LAMIAthema.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΡΟΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΜΑΤΙΕΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
    • ΥΓΕΙΑ
    • ΓΕΥΣΗ
    • ΒΙΒΛΙΟ
    • ΕΠΙΣΤΗΜΗ
    • AUTOκίνηση
    • ΠΑΡΑΞΕΝΑ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Reading: Βία στα νοσοκομεία: Το μεροκάματο του τρόμου για τους εργαζόμενους και η ανικανότητα του υπουργείου Υγείας να τους προστατέψει​​
Μοιράσου το
Notification Δείξε μου περισσότερα
Τελευταία Νέα
Όχι Street αλλά…Strim – Το 3ο Στριμ Food Festival έρχεται ανανεωμένο στις γραφικές στριμούλες της Αμφίκλειας
7 Ιουλίου 2025
Δήμος Λαμιέων: Απάντηση στην επιστολή του Επικεφαλής της Μείζονος Αντιπολίτευσης για τη διοργάνωση του Ράλλυ Ακρόπολις 2026
7 Ιουλίου 2025
Καραΐσκος: Η πρότασή μας για τη φιλοξενία του «RALLY ACROPOLIS 2026» στη Λαμία
7 Ιουλίου 2025
Καιρός: Νέο έκτακτο δελτίο για τον καύσωνα
7 Ιουλίου 2025
Δήμος Λαμιέων: Απαγόρευση αφισοκόλλησης – Ενημέρωση για τον Κανονισμό Καθαριότητας
7 Ιουλίου 2025
Aa
LAMIAthema.gr
Aa
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΡΟΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΜΑΤΙΕΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
    • ΥΓΕΙΑ
    • ΓΕΥΣΗ
    • ΒΙΒΛΙΟ
    • ΕΠΙΣΤΗΜΗ
    • AUTOκίνηση
    • ΠΑΡΑΞΕΝΑ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Ακολούθησέ μας
LAMIAthema.gr > ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ > ΕΥ ΖΗΝ > Βία στα νοσοκομεία: Το μεροκάματο του τρόμου για τους εργαζόμενους και η ανικανότητα του υπουργείου Υγείας να τους προστατέψει​​
ΕΥ ΖΗΝΥΓΕΙΑ

Βία στα νοσοκομεία: Το μεροκάματο του τρόμου για τους εργαζόμενους και η ανικανότητα του υπουργείου Υγείας να τους προστατέψει​​

Newsroom 2 Ιουνίου 2025
Updated 2025/06/02 at 12:02 ΜΜ
Μοιράσου το
Μοιράσου το

Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζονται οι επιθέσεις κατά του υγειονομικού προσωπικού των δημόσιων νοσοκομείων, από οργισμένους ασθενείς και συγγενείς, μεθυσμένους και άτομα υπό την επήρεια ναρκωτικών. Δεν είναι μόνο ο εξευτελιστικά χαμηλός μισθός και οι σκληρές συνθήκες εργασίας των γιατρών, νοσηλευτών και διασωστών του ΕΚΑΒ, που κάνουν το ΕΣΥ μη ελκυστικό στους υγειονομικούς. Είναι και η σχεδόν καθημερινή βία, που δέχονται οι εργαζόμενοι από άτομα που εισβάλουν στα αφύλακτα νοσοκομεία, τους χτυπούν, καταστρέφουν πανάκριβα μηχανήματα και τα κάνουν γυαλιά καρφιά.

Contents
Η περίπτωση του Νοσοκομείου της ΣπάρτηςΤι συνέβη στο Αττικό Νοσοκομείο

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) με δυο πρόσφατα ενδεικτικά παραδείγματα επιθέσεων κατά του προσωπικού, περιγράφει το μεροκάματο του τρόμου των υγειονομικών.

Επίσης αναδεικνύει για μια ακόμη φορά, ότι τα αφύλαχτα δημόσια νοσοκομεία παραμένουν οι εύκολοι στόχοι καθώς και την ανεπάρκεια του υπουργείου Υγείας που δεν μπορεί να ελέγξει την κατάσταση.

- Advertisement -

Αναλυτικά, σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, σήμερα είναι προγραμματισμένη η δίκη στη Σπαρτή των δυο Ρομά που γρονθοκόπησαν άγρια δυο γιατρούς στα επείγοντα του νοσοκομείου στις 18 Μαΐου 2025, όπως καταγγέλλει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος.

