Οι απανωτοί σεισμοί στις Κυκλάδες συνεχίζονται και η Σαντορίνη έχει αρχίσει να ερημώνει από κόσμο καθώς πάνω από 9.000 άνθρωποι έχουν φύγει από το νησί τα τελευταία 24ωρα λόγω του πανικού που επικρατεί. Αρκετοί που παραμένουν κοιμούνται προληπτικά σε εξωτερικους χώρους ή στα αυτοκινητά τους και ακολυθούν τις οδηγίες που έχουν δόσει οι αρχές. Τι εξηγούν οι σεισμολόγοι.
Η ανησυχία είναι έντονη τόσο στην Σαντορίνη όσο και στα γύρω νησιά. Λίγο νωρίτερα σήμερα (03/02/20250 σημειώθηκαν νέες ισχυρές δονήσεις που έφτασαν ακόμη και τα 4,9 Ρίχτερ. Ισχυρός σεισμός σημειώθηκε ξανά το βράδυ και στην Αμοργό.
Χαρακτηριστικό είναι πως από την Παρασκευή 1η Φεβρουαρίου μέχρι και σήμερα, έχουν καταγραφεί περισσότερες από 550 δονήσεις στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Σαντορίνης, Αμοργού και Ίου.
Προειδοποιήσεις για κίνδυνο κατολίσθησης από το 112 – Πολλοί κοιμούνται έξω
Μάλιστα σήμερα (03/02/2025) ήχησε και το 112 στα κινητά των κατοίκων στις Κυκλάδες και να προειδοποιεί για κίνδυνο κατολισθήσεων, καλώντας τους να παραμείνουν σε ετοιμότητα.
Οι πολίτες εγκαταλείπουν την Σαντορίνη άρον άρον και χαρακτηριστικές ήταν οι εικόνες που καταγράφηκαν νωρίτερα το απόγευμα από το μποτιλιάρισμα στους δρόμους που οδηγεί στο λιμάνι του νησιού αλλά και στο αεροδρόμιο όπου όλες οι πτήσεις φεύγουν γεμάτες.
Όσοι έχουν παραμείνει στην Σαντορίνη ανησυχούν για τις συνεχείς σεισμικές δονήσεις ενώ πολλοί κοιμούνται στα αυτοκίνητά τους ή σε εξωτερικούς χώρους καθώς ανησυχούν να παραμείνουν στα σπίτια τους, ειδικά τις βραδυνές ώρες.
Παράλληλα, η εγκαταστάθηκαν σκηνές σε συγκεκριμένα σημεία, ενώ ασθενοφόρα έφτασαν από την Αθήνα στο νησί. Η παρακάτω εικόνα είναι από το κλειστό γήπεδο στα Φηρά, όπου θα κοιμηθούν στα αυτοκίνητα τους και πολίτες που δεν πρόλαβαν να φύγουν ακόμα από το νησί.
Κλειστά σχολεία την Τρίτη
Σημειώνεται ότι μετά από κοινή συνεδρίαση των Επιτροπών Εκτίμησης Σεισμικού Κινδύνου και Παρακολούθησης του Ελληνικού Ηφαιστειακού Τόξου του ΟΑΣΠ, παρουσία του υπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Κικίλια αποφασίστηκε τα σχολεία να μείνουν κλειστά μέχρι και την Παρασκευή σε Θήρα, Ανάφη, Ίο και Αμοργό.
Ωστόσο, και άλλα νησιά των Κυκλάδων αποφάσισαν στην πορεία να μη γίνουν μαθήματα, υπό τον φόβο ενός μεγάλου σεισμού.
Αναλυτικά η λίστα με τα κλειστά σχολεία:
Δήμος Μυκόνου
Χωρίς μαθήματα θα μείνουν αύριο, Τρίτη 4 Φεβρουαρίου, οι μαθητές της Μυκόνου, καθώς ο Δήμος αποφάσισε την αναστολή λειτουργίας όλων των σχολικών μονάδων, των παιδικών σταθμών και των αθλητικών εγκαταστάσεων.
Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων
Για ακόμη δύο ημέρες, την Τρίτη 4 και την Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2025, θα παραμείνουν κλειστά όλα τα σχολεία και οι παιδικοί σταθμοί του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων.
