Στην ανακοίνωση του κόμματος παρέπεμψε για τους βανδαλισμούς του βουλευτή της ΝΙΚΗΣ, Νίκου Παπαδόπουλου στην Εθνική Πινακοθήκη, με ανάρτησή του ο πρόεδρος του κόμματος, Δημήτριος Νατσιός, ωστόσο έπσευσε να μιλήσει για βανδαλισμό της… Παναγίας και των Αγίων.
Ο κ. Νατσιός δεν πήρε θέση για το περιστατικό αλλά παρέπεμψε στην ανακοίνωση που έχει εκδώσει το κόμμα ενώ στη συνέχεια διερωτάται αν η Διεύθυνση της Πινακοθήκης θα τολμούσε να εκθέσει «έργα τέχνης» που θα πρόσβαλλαν τη θρησκεία των Μουσουλμάνων ή των Εβραίων.
Συγκεκριμένα στην ανάρτησή του αναφέρει:
«Πολλά ακούστηκαν σήμερα για το επεισόδιο με τα βλάσφημα έργα στην Πινακοθήκη. Η ΝΙΚΗ έχει εκδώσει σχετικό Δελτίο Τύπου και έχει πάρει επίσημα θέση.
Εγώ θα ρωτήσω την κυρία Υπουργό Πολιτισμού: Θα τολμούσε η Διεύθυνση της Πινακοθήκης να εκθέσει «έργα τέχνης» που θα πρόσβαλλαν την θρησκεία των Μουσουλμάνων ή των Εβραίων;
Γιατί επιτρέπει να γίνεται αυτό για τους Ορθοδόξους Χριστιανούς;
Από την μια η Κυβέρνηση και η Πρόεδρος της Δημοκρατίας τιμούν δήθεν την Κυριακή της Ορθοδοξίας και την αναστήλωση των ιερών εικόνων και από την άλλη αφήνουν να βανδαλίζονται με τρισάθλιο τρόπο η Παναγία και οι Άγιοι μας.
Ντροπή και μόνο ντροπή.»
Υπενθυμίζεται η ανακοίνωση του κόμματος: «Το Δημοκρατικό Πατριωτικό Λαϊκό Κίνημα ΝΙΚΗ έχει εκφράσει πολλές φορές την αντίθεσή του σε «έργα τέχνης» που βλασφημούν τα όσια και τα ιερά της Πίστης και της πατρίδας μας, καθώς και τα σύμβολα οιασδήποτε θρησκείας. Για τον ελληνικό λαό η Παναγία είναι ζωγραφισμένη στην καρδιά του και η βλασφημία στο πρόσωπό της αποτελεί μέγιστη ύβρη.
Σε αυτό το πλαίσιο δηλώνουμε την αντίθεσή μας στην έκθεση βλάσφημων εικόνων στην Εθνική Πινακοθήκη οι οποίες προκαλούν το θρησκευτικό αίσθημα του λαού μας.Τόσες ημέρες βανδαλίζεται το πρόσωπο της Παναγίας και το επίσημο κράτος αποδέχεται σιωπηρά την βλασφημία. Επιπλέον, θυμίζουμε ότι η Εθνική Πινακοθήκη είναι δημόσιο ίδρυμα και λειτουργεί με χρήματα των Ελλήνων φορολογουμένων.
Ο βουλευτής κ.Παπαδόπουλος έδρασε αυτοβούλως. Αρχή του Κινήματός μας είναι ότι απέναντι σε πράξεις βλασφημίας πάντα πρέπει να εκφραζόμαστε σε θεσμικό πλαίσιο και δη κοινοβουλευτικά και με κάθε νόμιμο μέσο και όχι με αυτοδικίες».
Διαβάστε επίσης: