Συγκινητικές στιγμές εκτυλίχθηκαν το πρωί στο ΠΑΓΝΗ όταν η γιαγιά του 3χρονου Άγγελου, υπέγραψε τα σχετικά έγγραφα, προκειμένου να προχωρήσει η μεταμόσχευση των οργάνων του άτυχου παιδιού, που όπως κατέδειξαν τα σχετικά τεστ είναι δυστυχώς και επίσημα εγκεφαλικά νεκρό.
Όπως ανακοίνωσε ο διοικήτης του ΠΑΓΝΗ, Γιώργος Χαλκιαδάκης, «η γιαγιά έδωσε τη γραπτή συναίνεσή της, υπέγραψε το σχετικό έγγραφο για να ληφθούν τα όργανα του παιδιού και να σωθούν άλλες ψυχές».
Στην ερώτηση πότε θα γίνει η λήψη της καρδιάς και των νεφρών του αγοριού που έχασε τη ζωή του με τόσο άγριο και βασανιστικό τρόπο στο Ηράκλειο, ο κ. Χαλκιαδάκης εξήγησε ότι «αυτό θα συμβεί μόλις έχουμε όλες τις εξετάσεις και από εκεί και πέρα αναλαμβάνει ο Εθνικός Οργανισμός Μεταμοσχεύσεων».
«Μετά τη διαδικασία αυτή, το παιδί θα πάει στο νεκροτομείο προκειμένου να γίνει η συμπληρωματική ιατροδικαστική έκθεση και να κλείσει ο φάκελος» πρόσθεσε.
Όσον αφορά τους πιθανούς λήπτες, ο κ. Χαλκιαδάκης είπε ότι «συνήθως είναι παιδιά αλλά όσον αφορά τα νεφρά μπορεί να είναι και ενήλικες».
Αλλάζει το κατηγορητήριο για τους βασανιστές
Μετα από αυτή την εξέλιξη αναμένεται και η αναβάθμιση των κατηγοριών σε βάρος της 26χρονης μητέρας του Άγγελου και του 44χρονου συντρόφου της σε ανθρωποκτονία.
Υπενθυμίζεται ότι το ζευγάρι έχει προφυλακιστεί και κρατείται στον Κορυδαλλό με τις κατηγορίες της απόπειρας ανθρωποκτονίας εκ προμελέτης και από κοινού.
Διαβάστε επίσης:
Κως: Νεκρός κρατούμενος σε αστυνομικό τμήμα – Αυτοκτονία «βλέπουν» οι αρχές
Συνελήφθη ο Χρήστος Μάστορας – Οδηγούσε υπό την επήρεια αλκοόλ, πήγε να αποφύγει έλεγχο
Δικογραφία σε βάρος γνωστού τράπερ για ξυλοδαρμό της συντρόφου του – Αναζητείται για να συλληφθεί