Οι τηγανίτες αυτές ετοιμάζονται πολύ γρήγορα και εύκολα, δεν περιέχουν λευκό αλεύρι και πρόσθετη ζάχαρη και αποτελούν ένα υγιεινό και δυναμωτικό πρωινό ή απογευματινό σνακ που μπορείτε να φτιάξετε με ένα μπλέντερ και ένα αντικολλητικό τηγάνι.
Σερβίρετέ τις με κομματάκια μπανάνας και άλλα φρέσκα φρούτα και περιχύστε τις με λίγο μέλι, σιρόπι σφενδάμου ή αγαύης.
Υλικά για τη Συνταγή
2 μπανάνες, ώριμες
2 αυγά
125 ml γάλα αμυγδάλου
2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
130 γραμμάρια νιφάδες βρώμης
1 κουταλιά της σούπας κανέλα σκόνη
1 πρέζα αλάτι
Για το σερβίρισμα
Φέτες μπανάνες ή φρέσκα φρούτα της επιλογής σας
Μέλι ή σιρόπι σφενδάμου ή αγαύης
Ξηρούς καρπούς (προαιρετικά)
Εκτέλεση
1. Αρχικά βάλτε όλα τα υλικά (εκτός από αυτά του σερβιρίσματος) στο δοχείο του μπλέντερ και ανακατέψτε μέχρι να έχετε ένα λείο μίγμα χωρίς σβόλους. Είναι προτιμότερο η συσκευή σας να έχει δοχείο με ψηλά τοιχώματα.
2. Αλείψτε ένα αντικολλητικό τηγάνι με λίγο άοσμο λάδι και μόλις ζεσταθεί βάλτε 1 γεμάτη κουτάλα από το κουρκούτι (συνήθως 3 τηγανίτες χωράνε σε ένα μεγάλο σκεύος).
3. Ψήστε τις τηγανίτες για 1-3 λεπτά περίπου, ανά πλευρά.
4. Σερβίρετέ τις με μπανάνες σε φέτες, φρέσκα φρούτα της επιλογής σας, ξηρούς καρπούς και λίγο μέλι ή σιρόπι.
Διαβάστε επίσης:
«Βόμβες» πίτσας, με έτοιμο μίγμα ζύμης
Σοκολατένιο κέικ ταψιού, Τέξας
Πιλάφι Μπουχάρα, η ουζμπέκικη νοστιμιά με κρέας, λαχανικά και μίγμα 7 μπαχαρικών
Cucina Povera | topontiki.gr