Με την παραίτηση του Χρήστου Τριαντόπουλου από τα υπουργικά του καθήκοντα να είναι το πολιτικό αποτέλεσμα της πρωτοβουλίας του ΠΑΣΟΚ στην Χαριλάου Τρικούπη ξεκαθαρίζουν ότι δε θα μείνει τίποτα στο απυρόβλητο και εκτός του κάδρου της έρευνας για την αλλοίωση του τόπου της τραγωδίας των Τεμπών. «Αποτελεί και μία απάντηση σε άλλα κόμματα που έλεγαν ότι είναι ανούσια», σχολίαζαν.
«Θα προχωρούμε σε αίτημα για προανακριτική»
Χθες, ανοίγοντας τη συνεδρίαση του Συντονιστικού Πολιτικού Κέντρου, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ξεκαθάρισε πως «όταν προκύπτει στοιχειοθετημένο δικαστικό πόρισμα, θα προχωρούμε σε αίτημα συγκρότησης προανακριτικής επιτροπής ώστε τα πολιτικά πρόσωπα να βρεθούν ενώπιον του φυσικού τους δικαστή. Αυτό πράξαμε στην περίπτωση του πορίσματος της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας για τον Κώστα Καραμανλή και τώρα για τον Χρήστο Τριαντόπουλο». «Μπορεί να δεσμευτεί για το ίδιο η Νέα Δημοκρατία;» αναρωτήθηκε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.
Από την Χαριλάου Τρικούπη διαμηνύουν πως «το ΠΑΣΟΚ θα συνεχίσει να λειτουργεί με σοβαρό και θεσμικό τρόπο, κυρίως σεβόμενο το αίτημα για δικαιοσύνη που διατράνωσαν οι πολίτες». «Όταν τα εμπλεκόμενα μη πολιτικά πρόσωπα αντιμετωπίζουν ήδη διώξεις για το μπάζωμα, δεν είναι δυνατόν η Βουλή να κάνει ότι δεν είδε το συγκροτημένο πόρισμα της Εισαγγελέως Εφετών Λάρισας που την καλεί να ερευνήσει τις ευθύνες του κ. Τριαντόπουλου» σχολίασε το ΠΑΣΟΚ την είδηση της επικείμενης παραίτησης του υφυπουργού.
Μάλιστα στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη εντόπιζαν πως ο κ. Τριαντόπουλος επιχείρησε ένα «λίφτινγκ αρμοδιοτήτων» και ρόλων λέγοντας πως ήταν στον τόπο της τραγωδίας για να συνδράμει τους συγγενείς και να «ενημερώνει – με τηλεοπτικές δηλώσεις και δελτία τύπου – για την πρόοδο των ενεργειών στο πεδίο».
Σκληρή γραμμή και για ΣΥΡΙΖΑ
Την στάση του ΣΥΡΙΖΑ τόσο για την προανακριτική όσο και για τα όσα συνέβησαν ανάμεσα σε Σωκράτη Φάμελλο και Όλγα Γεροβασίλη στο ΠΑΣΟΚ τα χαρακτηρίζουν «παλινωδίες». «Η Όλγα Γεροβασίλη έβγαλε λάδι τον Τασούλα ότι τάχα έπραξε ορθώς που βάφτισε συμπληρωματικό έγγραφο το πόρισμα της Εισαγγελέως βάσει του οποίου ασκούνται διώξεις σε 5 μη πολιτικά πρόσωπα και περιγράφονται οι ευθύνες Τριαντόπουλου», σχολίαζαν στελέχη του ΠΑΣΟΚ. «Άραγε ο κ. Φαμελλος γιατί ζητά την απόσυρση του Τασούλα από την προεδρία της Δημοκρατίας; Ας συνεννοηθούν γιατί εκτίθενται»
Ακόμα πιο αιχμηροί εμφανίζονται για τις δηλώσεις της Όλγα Γεροβασίλη: «η Όλγα Γεροβασίλη μας λέει ότι δεν έκαναν αίτημα προανακριτικής γιατί πρόκειται για πλημμέλημα. Το «ποινικόμετρο» του ΣΥΡΙΖΑ για ποιες κατηγορίες ενεργοποιείται;» αναρωτιόταν κορυφαίο στέλεχος.
Διαβάστε επίσης:
ΠΑΣΟΚ: Καταγγέλει «μονταζιέρα» για απόκρυψη των ευθυνών του π. Προέδρου της Βουλής Κώστα Τασούλα