Πεντανόστιμα μπισκοτάκια που αρέσουν σε όλους, με τραγανή ζύμη βουτύρου και μαρμελάδα στο κέντρο τους.
Χωρίς ειδικό μηχάνημα για μπισκότα, παρά μόνο με τα δάχτυλα σας μπορείτε να τα φτιάξετε σε σχήμα λουλουδιών και να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους σας.
Υλικά για τη Συνταγή
150 γραμμάρια ζάχαρη ψιλή ή κρυσταλλική
220 γραμμάρια βούτυρο μαλακό, σε θερμοκρασία περιβάλλοντος
2 κουταλάκια του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
370 γραμμάρια αλεύρι γ.ο.χ.
1 τσιμπιά αλάτι
1 αυγό μεγάλο, σε θερμοκρασία δωματίου
150 γραμμάρια μαρμελάδα της επιλογής σας
![](https://www.topontiki.gr/wp-content/uploads/2025/02/biskoata2-542x1024.png)
Εκτέλεση
1. Αρχικά βγάλτε το βούτυρο από το ψυγείο και αφήστε το να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου για να μαλακώσει.
2. Με ένα μίξερ χειρός, χτυπήστε το βούτυρο με τη ζάχαρη, μέχρι να ασπρίσει και να αφρατέψει. Προσθέστε τη βανίλια και το αυγό και συνεχίστε το ανακάτεμα.
3. Σε ένα μπολ κοσκινίστε τα στέρεα υλικά, δηλαδή το αλεύρι και το αλάτι και ξεκινήστε να τα προσθέτετε στην ζύμη, τμηματικά και όχι όλα μαζί. Εστιάστε στη συνοχή της ζύμης, που στην αρχή θα είναι σαν ψίχουλα και έπειτα μαλακή, εύθρυπτη και να μην κολλάει στα χέρια σας.
4. Πάρτε στα χέρια σας μια ποσότητα ζύμης όσο 1 κουταλιά της σούπας, πιέστε την και ρολάρετέ την έτσι ώστε να σχηματίσετε μια μπάλα ζύμης. Συνεχίστε με τον ίδιο τρόπο σχηματίζοντας μπαλίτσες με τα χέρια σας και απλώστε τις πάνω σε ταψί που έχετε στρώσει αντικολλητικό χαρτί. Για να φτιάξετε το σχέδιο, δημιουργήστε 5 μικρές λακκούβες πάνω σε κάθε μπάλα ζύμης, όπως στη φωτό, σχηματίζοντας έτσι τα λουλούδια.
5. Γεμίστε την κάθε εσοχή με λίγη μαρμελάδα, προσέχοντας να μην το παρακάνετε, γιατί θα ξεχειλίσει στο ψήσιμο.
6. Ψήστε τα μπισκότα σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 12-15 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν ελαφρά στις άκρες. Αφήστε τα να κρυώσουν και απολαύστε τα με το τσάι σας ή τον καφέ σας!
Διαβάστε επίσης:
Eech, η αρμένικη πλιγουροσαλάτα που σερβίρεται ζεστή ή κρύα
Πρωτότυπος μπακλαβάς με μήλα και σιρόπι με γεύση μηλόπιτας
Βίδες στο φούρνο, με τόνο και αρωματική κόκκινη σάλτσα με ελιές