Παραιτήθηκε από τη θέση του, αφού του ζητήθηκε από το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου, ο υποδιοικητής της Υπηρεσίας Ασύλου, Ιωάννης Σφυράκης.
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση:
«Το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου ανακοινώνει ότι την Τρίτη, 11 Φεβρουαρίου 2025, ζητήθηκε η παραίτηση από τον Υποδιοικητή της υπηρεσίας ασύλου κ. Ιωάννη Σφυράκη. Η παραίτηση υποβλήθηκε και έγινε αποδεκτή από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Μετανάστευσης. Η θέση του Υποδιοικητή της Υπηρεσίας Ασύλου θα καλυφθεί το προσεχές διάστημα, σύμφωνα με τις προβλεπόμενες διαδικασίες».
Ποιος είναι ο Ιωάννης Σφυράκης
Ο Ιωάννης Σφυράκης κατείχε τη θέση του Υποδιοικητή της Υπηρεσίας Ασύλου από τον Φεβρουάριο του 2020.
Είναι διεθνολόγος και αποφοίτησε από το Τμήμα Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου το 2007. Κατέχει μεταπτυχιακό δίπλωμα στις Πολιτικές, Οικονομικές και Διεθνείς Σχέσεις στη Μεσόγειο. Ξεκίνησε την επαγγελματική του σταδιοδρομία ως σύμβουλος στο Γραφείο του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων από τον Οκτώβριο του 2008 έως τον Ιούνιο του 2009.
Από το 2009 έως το 2011, εργάστηκε ως Υπεύθυνος Συνταξιοδοτικών Υποθέσεων στην διεύθυνση εκκαθάρισης συντάξεων του Οργανισμού Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών. Το 2011 εργάστηκε στο Ελεγκτικό Συνέδριο του Γραφείου Επιτρόπου του Υπουργείου Εξωτερικών. Στη συνέχεια, από το 2013 έως και το 2019 απασχολήθηκε ως ελεύθερος επαγγελματίας σε θέματα εργασιακών σχέσεων. Τον Οκτώβριο του 2019, ανέλαβε τη θέση του συμβούλου του Υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, με αρμοδιότητα στην κοινωνική ασφάλιση.
Διαβάστε επίσης:
Τέμπη: Τα βίντεο, ο… κουρνιαχτός και τα πολλά αναπάντητα ερωτήματα και εκκρεμότητες
Κασσελάκης: «Έχω καπνίσει δύο φορές μαριχουάνα – Είμαι ανοιχτός στο να νομιμοποιηθεί στην Ελλάδα»