Έφυγε την Τρίτη (19/11) από τη ζωή σε ηλικία 72 ετών ο Δημήτρης Σούρας. Ο γνωστός ψυχίατρος υπέστη βαριά βακτηριακή μόλυνση κατά τη διάρκεια ταξιδιού του στην Αίγυπτο, διακομίστηκε προ ημερών στο νοσοκομείο Metropolitan όπου οι γιατροί έδωσαν μάχη για να τον κρατήσουν στη ζωή αλλά δυστυχώς δεν τα κατάφεραν.
Σε μια ανάρτηση που άφησε αποχαιρετά όσους τον αγάπησαν σε ένα συγκινητικό μήνυμα.
«Σας ευχαριστώ πολύ για την αγάπη σας!!! Απευθύνομαι σε όλους σας που με αγαπήσατε και σας αγάπησα από άκρη σε άκρη! Εγώ έμαθα, μίλησα και έζησα! Σειρά σας! Θα σας ακολουθώ από ψηλά…»
Την ανάρτηση δημοσίευσε η κόρη του σύμφωνα με την επιθυμία του εκλιπόντος, ο οποίος της είχε ζητήσει όταν πεθάνει να ανεβάσει στα social media τον δικό του αποχαιρετισμό.
Η Νίκη Σούρα με ανάρτηση της στα social media αποχαιρέτησε τον πατέρα της.
«Πάρε του πατέρα την ευχή και στο βουνό ανέβα. Θα ‘μαστε για πάντα μαζί και στο θάνατο και στη ζωή. Σ’ αγαπάω μπαμπάκα μου, εις το επανιδείν», έγραψε πάνω στην ασπρόμαυρη φωτογραφία του πατέρα της με φόντο τη θάλασσα»
Αρκετά ήταν και τα αποχαιρετιστήρια μηνύματα που έλαβε ο γνωστός ψυχίατρος στην τελευταία του ανάρτηση στο Instagram με φόντο τον Νείλο από το ταξίδι τους στην Αίγυπτο, την οποία είχε ανεβάσει μια ημέρα πριν την γιορτή του Αγίου Δημητρίου.
Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Dimitrios Souras (@dimitriossouras)
Από τι πέθανε ο Δημήτρης Σούρας
Ο Δημήτρης Σούρας κατέληξε μετά από σοβαρή σηψαιμία που του προκάλεσε το απόστημα στην ιερολαγόνια άρθρωση. Το εν λόγω (επισκληρίδιο) απόστημα σχετίζεται με λοίμωξη στη σπονδυλική στήλη, σπάνια οντότητα που οφείλεται συνήθως σε μόλυνση από μικρόβιο, συνήθως χρυσίζοντα σταφυλόκοκκο.
O Δημήτρης Σούρας έφτασε στο νοσοκομείο με έντονο πόνο στη μέση -βασικό σύμπτωμα της λοίμωξης- και κοιλιακό άλγος. Εισήχθη για νοσηλεία πριν μία εβδομάδα και από τις εξετάσεις διαπιστώθηκε πως είχε πολυοργανική ανεπάρκεια. Οι εξετάσεις αίματος δεν είχαν καλές τιμές ενώ η πίεσή του ήταν χαμηλή. Οι γιατροί χειρούργησαν το απόστημα κατά τη διάρκεια της νοσηλείας του.
Ο Δημήτρης Σούρας είχε επιστρέψει από ταξίδι στην Αίγυπτο και ενδεχομένως εκεί έγινε η έκθεση στο παθογόνο. Πηγές του νοσοκομείου διαβεβαιώνουν ότι έφερε ήδη το μικρόβιο και δεν επρόκειτο για ενδονοσοκομειακή λοίμωξη.
Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Dimitrios Souras (@dimitriossouras)
Ποιος ήταν ο Δημήτρης Σούρας
Ο Δημήτρης Σούρας είχε γεννηθεί το 1952 στον Βόλο όπου και έζησε μέχρι τα 18 του χρόνια. Στην συνέχεια σπούδασε στην Ιατρική Σχολή και εξειδικεύτηκε στην Ψυχιατρική σε διάφορα νοσοκομεία των Αθηνών και του εξωτερικού (Ιταλία, Γαλλία, Αμερική).
Εργάστηκε ως ιδιώτης ψυχίατρος-ψυχοθεραπευτής τα τελευταία 20 χρόνια, ήταν Διευθυντής της Ψυχιατρικής Κλινικής του Νοσοκομείου “Metropolitan” και Υπεύθυνος Ψυχίατρος του Ωνασείου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου σε θέματα προ και μεταμοσχευτικού ελέγχου.
Ήταν παντρεμένος με την Ελένη Μαρούδα και είχε μια κόρη, την Νίκη.
Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Dimitrios Souras (@dimitriossouras)
Διαβάστε επίσης:
Πώς έμπαινε στα σπίτια η σπείρα των Βορείων Προαστίων – Βίντεο-ντοκουμέντα από τη δράση της
ΕΛΛΑΔΑ | topontiki.gr