Σύσκεψη για την αντιμετώπιση του φαινομένου νεκρών ψαριών στο λιμάνι του Βόλου, αλλά και σε κοντινές ακτές θα πραγματοποιηθεί αύριο, στη μία το μεσημέρι, με την συμμετοχή εμπλεκομένων φορέων όπως η Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας και Σποράδων, ο Οργανισμός Λιμένων Βόλου, το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.
Το αποκρουστικό θέαμα με τα χιλιάδες νεκρά ψάρια που, σύμφωνα με τους επιστήμονες, προέρχονται από τις πλημμυρισμένες εκτάσεις της λίμνης Κάρλας προκαλεί εύλογη ανησυχία παρότι οι ειδικοί διαβεβαιώνουν πως δεν υπάρχει κίνδυνος για την δημόσια υγεία. Καθώς το φαινόμενο επιμένει με αμείωτη μάλιστα, ένταση εδώ και μέρες, αναζητούνται τρόποι να σταματήσει η εισροή των ψαριών μέσω του θυροφράγματος στο θαλάσσιο περιβάλλον του λιμένα Βόλου όπου πεθαίνουν από ασφυξία καθότι πρόκειται για ψάρια του γλυκού νερού.
Εκτός του αποκρουστικού θεάματος, σημαντικό πρόβλημα είναι και η δυσοσμία που αναδύεται και προκαλεί τις έντονες διαμαρτυρίες καταστηματαρχών της γύρω περιοχής και θαμώνων.
Καθημερινά σχεδόν, τις πρωινές ώρες, συνεργεία είτε του ΟΛΒ, είτε του Δήμου περισυλλέγουν τον μεγαλύτερο όγκο των νεκρών ψαριών, ωστόσο κατά τη διάρκεια της μέρας και ιδιαίτερα το απόγευμα, κάνουν την εμφάνισή τους νέα, απόδειξη ότι δεν πρόκειται για ένα παροδικό φαινόμενο, όπως αρχικά είχε εκτιμηθεί από πολλούς για αυτό και χρήζει άμεσης επανεκτίμησης της κατάστασης και εξεύρεσης τρόπου επίλυσης του προβλήματος.
ΕΛΛΑΔΑ – TheCaller