Aναλυτικά η ανακοίνωση: “Για δύο ακόμα ημέρες (4-5 Φεβρουαρίου 2025) αναστέλλεται η λειτουργία των σχολείων όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης των πέντε νησιών του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, καθώς και των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών, εξαιτίας της σεισμικής δραστηριότητας στη θαλάσσια περιοχή της Ανύδρου. Τα σχολεία θα μείνουν κλειστά για προληπτικούς λόγους”.
Δήμος Σίφνου
Δεν θα λειτουργήσουν αύριο, Τρίτη 4 Φεβρουαρίου, τα σχολεία στη Σίφνο λόγω της έντονης σεισμικής δραστηριότητας που καταγράφεται στις Κυκλάδες.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της δημάρχου του νησιού, η απόφαση ελήφθη για προληπτικούς λόγους, προκειμένου να διασφαλιστεί η ασφάλεια μαθητών και εκπαιδευτικών.
Δήμος Πάρου
Με απόφαση του Δημάρχου Πάρου, κ. Κωνσταντίνου Μπιζά, ανακοινώθηκε η αναστολή λειτουργίας όλων των σχολικών μονάδων, καθώς και των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών και του Βρεφονηπιακού Σταθμού του Δήμου Πάρου, λόγω της αυξημένης σεισμικής δραστηριότητας στην θαλάσσια περιοχή της Ανύδρου, μεταξύ Θήρας και Αμοργού. Η αναστολή θα ισχύει για τις ημέρες της Τρίτης 4 Φεβρουαρίου και της Τετάρτης 5 Φεβρουαρίου 2025, ως προληπτικό μέτρο για την ασφάλεια των μαθητών και των εκπαιδευτικών.
Οι τοπικές αρχές παρακολουθούν στενά την κατάσταση και θα προχωρήσουν σε νέες ανακοινώσεις αν κριθεί απαραίτητο.
Η ανακοίνωση του Δήμου Πάρου: “Αναστολή λειτουργίας όλων των Σχολικών Μονάδων, των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών και του Βρεφονηπιακού Σταθμού Δήμου Πάρου
Σας ενημερώνουμε ότι λόγω της έντονης σεισμικής δραστηριότητας στην θαλάσσια περιοχή της Ανύδρου, μεταξύ Θήρας και Αμοργού, με απόφαση του Δημάρχου Πάρου κ. Κωνσταντίνου Μπιζά, αναστέλλεται η λειτουργία όλων των σχολείων, καθώς και των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών και του Βρεφονηπιακού Σταθμού της Πάρου, για την Τρίτη 4 Φεβρουαρίου και την Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου του 2025, για προληπτικούς λόγους.”
Δήμος Αμοργού
Με απόφαση του Τοπικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Αμοργού και σε συνεργασία με το Κέντρο Επιχειρήσεων του Υπουργείου Πολιτικής Προστασίας και Κλιματικής Αλλαγής, ανακοινώθηκε η προληπτική αναστολή λειτουργίας όλων των σχολείων για αύριο, Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2025, λόγω της συνεχούς σεισμικής δραστηριότητας στην περιοχή μας. Παράλληλα, αποφασίστηκε η ακύρωση όλων των πολιτιστικών εκδηλώσεων και συνιστάται στους πολίτες να αποφύγουν μαζικές συγκεντρώσεις σε κλειστούς χώρους.
Αναλυτικά: “Μετά από την σημερινή συνεδρίαση του Τοπικού οργάνου Πολιτικής Προστασίας Δήμου Αμοργού και σε συννενόηση με το Κέντρο Επιχειρήσεων του Υπουργείου Πολιτικής Προστασίας & Κλιματικής αλλαγής αποφασίστηκε προληπτικά :
-Τα σχολεία όλων των βαθμίδων να παραμείνουν κλειστά για αύριο Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2025
Επίσης:
- Ακύρωση όλων των Πολιτιστικών εκδηλώσεων
- Συνίσταται αποφυγή μαζικων συγκεντρώσεων σε κλειστούς χώρους.
