Μια απλή συνταγή για τορτίγια με τραγανή, φρυγανισμένη κρούστα που κρύβει ένα ζουμερό εσωτερικό από αυγά, μπέικον, μανιτάρια, λιωμένο τυρί και φρέσκα κρεμμυδάκια, δηλαδή μια χορταστική ομελέτα.
Ένα πεντανόστιμο πιάτο που μπορείτε να φτιάξετε για πρωινό αλλά και να το σερβίρετε για γεύμα ή δείπνο με τη συνοδεία μιας σαλάτας εποχής.
Υλικά για τη Συνταγή
1 τορτίγια, μεγάλη
25 ml ελαιόλαδο
3 αυγά, χτυπημένα
2 – 3 μανιτάρια φρέσκα, κομμένα σε φέτες
100 γραμμάρια μπέικον, κομμένο σε κύβους
50 γραμμάρια τυρί τριμμένο (π.χ. μοτσαρέλα, γκούντα, ένταμ), που λιώνει
Αλατοπίπερο κατά βούληση
1 φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο (προαιρετικά)
Εκτέλεση
1.Αρχικά ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και σοτάρετε το μπέικον σε κύβους, μέχρι να ροδίσει ελαφρά.
2.Κόψτε τα μανιτάρια σε λεπτές λωρίδες και προσθέστε τα κι αυτά στο σοταρισμένο μπέικον, μέχρι να ροδίσουν.
3.Τέλος προσθέστε το ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι, αν χρησιμοποιήσετε. Μόλις μαλακώσει, περιχύστε με τα χτυπημένα αυγά που έχετε καρυκεύσει με λίγο αλάτι και πιπέρι.
4.Καλύψτε την ομελέτα με την τορτίγια και ύστερα από 3-4 λεπτά, αφού έχει σταθεροποιηθεί το μίγμα στη βάση, αναποδογυρίστε την ομελέτα, με τη βοήθεια ενός μεγάλου πιάτου, έτσι ώστε να είναι η μεριά της τορτίγιας προς τα κάτω.
5.Πασπαλίστε με το τριμμένο τυρί και μόλις λιώσει βγάλτε την ομελέτα τορτίγια από το τηγάνι, διπλώστε την στη μέση και κόψτε την σε κομμάτια. Σερβίρετε με σαλάτα της αρεσκείας σας.
Διαβάστε επίσης:
Cantucci, τα παραδοσιακά γλυκά παξιμαδάκια της Τοσκάνης, με ολόκληρα αμύγδαλα
Χορταστικά κεφτεδάκια μέσα σε κρεμώδη σάλτσα μανιταριών, σε ένα σκεύος
Ρολάκια γαλλικού τοστ (Frenchtoast) γεμιστά με Nutella και επικάλυψη κανελοζάχαρης
Cucina Povera | topontiki.gr Read More