LAMIAthema.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΡΟΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΜΑΤΙΕΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  • ΕΥ ΖΗΝ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
    • ΥΓΕΙΑ
    • ΓΕΥΣΗ
    • ΒΙΒΛΙΟ
    • ΕΠΙΣΤΗΜΗ
    • AUTOκίνηση
    • ΠΑΡΑΞΕΝΑ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Reading: Πώς έπεσε το ασανσέρ στον «Ερυθρό Σταυρό» – Το συρματόσχοινο και η «ελεύθερη πτώση» του αφηγήματος της κυβέρνησης​​
Μοιράσου το
Notification Δείξε μου περισσότερα
Τελευταία Νέα
Καιρός: Έρχεται ο τελευταίος καύσωνας «εξπρές» του καλοκαιριού – Στους 42 η θερμοκρασία της Παρασκευή​
21 Αυγούστου 2025
Καιρός σήμερα: Άνεμοι έως 7 μποφόρ και άνοδος της θερμοκρασίας- Φτάνει τους 37 βαθμούς Κελσίου​
21 Αυγούστου 2025
Εξαφανίστηκε η 13χρονη Βασιλική από την Αγία Παρασκευή​
21 Αυγούστου 2025
Καιρός: Αρχίζει ο τελευταίος καύσωνας του φετινού καλοκαιριού – Η Αττική ανάμεσα στις περιοχές που μπορεί να «χτυπήσει» 42άρι​
21 Αυγούστου 2025
Βρέθηκαν ζωντανοί πάνω σε βράχο ο 12χρονος και ο 20χρονος που είχαν πάει για ψαροντούφεκο στη Χαλκιδική – «Ακούσαμε φωνές μέσα από τη θάλασσα»​
21 Αυγούστου 2025
Aa
LAMIAthema.gr
Aa
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΡΟΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΜΑΤΙΕΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  • ΕΥ ΖΗΝ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
    • ΥΓΕΙΑ
    • ΓΕΥΣΗ
    • ΒΙΒΛΙΟ
    • ΕΠΙΣΤΗΜΗ
    • AUTOκίνηση
    • ΠΑΡΑΞΕΝΑ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Ακολούθησέ μας
LAMIAthema.gr > ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ > ΕΥ ΖΗΝ > Πώς έπεσε το ασανσέρ στον «Ερυθρό Σταυρό» – Το συρματόσχοινο και η «ελεύθερη πτώση» του αφηγήματος της κυβέρνησης​​
ΕΥ ΖΗΝΥΓΕΙΑ

Πώς έπεσε το ασανσέρ στον «Ερυθρό Σταυρό» – Το συρματόσχοινο και η «ελεύθερη πτώση» του αφηγήματος της κυβέρνησης​​

9 Ιανουαρίου 2025 204 Views
Updated 2025/01/09 at 10:02 ΜΜ
Μοιράσου το
Μοιράσου το

Δύο διασώστες ιδιωτικού ασθενοφόρου – ένας ασθενής σε φορείο και μία συνοδός τραυματίστηκαν από την ελεύθερη πτώση που έκανε ασανσέρ του νοσοκομείου Ερυθρός Σταυρός όταν έσπασαν τα συρματόσχοινα του, λίγο μετά τις 13.00 το μεσημέρι.

Contents
Γιατρός άνοιξε την πόρτα του ασανσέρ με χειρουργικό εργαλείοΕΔΕ για την ελεύθερη πτώση

Συγκεκριμένα, στον ανελκυστήρα ήταν ένας ηλικιωμένος άνδρας πάνω σε φορείο που είχε πάρει εξιτήριο μετά από χειρουργείο στο ισχίο. Ο ασθενής από την πτώση του ασανσέρ υπέστη κάταγμα σε δυο σπονδύλους της σπονδυλικής στήλης. Η οικιακή βοηθός του που τον συνόδευε υπέστη κάκωση στην κνήμη όπως και ο ένας από τους δυο διασώστες, ενώ ο άλλος έχει κάταγμα στα πλευρά. Οι δυο διασώστες ιδιωτικής εταιρίας ασθενοφόρων είχαν πάει στο νοσοκομείο για να μεταφέρουν τον ηλικιωμένο στο σπίτι του.

Ερώτημα παραμένει πως συνέβη ένα τέτοιο ατύχημα μέσα σε δημόσιο νοσοκομείο, με τους επικεφαλής του νοσοκομείου να υποστηρίζουν πάντως ότι το ασανσέρ, διαθέτει όλα τα πιστοποιητικά συντήρησης και η υπόθεση θα ερευνηθεί διεξοδικά.