Η σεισμική δραστηριότητα που παρατηρείται στην περιοχή μας σύμφωνα με τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου δεν εμπνέει ανησυχία αλλά παρόλα αυτά οφείλουμε να είμαστε προετοιμασμένοι.”
Δήμος Ιητών, Θήρας, Ανάφης
Η Πολιτική Προστασία έλαβε σειρά προληπτικών μέτρων για τους Δήμους Θήρας, Ανάφης, Αμοργού και Ίου, εξαιτίας της αυξημένης σεισμικής και ηφαιστειακής δραστηριότητας στην περιοχή της Θήρας. Σύμφωνα με το πόρισμα της Μόνιμης Ειδικής Επιστημονικής Επιτροπής Εκτίμησης του Σεισμικού Κινδύνου και της Μόνιμης Επιστημονικής Επιτροπής Παρακολούθησης του Ελληνικού Ηφαιστειακού Τόξου του ΟΑΣΠ, η κατάσταση στην περιοχή παρακολουθείται στενά, ενώ ζητείται η άμεση λήψη προληπτικών μέτρων για την ασφάλεια των πολιτών.
Ως αποτέλεσμα, κλείνουν όλα τα σχολεία, οι παιδικοί σταθμοί και τα νηπιαγωγεία στους εν λόγω Δήμους για την Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2025. Παράλληλα, ακυρώνονται όλες οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις και συγκεντρώσεις σε κλειστούς χώρους για την Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2025. Οι πολίτες καλούνται να ακολουθούν προληπτικά μέτρα και να αποφεύγουν την προσέγγιση σε εγκαταλελειμμένα κτίρια, ενώ συνιστάται να επιλέγουν ασφαλείς διαδρομές κατά τη μετακίνηση τους, ειδικά σε περιοχές με έντονες μορφολογικές κλίσεις όπου ενδέχεται να εκδηλωθούν κατολισθήσεις. Επίσης, προτείνεται να απομακρύνονται άμεσα από τις παράκτιες περιοχές σε περίπτωση ισχυρών σεισμικών δονήσεων και να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα για την απομάκρυνση επικίνδυνων στοιχείων από τα κτίριά τους.
Επίσης οι πολίτες θα πρέπει να αποφεύγουν τις μεγάλες συναθροίσεις εντός κτιρίων, να αποφεύγουν την προσέγγιση σε εγκαταλελειμμένα κτίρια, να αποφεύγουν την πρόσβαση και παραμονή στα λιμάνια Αμμουδίου, Αρμένης, Κόρφου και Παλαιού Λιμένα Φηρών, να αδειάσουν τις πισίνες, να υπάρχει άμεση απομάκρυνση από τις παράκτιες περιοχές, σε περίπτωση ισχυρής σεισμικής δόνησης.
Λέκκας: «Έχουμε ενεργοποίηση ρηγμάτων που δεν αντιστοιχούν στο ρήγμα που έδωσε τον μεγάλο σεισμό του 1956»
Από την πλευρά του, ο Ευθύμιος Λέκκας, πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (ΟΑΣΠ), ανέφερε, μιλώντας στην ΕΡΤ, ότι «η σεισμική δραστηριότητα παραμένει αμείωτη και σήμερα, έχουμε αρκετά μεγάλα μεγέθη, της τάξεως των 4 έως 5 βαθμών.
Είναι μεγέθη τα οποία γίνονται έντονα αισθητά στους κατοίκους του νησιού και βεβαίως αυτή η δραστηριότητα αναπτύσσεται προς τα βορειοανατολικά πια, δηλαδή κοντά στην Αμοργό.
Έτσι λοιπόν φαίνεται ότι έχουμε την ενεργοποίηση ρηγμάτων τα οποία δεν αντιστοιχούν στο ρήγμα που έδωσε τον μεγάλο σεισμό του 1956. Ούτως ή άλλως δεν μπόρεσε αυτό το ρήγμα να δώσει μεγάλο σεισμό γιατί έχει εκτονώσει πολύ μεγάλη ενέργεια του το 1956 και να γεμίσει πάλι ενέργεια. Θα πρέπει να περάσουν χιλιάδες χρόνια. Έχουμε λοιπόν την ενεργοποίηση μικρότερων ρηγμάτων προς τα βορειοδυτικά του ρήγματος της Αμοργού».