Επιπλέον τα ξημερώματα της Κυριακής 1 Ιουνίου 2025 ένας άλλος νταής στο Αττικό Νοσοκομείο επιτέθηκε και τραυμάτισε σοβαρά έναν διασώστη του ΕΚΑΒ. Ο εν λόγο νταής νοσηλεύεται φρουρούμενος στο νοσοκομείο.

«Παρά την αυστηροποίηση του θεσμικού πλαισίου με το νόμο 5090/2014 αρθρ. 33  για τους νταήδες που εισέρχονται στα Νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας, ΕΚΑΒ και  κάνουν γυαλιά καρφιά ότι βρουν μπροστά τους, ξυλοφορτώνουν το προσωπικό κυρίως στα επείγοντα, δυστυχώς τα φαινόμενα βίας συνεχίζονται. Έχουμε συνεχείς φθορές πανάκριβων ιατρικών μηχανημάτων και άλλου εξοπλισμού. Από τύχη δεν θρηνήσαμε θύματα.» αναφέρει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ.

Σημειώνεται ότι το προσωπικό φύλαξης είναι ελλιπέστατο και απαγορεύεται να ασκήσει σωματική επαφή με τα άτομα αυτά που είναι μεθυσμένα, υπό την επήρεια ναρκωτικών, όπως καταγγέλλει ο κ. Γιαννάκος: « Ενεργοποιούνται οι διοικήσεις υποβάλουν μηνύσεις  στα πλαίσια του νέου νόμου, αλλά  δεν τους νοιάζει η φυλακή».

Η περίπτωση του Νοσοκομείου της Σπάρτης

Σήμερα δικάζονται δύο Ρομά που στις 19/5/2024 στις 23.00 το βράδυ εισήλθαν στα επείγοντα του νοσοκομείου Σπάρτης μεθυσμένοι και υπό της επήρεια ναρκωτικών.

Οι φασαρία δεν άργησε να ξεκινήσει. Με το που κάθισαν στις καρέκλες  των επειγόντων άρχισαν να φωνάζουν, να βρίζουν το προσωπικό.

Βγήκε από το ιατρείο ένας Γενικός γιατρός να τους πει να ηρεμήσουν  και  με γροθιές τον έκαναν μαύρο στο ξύλο. Βγήκε δεύτερος γιατρός να δει τι συμβαίνει και του επιτέθηκαν με μπουνιές και κλωτσιές. Αμέσως κινητοποιήθηκαν οι φύλακες, του νοσοκομείου, η διοίκηση,  κλήθηκε η αστυνομία.

Όμως  οι δύο ταραξίες ειδοποίησαν του διάκους τους και σε χρόνο ρεκόρ έφτασαν στο νοσοκομείο οργισμένοι  30 Ρομά έτοιμοι να τα κάνουν όλα γυαλιά καρφιά.

Έφτασε μέχρι και η ΟΠΚΕ

«Η αστυνομία που ήρθε έγκαιρα δεν μπορούσε  να τους κάνει καλά. Κάλεσαν την ΟΠΚΕ και αυτοί έδιωξαν τους 30 Ρομά και συνέλαβαν τους δύο νταήδες.» αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ.

Ωτσόσο οι δύο νταήδες πρόλαβαν και διέλυσαν ένα μηχάνημα ιονισμού αέρα και τον υπολογιστή του  παθολογικού ιατρείου.

« Σήμερα δικάζονται σήμερα για φθορά ξένης περιουσίας και σωματικές βλάβες στους γιατρούς. Ο ένας εκ των δύο πριν δύο χρόνια έσπασε την πόρτα των επειγόντων και πριν πέντε χρόνια τη μπάρα του νοσοκομείου.» είπε ο κ. Γιαννάκος αναδεικνύοντας το γεγονός ότι τα νοσοκομεία μας παραμένουν αφύλακτος στόχος στους κάθε παρατατικούς.

Τι συνέβη στο Αττικό Νοσοκομείο

Τα ξημερώματα της Κυριακής έγινε τροχαίο ατύχημα στη Καβάλας. Το ΕΚΑΒ παρέλαβε δύο τραυματίες  μεθυσμένοι και υπό την επήρεια ναρκωτικών ουσιών για διακομιδή στο Αττικο. «Όταν έφτασαν στο Τμήμα Επειγόντων περιστατικών ο ένας σηκώθηκε από το φορείο και γρονθοκόπησε πολλές φορές τον διασώστη του ΕΚΑΒ που προσπαθούσε να αμυνθεί. Γεμάτος στα αίματα ο διασώστης. Υπέβαλε μήνυση και τώρα ο ένας νταής νοσηλεύεται φρουρούμενος στο νοσοκομείο» εξηγεί ο κ. Γιαννάκος.