- Advertisement -
Ad image

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες όλα δείχνουν ότι έσπασαν τα συρματόσκοινα που κρατούσαν τον ανελκυστήρα, όπως είπε στο topontiki.gr ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία Μιχάλης Γιαννάκος: «Υπήρχαν τέσσερα άτομα μέσα, δύο διασώστες ιδιωτικής εταιρίας ασθενοφόρων που είχαν πάει για να μεταφέρουν έναν ηλικιωμένο άντρα που μόλις είχε πάρει εξιτήριο και θα τον μετέφεραν στο σπίτι του μαζί με την οικιακή βοηθό που ήταν μαζί του. Όπως όλα δείχνουν έσπασαν τα συρματόσκοινα του ασανσέρ, παρ’ όλο που η διοίκηση λέει ότι έχει πιστοποιητικό συντήρησης για τον εν λόγω ανελκυστήρα».

Η πρωτοφανής πτώση του ανελκυστήρα, όπως ήταν φυσικό προκάλεσε αναστάτωση και πανικό στο νοσοκομείο και αμέσως κλήθηκε η Πυροσβεστική, για να απεγκλωβίσει τους τέσσερις ανθρώπους. Σημειώνεται ότι μετά τον απεγκλωβισμό τους τα τέσσερα άτομα σε κατάσταση σοκ μεταφερθήκαν στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών, όπου υποβλήθηκαν σε όλες τις ενδεδειγμένες ακτινολογικές και άλλες εξετάσεις.

Το νοσοκομείο έσπευσε ο υφυπουργός Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους ο οποίος δήλωσε πριν από λίγο: «Επισκέφτηκα πριν από λίγο τους τέσσερις τραυματίες και ευτυχώς δεν είναι σοβαρά, ωστόσο θα παραμείνουν σήμερα για νοσηλεία στο νοσοκομείο «Ερυθρός Σταυρό» για καθαρά προληπτικούς λόγους. Αναφορικά με το περιστατικό έχω ζητήσει από τη διοίκηση να γίνουν όλες οι ενδεδειγμένες ενέργειες για να διαπιστωθεί πως έγινε το συμβάν».

Στο γραφείο της υποδιοικήτριας του Ερυθρού Σταυρού, Ελπινίκης Ταβιανάτου, παραμένει το Ανακριτικό της Τροχαίας και η Πυροσβεστική και διενεργούν έρευνα για τα ακριβή αίτια του ατυχήματος.

Το υπουργείο Υγείας βρίσκεται σε δύσκολη θέση για την ελεύθερη πτώση του ασανσέρ, που σίγουρα αμαυρώνει το αφήγημα της κυβέρνησης για ένα νέο εκσυγχρονισμένο ΕΣΥ με σύγχρονες και αναβαθμισμένες εγκαταστάσεις.

Σύμφωνα με δελτίο τύπου που εκδόθηκε από τη διοίκηση του νοσοκομείου, «σήμερα, Πέμπτη, 09 Ιανουαρίου 2024 και ώρα 13:15 hrs, στο Γ.Ν.Α. «Κοργιαλένειο-Μπενάκειο» Ε.Ε.Σ. υπήρξε ατύχημα στον ανελκυστήρα Νο6. Αναφορικά με το συμβάν, σας γνωρίζουμε τα κάτωθι:

Στον ανελκυστήρα βρίσκονταν τέσσερα άτομα, ένας ασθενής, ο οποίος είχε λάβει
εξιτήριο και η συνοδός του, μαζί με δύο διασώστες ιδιωτικού ασθενοφόρου.

Οι ασθενείς εξετάσθηκαν από το Ιατρικό προσωπικό, το οποίο διαπίστωσε ότι φέρουν
ελάσσονες κακώσεις και βρίσκονται υπό παρακολούθηση.

Ο εν λόγω ανελκυστήρας τηρούσε όλους του κανόνες ασφαλείας. Οι τελευταίες δύο
συντηρήσεις πραγματοποιήθηκαν στις 02 & 19-12-2024 και η σύμβαση συντήρησης των
ανελκυστήρων είναι σε ισχύ.

Για την διερεύνηση των συνθηκών του συμβάντος διατάχθηκε Ένορκη Διοικητική
Εξέταση από την 1 η Υ.ΠΕ.