Συνέχισε λέγοντας πως: «Η δραστηριότητα περιορίζεται κοντά στην Αμοργό, συνεπώς αυτό είναι ένα θετικό στοιχείο, γιατί η Σαντορίνη είναι ιδιαίτερα ευάλωτη και τρωτή σε σχέση πάντα με την Αμοργό. Η Αμοργός έχει βραχώδεις σχηματισμούς, έχει λίγα κτίρια, δεν έχουμε μεγάλη έκταση, συνεπώς δεν ανησυχούμε, εάν τα επίκεντρα αυτά ήταν κοντά στην Σαντορίνη, η Σαντορίνη χαρακτηρίζεται από τους εντελώς αντίθετους παράγοντες και παραμέτρους».
«Οι σεισμοί δεν έχουν καμία σχέση με τις εξελισσόμενες ηφαιστειακές διεργασίες»
Παράλληλα, ο κ. Λέκκας τόνισε: «Συνεπώς είναι ένα θετικό στοιχείο. Όπως επίσης θετικό στοιχείο είναι το γεγονός αυτό που αναλύσαμε και στην Επιτροπή, ότι η παρούσα σεισμική δραστηριότητα δεν έχει καμία μα καμία σχέση με τις εξελισσόμενες σεισμοηφαιστειακές διεργασίες στην Καλντέρα και στο Κολούμπο. Δεν συνδέονται αυτές οι δύο δραστηριότητες, είναι τελείως διαφορετικά πράγματα, τουλάχιστον μέχρι στιγμής.
Δεν υπάρχει σοβαρός λόγος ανησυχίας, βεβαίως είναι άνθρωποι που φοβούνται τους σεισμούς και αυτοί είναι φυσικό να απέρχονται από το νησί. Είναι εργαζόμενοι οι οποίοι εργάζονται κατά περιόδους στο νησί, οπότε και αυτοί φεύγουν από το νησί, ένας αριθμός.
Αλλά εγώ πιστεύω ότι το σύνολο των κατοίκων του νησιού, εκτός αν είναι σε ειδική κατηγορία, είναι πολύ ψύχραιμοι και συμπεριφέρονται πολύ καλά στους σεισμούς. Μάλιστα κατά τη διάρκεια της ημέρας είχαμε τέσσερις αρκετά μεγάλος σεισμός της τάξεως των 4,8 που έγιναν ιδιαίτερα αισθητοί. Η αντίδραση ήταν πολύ φυσιολογική και πολύ ψύχραιμη θα έλεγε κανένας».
Ο κ. Λέκκας δήλωσε ότι: «Εάν είχαμε έντονο σεισμικό φαινόμενο θα υπήρχε γρηγορότερη απόσβεση, εδώ δεν έχουμε να κάνουμε με έναν κύριο σεισμό ο οποίος είναι αρκετά πιο μεγάλος από τους υπόλοιπους και θα πηγαίναμε σε μία φάση γρήγορης απόσβεσης της σεισμικής δραστηριότητας.
Εδώ έχουμε μια μακρόσυρτη ακολουθία με σεισμούς που φτάνουν μέχρι τα 5 Ρίχτερ και αυτό μπορεί να διαρκέσει αρκετές ημέρες ή αρκετές βδομάδες. Δεν είμαστε σε θέση να προβλέψουμε την εξέλιξη της ακολουθίας χρονικά.
Τα δημόσια κτίρια είναι στη φάση ελέγχου, η αρμόδια υπηρεσία θα ελέγξει τα κτίρια. Από κει και πέρα, η Σαντορίνη χαρακτηρίζεται από έναν δομημένο ιστό όπου είναι σε ένα μεγάλο φάσμα. Δηλαδή από τα πολύ παλιά κτήρια, τα ερειπωμένα κτίρια, τα κτίρια που έγιναν τη δεκαετία του 60, του 70, του 80, τα σύγχρονα κτίρια, είναι όλο το φάσμα.
