lamiathema@gmail.com
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
  • ΔΙΑΦΗΜΗΣΗ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

©2020 - 2025 LAMIAthema.gr / Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος | 19CLOUDS PRODUCTION

Removed from reading list

Undo
AdBlock Detected
Our site is an advertising supported site. Please whitelist to support our site.
Okay, I'll Whitelist
Welcome Back!

Sign in to your account

Lost your password?