Γιατρός άνοιξε την πόρτα του ασανσέρ με χειρουργικό εργαλείο

«Ήμουν στο γραφείο και εξέταζα κάποιους ασθενείς. Ακούσαμε έναν πολύ δυνατό θόρυβο. Καταλάβαμε ότι κάτι πολύ σημαντικό έγινε στο ασανσέρ, γιατί ήμασταν δίπλα. Τρέξαμε κατευθείαν στο υπόγειο, όπου φαντάστηκα πως θα είχε καταλήξει. Προσπάθησα να ανοίξω την πόρτα. Φωνάξαμε για να δούμε πώς είναι οι άνθρωποι. Φαίνονταν πανικοβλημένοι. Η πόρτα δεν άνοιγε και επειδή κάτι καταλαβαίνω από τεχνικά θέματα, χρησιμοποίησα ένα χειρουργικό εργαλείο, άνοιξα την κλειδαριά του ασανσέρ και τους απεγκλωβίσαμε», ανέφερε γιατρός, αυτόπτης μάρτυρας του συμβάντος.

«Ιατρικό ανακοινωθέν δεν μπορώ να βγάλω. Αλλά σε γενικές γραμμές οι ασθενείς ήταν σε καλή κατάσταση. Δεν φαίνονταν βαριά χτυπημένοι. Περισσότερο πανικοβλημένοι θα έλεγα. Τα ζωτικά τους όργανα ήταν καλά. Εμείς δώσαμε τις πρώτες βοήθειες βάσει το πρωτοκόλλου, που λέει ότι πρέπει να τους αντιμετωπίζουμε ως βαριά τραυματίες. Μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στον χώρο των εξωτερικών ιατρείων και θα ακολουθηθεί η προβλεπόμενη διαδικασία. Ο ένας θα έλεγα ότι ήταν λίγο παραπάνω χτυπημένος, καθώς έχει κάποια κατάγματα στα πλευρά του», πρόσθεσε.

Μιλώντας για το ασανσέρ τόνισε πως «δεν εξυπηρετεί μόνο χειρουργημένους, αλλά επειδή είναι δίπλα στα χειρουργεία, από εκεί περνούν όλα τα φορεία με τους ασθενείς που χειρουργούνται. Αλλά το χρησιμοποιεί πολύς κόσμος, όπως εγώ. Και επειδή άκουσα κάποια πράγματα περί συντήρησης, θεωρώ ότι δεν είμαι ένας άνθρωπος που θα έβαζα σε κίνδυνο τη ζωή μου, καθώς είμαι στο νοσοκομείο αυτό επί 25 χρόνια».

ΕΔΕ για την ελεύθερη πτώση

Η 1η Υγειονομική Περιφέρεια διέταξε Ένορκη Διοικητική Εξέταση για το πρωτοφανές και άκρως επικίνδυνο συμβάν της πτώσης του ανελκυστήρα.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης ανέφερε ότι «σήμερα, στο Γ.Ν.Α. “Κοργιαλένειο- Μπενάκειο” Ε.Ε.Σ. συνέβη ατύχημα σε ανελκυστήρα, όπου βρίσκονταν τέσσερα άτομα: ένας ασθενής, ο οποίος έλαβε εξιτήριο, με τη συνοδό του και δύο μέλη πληρώματος ιδιωτικού ασθενοφόρου. Οι επιβαίνοντες εξετάσθηκαν από το ιατρικό προσωπικό, το οποίο διαπίστωσε ότι φέρουν ελάσσονες κακώσεις και θα βρίσκονται υπό παρακολούθηση για την αντιμετώπιση της κατάστασής τους.

Ο εν λόγω ανελκυστήρας τηρούσε όλους τους κανόνες ασφαλείας και οι τελευταίες δύο συντηρήσεις είχαν πραγματοποιηθεί στις 02 & 19-12-2024. Για τη διερεύνηση των συνθηκών του συμβάντος διατάχθηκε Ένορκη Διοικητική Εξέταση.

Λυπούμαστε ιδιαίτερα για την ταλαιπωρία αυτών που είχαν την ατυχία να βρίσκονται στον ανελκυστήρα και διαβεβαιώνουμε ότι τηρούνται όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες για την ασφάλεια των εργαζομένων, των ασθενών και των συνοδών τους».