Γι’ αυτό και εμείς έχουμε δώσει την οδηγία προς τους κατοίκους, οι επιτροπές στις δύο επιτροπές έχουνε δώσει την οδηγία να μην κατοικούν μέσα σε σπίτια τα οποία είναι πολύ παλιά ή να μην διέρχονται έξω από ερειπωμένα ή εγκαταλελειμμένα κτίρια. Και βέβαια να προσέχουν να μην διέρχονται από περιοχές όπου έχουμε μορφολογικές ασυνέχειες και είναι δυνατόν να εκδηλωθούν κατoλισθητικά φαινόμενα».
Τα πιθανά σενάρια για την εξέλιξη του φαινομένου
Tέλος, ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ, επισήμανε πως: «Η Επιτροπή Εκτίμησης Σεισμικού Κινδύνου, η Επιτροπή Εκτίμησης Ηφαιστειακού Κινδύνου θα συνεδριάσει ξανά την Τετάρτη.
Έχω κάνει πρόσκληση στα μέλη των δύο επιτροπών, 8 η ώρα το πρωί να συνεδριάσουμε, να δούμε τις εξελισσόμενες διεργασίες και από κει και πέρα δεν μπορούμε να προδιαγράψει τίποτα ως προς τη διάρκεια επαναλαμβάνω, γιατί το μέγεθος έχουμε πει ότι πολύ δύσκολα θα ξεπεράσει τα 5.5.
Ένα απίθανο σενάριο είναι να πάει μέχρι τα 6, όπου είναι η ελάχιστη πιθανότητα να εκδηλωθεί ένας τέτοιος σεισμός. Εγώ πιστεύω ότι μπορεί να έχουμε κάποιο σεισμό λίγο μεγαλύτερο από 5, ο οποίος θα συμβάλει στην ταχύτερη απόσβεση του φαινομένου.
Το λίγο πάνω από το 5 δεν θα έχει επίπτωση στη Σαντορίνη. Υπάρχει ένα σενάριο στα 5.5 όπου μπορεί να υπάρξουν κάποιες μικρές επιπτώσεις και βέβαια το σενάριο των 6 βαθμών, είναι ένα σενάριο που συγκεντρώνει ελάχιστες θα έλεγε κανένας πιθανότητες».
Αισχροκέρδεια λόγω… φόβου
Την ίδια ώρα, αξίζει να σημειωθεί ότι υπάρχουν και καταγγελίες για όργιο αισχροκέρδειας με τις τιμές των εισιτηρίων στα αεροπορικά. Ενδεικτικά, αν αναζητήσει κάποιος πτήση για 03/02 για Σαντορίνη- Αθήνα μέσω της εφαρμογής skyscanner, το πιο φθηνό εισητήριο είναι στα 215 ευρώ για απλή μετάβαση.
Πάνάκριβη και η απλή μετάβαση Σαντορίνη – Αθήνα και μέσω του σάιτ της Aegean για 03/02.
Να σημειωθεί ότι οι τιμές είναι ενδεικτικές και αφορούν σε συγκεκριμένη ώρα που εγινε η αναζήτηση, ενδέχεται να τροποποιούνται σε άλλη στιγμή της ημέρας.
Από την πλευρά της ναυσιπλοΐας ανακοινώθηκε ότι κανένα μέλος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας δεν έχει προβεί σε αύξηση της τιμής των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων με αφορμή την αυξημένη κίνηση στο λιμάνι της Σαντορίνης, λόγω της συνεχιζόμενης σεισμικής δραστηριότητας.
Ο πρόεδρος του ΣΕΕΝ Διονύσης Θεοδωράτος, σε δήλωσή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ τόνισε ότι, σε συνέχεια της έντονης σεισμικής δραστηριότητας στο νησί της Σαντορίνης, οι ακτοπλοϊκές εταιρείες-μέλη του Συνδέσμου, βρίσκονται δίπλα στους κατοίκους του νησιού, διευκολύνοντας τις μετακινήσεις ακόμα και με έκτακτα δρομολόγια.
Επισημαίνει ότι κανένα μέλος του συνδέσμου δεν έχει προβεί σε διαφοροποίηση των ναύλων.