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ είναι επιτακτική η  ανάγκη σύστασης από την Αστυνομία του ειδικού σώματος Προσωπικού Ασφαλείας, που είναι εκπαιδευμένο και οπλοφορεί προκειμένου  να διατεθούν στα νοσοκομεία.

Το σώμα θα λειτουργεί  αποτρεπτικά, σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ που θυμίζει ότι υπήρχε στο παρελθόν στην Ελληνική Αστυνομία  και παρέμβαιναν σε ανάλογες περιπτώσεις στα νοσοκομεία ενώ ακόμη υπηρετούν κάποιοι με αυτή την ιδιότητα.

Διαβάστε επίσης

Διατροφή: Αυτές οι τροφές δεν πρέπει να καταναλώνονται μετά την ημερομηνία λήξης

Πώς θα κερδίσετε 10 χρόνια ζωής – Τι ρόλο παίζουν οι καλοί υδατάνθρακες για την υγιή γήρανση των γυναικών

Ελένη Γαλάνη: Ένας στους δύο ασθενείς με καρκίνο, δεν θα είχε νοσήσει, αν είχε σωστή ενημέρωση

Read More

Newsroom 2 Ιουνίου 2025
Μοιράσου το άρθρο
Facebook TwitterEmail Print
Άφησε ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Όχι Street αλλά…Strim – Το 3ο Στριμ Food Festival έρχεται ανανεωμένο στις γραφικές στριμούλες της Αμφίκλειας
7 Ιουλίου 2025
Δήμος Λαμιέων: Απάντηση στην επιστολή του Επικεφαλής της Μείζονος Αντιπολίτευσης για τη διοργάνωση του Ράλλυ Ακρόπολις 2026
7 Ιουλίου 2025
Καραΐσκος: Η πρότασή μας για τη φιλοξενία του «RALLY ACROPOLIS 2026» στη Λαμία
7 Ιουλίου 2025
Καιρός: Νέο έκτακτο δελτίο για τον καύσωνα
7 Ιουλίου 2025
Δήμος Λαμιέων: Απαγόρευση αφισοκόλλησης – Ενημέρωση για τον Κανονισμό Καθαριότητας
7 Ιουλίου 2025

You Might Also Like

ΕΥ ΖΗΝΥΓΕΙΑ

After sun: Γιατί δεν πρέπει να το παραλείπεις;

4 Ιουλίου 2025
ΥΓΕΙΑΕΥ ΖΗΝ

Εγχειρίδιο επιβίωσης από τον καύσωνα

29 Ιουνίου 2025
ΕΥ ΖΗΝΥΓΕΙΑ

Οθόνες και παιδιά: Δεν μετράει μόνο το πόσο χρόνο περνάνε, αλλά το πώς

29 Ιουνίου 2025
ΥΓΕΙΑΕΥ ΖΗΝ

Τα… αφτιά μπορεί να δείχνουν αν κάποιος πάσχει από Πάρκινσον

21 Ιουνίου 2025
Facebook Instagram

Το νέο ενημερωτικό portal της Λαμίας και ολόκληρης της Στερεάς Ελλάδας.
Ειδήσεις από την Λαμία, την Φθιώτιδα, όλη τη Στερεά, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΜΑΤΙΕΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΓΕΥΣΗ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  • ΒΙΒΛΙΟ

MUST

  • ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΜΑΤΙΕΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΓΕΥΣΗ
  • ΒΙΒΛΙΟ
  • ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

  • Όθωνος 1, Λαμία
  • 2231022277, 6908395648
  • lamiathema@gmail.com
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
  • ΔΙΑΦΗΜΗΣΗ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

©2020 - 2025 LAMIAthema.gr / Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος | 19CLOUDS PRODUCTION

Removed from reading list

Undo
AdBlock Detected
Our site is an advertising supported site. Please whitelist to support our site.
Okay, I'll Whitelist
Welcome Back!

Sign in to your account

Lost your password?