Σήμερα, στο Γ.Ν.Α. «Κοργιαλένειο- Μπενάκειο» Ε.Ε.Σ. συνέβη ατύχημα σε ανελκυστήρα, όπου βρίσκονταν τέσσερα άτομα: ένας ασθενής, ο οποίος έλαβε  εξιτήριο, με τη συνοδό του και δύο μέλη πληρώματος ιδιωτικού ασθενοφόρου. Οι επιβαίνοντες εξετάσθηκαν από το ιατρικό προσωπικό, το οποίο…

— Άδωνις Γεωργιάδης (@AdonisGeorgiadi) January 9, 2025

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, μιλώντας στο Mega τόνισε ότι το νοσοκομείο διαθέτει πιστοποιητικό καταλληλότητας χρήσης του ασανσέρ, καθώς στις 19 Δεκεμβρίου η αρμόδια εταιρεία προχώρησε σε συντήρησή του.

«Μιλάμε για το ασανσέρ που μεταφέρονται οι χειρουργημένοι ασθενείς. Πρέπει σήμερα κιόλας να διαταχθεί εισαγγελική έρευνα και να αποδοθούν ευθύνες, όπου υπάρχουν», σημείωσε ακόμη ο κ. Γιαννάκος.

Διαβάστε επίσης:

Το αντιοξειδωτικό τρόφιμο που μειώνει τη φλεγμονή και ωφελεί το έντερο

Άδωνις Γεωργιάδης: «Δεν καταργούνται τα τηλεφωνικά ραντεβού στους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ από το Φεβρουάριο»

Εγκύκλιος για τον εμβολιασμό έναντι του κοκτέιλ αναπνευστικών λοιμώξεων γρίπης, Covid-19 και RSV που «θερίζουν» τη χώρα

ΥΓΕΙΑ | topontiki.gr

9 Ιανουαρίου 2025
Μοιράσου το άρθρο
Facebook TwitterEmail Print
Άφησε ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Καιρός: Έρχεται ο τελευταίος καύσωνας «εξπρές» του καλοκαιριού – Στους 42 η θερμοκρασία της Παρασκευή​
21 Αυγούστου 2025
Καιρός σήμερα: Άνεμοι έως 7 μποφόρ και άνοδος της θερμοκρασίας- Φτάνει τους 37 βαθμούς Κελσίου​
21 Αυγούστου 2025
Εξαφανίστηκε η 13χρονη Βασιλική από την Αγία Παρασκευή​
21 Αυγούστου 2025
Καιρός: Αρχίζει ο τελευταίος καύσωνας του φετινού καλοκαιριού – Η Αττική ανάμεσα στις περιοχές που μπορεί να «χτυπήσει» 42άρι​
21 Αυγούστου 2025
Βρέθηκαν ζωντανοί πάνω σε βράχο ο 12χρονος και ο 20χρονος που είχαν πάει για ψαροντούφεκο στη Χαλκιδική – «Ακούσαμε φωνές μέσα από τη θάλασσα»​
21 Αυγούστου 2025

Σας ενδιαφέρουν

ΕΥ ΖΗΝΥΓΕΙΑ

Κόντρα στη ζέστη του καλοκαιριού: Επτά φρούτα που δροσίζουν

18 Αυγούστου 2025
ΥΓΕΙΑΕΥ ΖΗΝ

Γυμναστική: Οι ασκήσεις που μας «ξυπνούν»

10 Αυγούστου 2025
ΕΥ ΖΗΝ

Κλιματιστικά: Χρήσιμες συμβουλές για οικονομική χρήση

21 Ιουλίου 2025
ΥΓΕΙΑ

Νόσος του κολυμβητή: Όταν το καλοκαίρι γίνεται επώδυνο για τα αυτιά

20 Ιουλίου 2025
Facebook Instagram

Το νέο ενημερωτικό portal της Λαμίας και ολόκληρης της Στερεάς Ελλάδας.
Ειδήσεις από την Λαμία, την Φθιώτιδα, όλη τη Στερεά, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΜΑΤΙΕΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΓΕΥΣΗ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  • ΒΙΒΛΙΟ

MUST

  • ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΜΑΤΙΕΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΓΕΥΣΗ
  • ΒΙΒΛΙΟ
  • ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

  • Όθωνος 1, Λαμία
  • 2231022277, 6908395648
  • lamiathema@gmail.com
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
  • ΔΙΑΦΗΜΗΣΗ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

©2020 - 2025 LAMIAthema.gr / Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος | 19CLOUDS PRODUCTION

Removed from reading list

Undo
AdBlock Detected
Our site is an advertising supported site. Please whitelist to support our site.
Okay, I'll Whitelist
Welcome Back!

Sign in to your account

Lost your password?