Ο Ζήσης Βρύζας μίλησε στην Corriere Fiorentino ενόψει του αγώνα του Παναθηναϊκού με τη Φιορεντίνα, τονίζοντας ότι η ιταλική ομάδα είναι ανώτερη από τους πράσινους, αλλά δεν θα πρέπει να τους υποτιμήσει.
Ο Ζήσης Βρύζας, ο οποίος φόρεσε τη φανέλα της Φιορεντίνα τη διετία 2004-06, σχολίασε τις αναμετρήσεις της ιταλικής ομάδας με τον Παναθηναϊκό για τους “16” του Conference League.
Ο 51χρονος παλαίμαχος διεθνής επιθετικός δήλωσε ότι οι πράσινοι δεν διανύουν την καλύτερη περίοδο, όμως σε καμία περίπτωση δεν πρέπει η Φιορεντίνα να τους υποτιμήσει.
“Ο Παναθηναϊκός είναι ένας ιστορικός σύλλογος που παλεύει πάντα για τον τίτλο, ακόμα κι αν δεν έχει πάρει το πρωτάθλημα από το 2010. Δεν διανύει μια πολύ καλή περίοδο και θέλει να τα πάει καλά στην Ευρώπη ακριβώς για να βγει από αυτή την κρίση.
Έχει μια ολοκληρωμένη ομάδα. Υπάρχουν και κάποια ατομικά στοιχεία που μπορούν να κάνουν τη διαφορά όπως ο Ιωαννίδης που έχει ξεπεράσει τον τραυματισμό ή ο Τετέ”, ενώ αναφερόμενος στη Φιορεντίνα δήλωσε:
“Πώς βλέπω τη Φιορεντίνα; Φέτος είναι πιο δυνατοί από πέρυσι, με έναν επιθετικό σαν τον Κεν. Μετά από δύο χαμένους τελικούς τούς βλέπω ως πιθανό φαβορί του Conference League, παρά τους σημαντικούς αντιπάλους.
Στην πρόκληση κόντρα στους Έλληνες, οι βιόλα είναι σίγουρα ανώτεροι, αλλά δεν έχουν την πολυτέλεια να υποτιμήσουν τον αντίπαλό τους. Το να παίζεις στην Ελλάδα είναι πάντα δύσκολο κι οι οπαδοί του Παναθηναϊκού είναι πολύ παθιασμένοι”.
Τέλος, για το πέρασμά του από τη Φιορεντίνα είπε: “Αν και δεν ήταν πολύς καιρός, έχω υπέροχες αναμνήσεις από την πόλη. Δεν ήταν μια εμπειρία που θα έμενε στην ιστορία του συλλόγου, αλλά με τον δικό μου μικρό τρόπο συνέβαλα στην άνοδο στη Serie Α”.
To άρθρο Ζήσης Βρύζας: Ανώτερη η Φιορεντίνα από τον Παναθηναϊκό δημοσιεύτηκε στο NewsIT .