LAMIAthema.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΡΟΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΜΑΤΙΕΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  • ΕΥ ΖΗΝ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
    • ΥΓΕΙΑ
    • ΓΕΥΣΗ
    • ΒΙΒΛΙΟ
    • ΕΠΙΣΤΗΜΗ
    • AUTOκίνηση
    • ΠΑΡΑΞΕΝΑ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Reading: Αυγοφέτες «τηγανίτες» από περισσεύματα μπαγκέτας, για τους καλικάντζαρους των Θεοφανίων
Μοιράσου το
Notification Δείξε μου περισσότερα
Τελευταία Νέα
Επιστροφή αδειούχων του Αυγούστου: Αυξημένη η κίνηση στην Αθηνών – Κορίνθου, χαμηλές ταχύτητες από Κινέτα μέχρι Μέγαρα​
24 Αυγούστου 2025
Ταλαιπωρία για επιβάτες του οδοντωτού στα Καλάβρυτα – Ακινητοποιήθηκε λόγω βλάβης​
24 Αυγούστου 2025
Καιρός αύριο: Έως τους 34 βαθμούς η θερμοκρασία – Άνεμοι έως 7 μποφόρ​
24 Αυγούστου 2025
Δημήτρης Κωνσταντάρας: «Τώρα πάλι μαζί» γράφει ο γιος του δημοσιογράφου για τον πατέρα και τον παππού του​
24 Αυγούστου 2025
Γυναικοκτονία στον Βόλο: «Θόλωσα, δεν ήθελα να το κάνω» είπε ο 40χρονος στην 18χρονη κόρη του​
24 Αυγούστου 2025
Aa
LAMIAthema.gr
Aa
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΡΟΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΜΑΤΙΕΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  • ΕΥ ΖΗΝ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
    • ΥΓΕΙΑ
    • ΓΕΥΣΗ
    • ΒΙΒΛΙΟ
    • ΕΠΙΣΤΗΜΗ
    • AUTOκίνηση
    • ΠΑΡΑΞΕΝΑ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Ακολούθησέ μας
LAMIAthema.gr > ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ > ΓΕΥΣΗ > Αυγοφέτες «τηγανίτες» από περισσεύματα μπαγκέτας, για τους καλικάντζαρους των Θεοφανίων
ΓΕΥΣΗ

Αυγοφέτες «τηγανίτες» από περισσεύματα μπαγκέτας, για τους καλικάντζαρους των Θεοφανίων

4 Ιανουαρίου 2025 223 Views
Updated 2025/01/04 at 7:02 ΠΜ
Μοιράσου το
Μοιράσου το

Μια συνταγή εύκολη και γρήγορη, ιδανική για την ημέρα των Θεοφανίων όπου η παράδοση απαιτεί τηγανητά που αρέσουν στους καλικάντζαρους.

Contents
Υλικά για τη ΣυνταγήΕκτέλεση

Η συνταγή είναι επίσης ιδανική για πρωινό ή για απογευματινό επιδόρπιο και αξιοποιεί τα περισσεύματα μπαγιάτικου ψωμιού με τον πιο νόστιμο τρόπο.

Στη συγκεκριμένη παρασκευή οι πρόχειρες αυτές τηγανίτες τυλίγονται σε κανελοζάχαρη αλλά εσείς μπορείτε να τις συνδυάσετε με την αγαπημένη σας μαρμελάδα, με ρευστή σοκολάτα, φρέσκα φρούτα, σταφίδες, μέλι και καρύδια, πραλίνα με τριμμένο μπισκότο ή ότι άλλο τραβάει η όρεξή σας.

- Advertisement -
Ad image

Υλικά για τη Συνταγή

1 μακριά γαλλική μπαγκέτα (κατά προτίμηση μπαγιάτικη 1-2 ημερών)
1/3 φλιτζανιού γάλα φρέσκο, πλήρες
½ φλιτζάνι ζάχαρη κρυσταλλική
2 αυγά
Λίγη βανίλια
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
2 κουταλιές της σούπας λάδι
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα

Εκτέλεση

1.Σε ένα βαθύ μπολ χτυπήστε με ένα σύρμα τα αυγά μαζί με 1 κουταλιά της σούπας από την ποσότητα της ζάχαρης και τη βανίλια. Προσθέστε το φρέσκο γάλα και ανακατέψτε καλά.
2.Κόψτε τη μπαγκέτα με κοφτερό μαχαίρι σε φέτες πάχους 1 ½ εκατοστού περίπου.
3.Σε ένα πιάτο ανακατέψτε την υπόλοιπη ζάχαρη μαζί με την κανέλα και αφήστε στην άκρη.
4.Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεστάνετε το λάδι και το βούτυρο.
5.Βουτήξτε τις φέτες του ψωμιού μέσα στο μίγμα των αυγών – γάλακτος για λίγα δευτερόλεπτα, καθώς δεν χρειάζεται να μουλιάσουν. Ανασηκώστε τις για λίγο πάνω από το μπολ να στραγγίξουν το περιττό μίγμα και τηγανίστε τις για 2-3 λεπτά από την κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν όμορφα.
6.Τοποθετήστε τις για λίγο σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας να στραγγίσουν και όπως είναι ζεστές βουτήξτε τις στο μίγμα κανελοζάχαρης.
7.Σερβίρετέ τις ζεστές με φρέσκα φρούτα, σπόρους ροδιού, πετιμέζι ή ότι άλλο τραβάει η όρεξή σας.

Διαβάστε επίσης

Σαλάτα με περισσεύματα κοτόπουλου, καρότα και πικάντικο σπιτικό μίγμα μπαχαρικών

Βασιλόπιτα με λεμόνι και γλάσο λευκής σοκολάτας

Χοιρινό «ακορντεόν» στον φούρνο, για το πρωτοχρονιάτικο τραπέζι

​Cucina Povera | topontiki.gr

4 Ιανουαρίου 2025
Μοιράσου το άρθρο
Facebook TwitterEmail Print
Άφησε ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Επιστροφή αδειούχων του Αυγούστου: Αυξημένη η κίνηση στην Αθηνών – Κορίνθου, χαμηλές ταχύτητες από Κινέτα μέχρι Μέγαρα​
24 Αυγούστου 2025
Ταλαιπωρία για επιβάτες του οδοντωτού στα Καλάβρυτα – Ακινητοποιήθηκε λόγω βλάβης​
24 Αυγούστου 2025
Καιρός αύριο: Έως τους 34 βαθμούς η θερμοκρασία – Άνεμοι έως 7 μποφόρ​
24 Αυγούστου 2025
Δημήτρης Κωνσταντάρας: «Τώρα πάλι μαζί» γράφει ο γιος του δημοσιογράφου για τον πατέρα και τον παππού του​
24 Αυγούστου 2025
Γυναικοκτονία στον Βόλο: «Θόλωσα, δεν ήθελα να το κάνω» είπε ο 40χρονος στην 18χρονη κόρη του​
24 Αυγούστου 2025

Σας ενδιαφέρουν

ΓΕΥΣΗ

Παραδοσιακή κυκλαδίτικη ρεβυθάδα στον φούρνο

24 Αυγούστου 2025
ΓΕΥΣΗ

Φίλια Γη: Ένα ταξίδι στις γεύσεις και στις ιστορίες πίσω από τα κρασιά της Καρδίτσας

23 Αυγούστου 2025
ΓΕΥΣΗ

Πώς να αποθηκεύσετε το ψωμί τις ζεστές ημέρες του καλοκαιριού

23 Αυγούστου 2025
ΓΕΥΣΗ

Χοιρινό σνίτσελ, μπαρμπούνια τηγανητά και χταπόδι με κοφτό μακαρονάκι, ξεχωρίζουν στο μενού της επόμενης εβδομάδας

23 Αυγούστου 2025
Facebook Instagram

Το νέο ενημερωτικό portal της Λαμίας και ολόκληρης της Στερεάς Ελλάδας.
Ειδήσεις από την Λαμία, την Φθιώτιδα, όλη τη Στερεά, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΜΑΤΙΕΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΓΕΥΣΗ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  • ΒΙΒΛΙΟ

MUST

  • ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΜΑΤΙΕΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΓΕΥΣΗ
  • ΒΙΒΛΙΟ
  • ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

  • Όθωνος 1, Λαμία
  • 2231022277, 6908395648
  • lamiathema@gmail.com
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
  • ΔΙΑΦΗΜΗΣΗ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

©2020 - 2025 LAMIAthema.gr / Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος | 19CLOUDS PRODUCTION

Removed from reading list

Undo
AdBlock Detected
Our site is an advertising supported site. Please whitelist to support our site.
Okay, I'll Whitelist
Welcome Back!

Sign in to your account

Lost your password?