Συγκλονίζουν οι αποκαλύψεις που έρχονται στο φως για την κακοποίηση της 12χρονης μαθήτριας στο Αλιβέρι από τους γονείς της.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το κορίτσι έχει πρόβλημα πλέον στην ακοή.
Στο σοκαριστικό περιστατικό αναφέρθηκε το πρωί της Πέμπτης 6/2 ο πρόεδρος του «Χαμόγελου του Παιδιού», Κώστας Γιαννόπουλος, λέγοντας, μεταξύ άλλων:
«Από γονείς παιδιού που πήγαινε στο σχολείο με τη 12χρονη υπήρχαν αναφορές για την κακοποίηση, ότι η μητέρα την έβαζε να κάνει δουλειές, να προσέχει τα μικρότερα αδέλφια της και αν δεν έκανε κάτι καλά την χτυπούσε και μάλιστα έφθασε να έχει πρόβλημα με την ακοή της».
Συμπλήρωσε ότι «εμείς ενημερώσαμε την Εισαγγελία και την Αστυνομία, διασταυρώσαμε ότι θα λάβουν άμεσα υπόψη η Εισαγγελία και η Αστυνομία την υπόθεση. Βάλαμε ένδειξη κατεπείγουσα στην αναφορά μας, δεν την βάζουμε σε όλες, αλλά εδώ μπήκε γιατί καταλάβαμε ότι υπήρχε ζήτημα για την ακεραιότητα και την ζωή του παιδιού».
Όπως ανέφερε ο Γιώργος Παπαδάκης, ειδικοί που εξέτασαν το κορίτσι βρήκαν ευρήματα κακομεταχείρισης.
Αίσθηση προκαλούν και οι πληροφορίες δημοσιογράφου από την Εύβοια, σύμφωνα με τις οποίες «το κορίτσι πήγαινε για πέντε ημέρες με μάσκα στο σχολείο και δεν την έβγαζε, γιατί είχε σημάδια στο πρόσωπο.»
Όπως διευκρίνισε, αρχικά είχε γίνει γνωστό ότι η κακοποίηση ήρθε στο φως από έκθεση ενός δεκάχρονου αγοριού, ωστόσο τελικά επρόκειτο για ένα σημείωμα που έγραψε το κορίτσι σε συμμαθήτρια του, περιγράφοντας τη φρίκη που βίωνε.
Το αγόρι στο οποίο αρχικά αποδόθηκε η αποκάλυψη είναι το αδελφάκι του κοριτσιού.
Η παιδοψυχολόγος του σχολείου ενημέρωσε τον διευθυντή και εκείνος κάλεσε τους γονείς για να τους ενημερώσει ότι υπάρχουν σοβαρές καταγγελίες σε βάρος τους.
Οι γονείς ωστόσο αντέδρασαν χτυπώντας τη 12χρονη όταν επέστρεψαν από το σχολείο και όταν ήρθε στο φως η υπόθεση.
Οι γονείς της 12χρονης συνελήφθησαν και η υπόθεση παίρνει το δρόμο της δικαιοσύνης.