Πεντανόστιμες μπισκοτένιες μικρές φωλίτσες, που ετοιμάζονται εύκολα και γρήγορα, δεν χρειάζονται ψήσιμο και θα ενθουσιάσουν τους λάτρεις των φουντουκιών και της πραλίνας.
Μπορούν να ετοιμαστούν και με νηστίσιμα υλικά αλλά και σε εκδοχή με χαμηλότερα λιπαρά και είναι ιδανικές για κέρασμα, καθώς βγαίνουν αρκετά κομμάτια (περίπου 60 σε μέγεθος καρυδιού).
Υλικά για τη Συνταγή
200 ml νερό
200 γραμμάρια ζάχαρη κρυσταλλική
150 γραμμάρια βούτυρο ή μαργαρίνη
100 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα
150 γραμμάρια καβουρδισμένα φουντούκια, αλεσμένα
250 γραμμάρια μπισκότα, αλεσμένα
Για τη διακόσμηση
150 γραμμάρια καβουρδισμένα φουντούκια, τριμμένα
150 γραμμάρια πραλίνα φουντουκιού
Εκτέλεση
1. Σε μια κατσαρόλα βάλτε το νερό, τη ζάχαρη, το βούτυρο (ή τη μαργαρίνη) και την κουβερτούρα και τα αφήστε τα να λιώσουν και να έρθουν σε βρασμό σε χαμηλή φωτιά.
2. Ανακατέψτε με σύρμα, αποσύρετε από τη φωτιά και προσθέστε αμέσως το τριμμένο μίγμα μπισκότου και τα αλεσμένα φουντούκια.
3. Αναμείξτε με ξύλινη κουτάλα μέχρι να έχετε ένα ομοιόμορφο μίγμα. Για να επιταχύνετε την διαδικασία, μπορείτε να βάλετε το μίγμα για τις φωλιές στην κατάψυξη για λίγο και μόλις κρυώσει και αρχίσει να σκληραίνει, να το βγάλετε για να μπορέσετε να σχηματίσετε πιο εύκολα τις μπαλίτσες.
4. Όταν κρυώσει, βρέξτε ελαφρά τα χέρια σας με νερό, σχηματίστε μπάλες (τρούφες) και τυλίξτε την καθεμία μέσα στα τριμμένα φουντούκια. Απλώστε τις σε ταψί που έχετε στρώσει με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.
5. Στη συνέχεια, χρησιμοποιώντας τη λαβή μιας ξύλινης κουτάλας κάντε μια εσοχή σε κάθε μπάλα, δημιουργώντας χαριτωμένες φωλιές. Βάλτε την πραλίνα σε ένα μικρό κορνέ ζαχαροπλαστικής με ακροφύσιο και στολίστε με ροζέτες τις φωλιές. Βάλτε τις στο ψυγείο να κρυώσουν καλά και είναι έτοιμες για κέρασμα.
Διαβάστε επίσης:
Τραγανά πατατοπιτάκια σε μοναδικό σχήμα τριαντάφυλλου
Παραδοσιακό βραζιλιάνικο κέικ καρότου, με γλάσο κακάο