ΠΑΣΟΚ: Απούσα η κυβέρνηση από το πάρτι αισχροκέρδειας
«Απούσα η κυβέρνηση από το πάρτι αισχροκέρδειας στις τιμές των εισιτηρίων από Σαντορίνη. Η Νέα Δημοκρατία αφήνει ξανά το “αόρατο χέρι της αγοράς” να εκτοξεύει τις τιμές. Μπορεί να κάλεσε τις αεροπορικές εταιρείες να αυξήσουν τα δρομολόγια τους, αλλά κουβέντα δεν είπε για πλαφόν στις τιμές των εισιτηρίων, ούτε ασκεί πίεση για τη μείωση του κόστους» αναφέρουν σε κοινή τους δήλωση τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Γιώργος Νικητιάδης Βουλευτής Δωδεκανήσου – υπεύθυνος Κ.Τ.Ε. Ανάπτυξης, Σταύρος Μιχαηλίδης Βουλευτής Χίου – υπευθύνος Κ.Τ.Ε. Ναυτιλίας, Τάσος Νικολαΐδης Βουλευτής Δράμας -υπευθύνος Κ.Τ.Ε. Υποδομών και Μεταφορών «για τις υψηλές τιμές στα αεροπορικά εισιτήρια από Σαντορίνη».
«Είναι επιτακτική ανάγκη να παρέμβει άμεσα σε αυτό το θέμα με πίεση στις εταιρείες για τη συγκράτηση των τιμών φροντίζοντας παραλλήλως την αύξηση των πτήσεων και των δρομολογίων. Σε τέτοιες καταστάσεις πρέπει και ο ιδιωτικός τομέας να επιδεικνύει υπευθυνότητα.
Επιτέλους, δεν μπορείτε κύριοι της Νέας Δημοκρατίας να ενισχύετε τις αεροπορικές εταιρείες στις δύσκολες ώρες και να τις αφήνετε αχαλίνωτες, όταν συνάνθρωποι μας βρίσκονται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης» σημειώνουν, καταλήγοντας στην ανακοίνωσή τους.
Εν τω μεταξύ, σε συνεννόηση με το υπουργείο Ανάπτυξης για τον έλεγχο της αύξησης των εισιτηρίων από τη Σαντορίνη θα έρθει το υπουργείο Μεταφορών σύμφωνα με τον αρμόδιο υφυπουργό Βασίλη Οικονόμου.
«Εάν υπάρχει αισχροκέρδεια και κάποιοι προσπαθούν να εκμεταλλευτούν συγκυριακά για να μπορέσουν να αποκομίσουν παραπάνω κέρδος από ότι πρέπει και ο νόμος επιτρέπει, θα πρέπει να είναι προσεκτικοί», ανέφερε στη Βουλή ο κ. Οικονόμου και συμπλήρωσε: «Θα έρθουμε και σε μία συνεννόηση και με το υπουργείο Ανάπτυξης για να μπορέσουμε να περιορίσουμε έως να μηδενίσουμε τέτοιου είδους ροπές και συμπεριφορές».
Διυπουργική σύσκεψη την Τρίτη
Παράλληλα, διυπουργική σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί στις 9 το πρωί της Τρίτης στο υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας με αντικείμενο την κινητοποίηση του κρατικού μηχανισμού λόγω της σεισμικής δραστηριότητας στην ευρύτερη περιοχή της Σαντορίνης.
Τη σύσκεψη συγκάλεσε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας και θα συμμετέχουν ΟΤΑ, Πυροσβεστικό Σώμα, ΕΛΑΣ, Λιμενικό Σώμα , Ένοπλες Δυνάμεις, ΕΚΑΒ, καθώς και εκπρόσωποι εμπλεκόμενων φορέων (ΟΑΣΠ, ΔΕΔΔΗΕ, ΤΕΕ κ.α.).
Τέλος, ο καθηγητής Φυσικών Καταστροφών Ευθύμης Λέκκας, που βρίσκεται στη Σαντορίνη, ανέφερε πως βρίσκει κάπως υπερβολικό να φεύγει κάποιος από το νησί.
Διαβάστε επίσης:
Σεισμοί στις Κυκλάδες: Κλειστά σχολεία την Τρίτη 4/2
Νέος ισχυρός σεισμός 4,8 Ρίχτερ στην Αμοργό – Αισθητός και στη Σαντορίνη