Η Κίνα κάλεσε τις ΗΠΑ να ακούσουν «τη φωνή της λογικής» όσον αφορά το θέμα του TikTok, αφού νόμος που απαγορεύει την εφαρμογή αυτή τέθηκε σε ισχύ στην αμερικανική επικράτεια.
«Ελπίζουμε ότι η αμερικανική πλευρά θα ακούσει τη φωνή της λογικής και θα προσφέρει ένα ανοιχτό, δίκαιο και αμερόληπτο εμπορικό περιβάλλον στις εμπορικές οντότητες όλων των χωρών που δραστηριοποιούνται στις ΗΠΑ», δήλωσε η εκπρόσωπος του κινεζικού ΥΠΕΞ Μάο Νινγκ. «Το TikTok είναι μια εφαρμογή που χαίρει μεγάλης εκτίμησης μεταξύ των Αμερικανών χρηστών και είναι παρούσα εδώ και πολλά χρόνια στις ΗΠΑ. Διαδραματίζει θετικό ρόλο στην προώθηση της απασχόλησης και στην τόνωση της κατανάλωσης στις ΗΠΑ», σημείωσε η ίδια στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.
Η λειτουργία του μέσου κοινωνικής δικτύωσης αποκαταστάθηκε την Κυριακή στις ΗΠΑ, λίγες μόνον ώρες μετά την αναστολή της σε μια πολιτική νίκη για τον Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος ορκίζεται σήμερα πρόεδρος. Μια ένδειξη του γεγονότος ότι η ζωτικότητα της πλατφόρμας αυτής που χρησιμοποιούν πάνω από 170 εκατομμύρια άνθρωποι στις ΗΠΑ δεν επηρεάστηκε ήταν ότι αμέσως πλημμύρισε με βίντεο που πανηγύριζαν για την επαναλειτουργία της.
Νωρίτερα την Κυριακή ο Τραμπ δεσμεύτηκε να εκδώσει διάταγμα μόλις ορκιστεί για την αναστολή της εφαρμογής του νόμου που απαγορεύει το TikTok στην επικράτεια των ΗΠΑ. Ο νόμος αυτός που είχε υιοθετηθεί πέρυσι επιτρέπει την αναβολή της εφαρμογής του για 90 ημέρες μέχρι να βρεθεί αγοραστής, προσφέροντας μια εναλλακτική επιλογή στη μητρική εταιρεία του TikTok, την κινεζική ByteDance, αντί της απαγόρευσής του.
Πάντως, πρέπει να σημειωθεί ότι παρά το ενδιαφέρον που έχουν εκδηλώσει διάφοροι επιχειρηματίες για την εξαγορά του αμερικανικού «υποκαταστήματος» του TikTok, οι προσπάθειες αυτές έχουν πέσει μέχρι στιγμής στο κενό, καθώς η ByteDance δεν δείχνει διατεθειμένη να πουλήσει ή να παραδόσει σε Αμερικανούς τον διαβόητο αλγόριθμο ο οποίος κάνει την εφαρμογή τόσο εθιστική. Μάλιστα, η εταιρεία προτίμησε να «κόψει» πλήρως το TikTok στις ΗΠΑ, παρά να το αποσύρει απλώς από τα ηλεκτρονικά καταστήματα της Apple και του Android.
Διαβάστε επίσης
«Blue Monday» 2025: Γιατί η σημερινή μέρα θεωρείται η πιο μελαγχολική του χρόνου
Συρία: Πατέρας σκοτώνει την κόρη του και μαχαιρώνει την γυναίκα του