LAMIAthema.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΡΟΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΜΑΤΙΕΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  • ΕΥ ΖΗΝ
  • LIFESTYLE
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
    • ΥΓΕΙΑ
    • ΓΕΥΣΗ
    • ΒΙΒΛΙΟ
    • ΕΠΙΣΤΗΜΗ
    • AUTOκίνηση
    • ΠΑΡΑΞΕΝΑ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Reading: The Best Chef Awards 2025: Ο Rasmus Munk στην κορυφή και οι Έλληνες σεφ στο παγκόσμιο επίκεντρο
Μοιράσου το
Notification Δείξε μου περισσότερα
Τελευταία Νέα
ΟιΝοτικά Pro 2025: Η Κρήτη ταξιδεύει στην Αθήνα μέσα από μια μοναδική οινική εμπειρία
7 Νοεμβρίου 2025
Fedriades Delphi Hotel: Πλούσια φιλοξενία με υπέροχη θέα
7 Νοεμβρίου 2025
Το Χωριάτικο στα Λουτρά Πόζαρ προσφέρει την απόλυτη εμπειρία διαμονής και γεύσης
7 Νοεμβρίου 2025
Swan by Kontiki: Ένα πλωτό εστιατόριο στη Ρόδο γράφει τη δική του γευστική ιστορία
6 Νοεμβρίου 2025
Συνταγή για παραδοσιακό εκμέκ με καϊμάκι
6 Νοεμβρίου 2025
Aa
LAMIAthema.gr
Aa
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΡΟΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΜΑΤΙΕΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  • ΕΥ ΖΗΝ
  • LIFESTYLE
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
    • ΥΓΕΙΑ
    • ΓΕΥΣΗ
    • ΒΙΒΛΙΟ
    • ΕΠΙΣΤΗΜΗ
    • AUTOκίνηση
    • ΠΑΡΑΞΕΝΑ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Ακολούθησέ μας
LAMIAthema.gr > ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ > ΓΕΥΣΗ > The Best Chef Awards 2025: Ο Rasmus Munk στην κορυφή και οι Έλληνες σεφ στο παγκόσμιο επίκεντρο
ΓΕΥΣΗ

The Best Chef Awards 2025: Ο Rasmus Munk στην κορυφή και οι Έλληνες σεφ στο παγκόσμιο επίκεντρο

10 Οκτωβρίου 2025 21 Views
Updated 2025/10/10 at 12:38 ΜΜ
Μοιράσου το
Μοιράσου το

Chef adding the final flourish by adding some liquorice flavoured parsley to the dish. The dish is, pan fried pink duck breast onto a bed of parsnip puree with seasonal autumn vegetables and berries. Colour, horizontal with some copy space, photographed on location in a restaurant on the island of Møn in Denmark

Το βράδυ της 2ας Οκτωβρίου, η Μιλανέζικη νύχτα έλαμψε όχι μόνο από τις βιτρίνες της Via Montenapoleone, αλλά από τα φλας που στόχευαν τους τα πιο φωτεινά αστέρια του γαστρονομικού σύμπαντος.

Στο επίκεντρο, τα The Best Chef Awards 2025, ένας θεσμός που σε λιγότερο από μια δεκαετία έχει μεταμορφωθεί σε σημείο αναφοράς για το παγκόσμιο fine dining. Δεν πρόκειται πια για μια λίστα, αλλά για ένα πολύχρωμο πανηγύρι ιδεών, ένα φόρουμ όπου η γεύση γίνεται τέχνη, όπου οι κουζίνες δεν είναι απλώς εργαστήρια αλλά σκηνές θεάτρου και στοχασμού.

- Advertisement -
Ad image
 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη George Papazacharias (@priestsugar)

Στην κορυφή αυτού του «γαστρονομικού Ολύμπου» βρέθηκε –ξανά– ο Rasmus Munk. Ο Δανός μάγος της γεύσης, οραματιστής και συνιδιοκτήτης του θρυλικού Alchemist στην Κοπεγχάγη, κατέκτησε για δεύτερη συνεχή χρονιά τον τίτλο του καλύτερου σεφ στον κόσμο.

Άλλωστε, όλοι συμφωνούν πως δεν είναι απλώς ένας μάγειρας, αλλά ένας αλχημιστής που παίζει με την ύλη, τη σκέψη και το συναίσθημα. Στο εστιατόριό του, οι πράξεις του δείπνου δεν αποτελούν γεύματα, αλλά προφητείες για το μέλλον: πιάτα που μιλούν για την κλιματική κρίση, για την ηθική της επιστήμης, για την κοινωνική ευθύνη.

Δεν είναι τυχαίο ότι ο Munk ηγείται παράλληλα του Spora, ενός ερευνητικού κέντρου που συνεργάζεται με το Ίδρυμα Gates και το Novo Nordisk Foundation για να μετατρέψει το CO₂ σε τροφή. Σε έναν κόσμο που πεινά, εκείνος ονειρεύεται να χορτάσει δισεκατομμύρια στόματα. Και κάπως έτσι, η κουζίνα μετατρέπεται σε καταφύγιο, όραμα και γίνεται πολιτική πράξη.

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Stam Halfmike (@stam_halfmike)

Κι ενώ ο Βορράς στέλνει για άλλη μια φορά τον δικό του «προφήτη» στην κορυφή, ο Νότος και ειδικά η Ελλάδα κάνει αίσθηση με πέντε λαμπρές παρουσίες καθώς είναι σπουδαίο το όνομά σου  να ακούγεται και να βρίσκεται πλάι σε θρύλους της διεθνούς γαστρονομίας.

Στο Μιλάνο, λοιπόν, οι Δημήτρης Μουδιός, Γιώργος Παπαζαχαρίας, Τάσος Μαντής, Αλέξανδρος Τσιοτίνης και ο πρωτοεμφανιζόμενος Σταμάτης Μισομικές έλαβαν το Knife τους, την τιμητική διάκριση που πιστοποιεί τη θέση τους στο παγκόσμιο τραπέζι.

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη The Best Chef (@thebestchefawards)

Ο Μισομικές, στο Nyn Esti του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης, χτίζει μια γέφυρα ανάμεσα στις τέχνες και τη γαστρονομία. Το μενού του είναι σαν έκθεση – κάθε πιάτο ένας πίνακας, κάθε μπουκιά μια δήλωση για την εντοπιότητα και τη βιωσιμότητα. Ο Μουδιός, μόλις 30 ετών, έχει ήδη γεμίσει τις αποσκευές του με εμπειρίες από το Atelier του Μονάχου, το Borago στη Χιλή, το Ernst στο Βερολίνο, μέχρι τα εστιατόρια της Μπανγκόκ. Πρόκειται για ένα κοσμοπολίτη της γεύσης, που παντρεύει τη Μεσόγειο με την Ασία σε ένα γευστικό καλειδοσκόπιο.

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Prestige Magazine Thailand (@prestigeth)

Ο Μαντής, με το Soil και το Alepochori Experience, είναι ένας ποιητής της γης με κάθε πιάτο του να γίνεται ένας ύμνος στη γη, στις πρώτες ύλες και στη σχέση μας με τη φύση.

Ο Παπαζαχαρίας, από την άλλη, θεωρείται δικαίως ένας αβάν-γκαρντ σκηνοθέτης που στο Delta υπογράφει ένα γαστρονομικό έργο δύο αστέρων Michelin, εμπνευσμένο από τις σκανδιναβικές του εμπειρίες αλλά απόλυτα ριζωμένο στην Αθήνα.

Τέλος, ο Τσιοτίνης, με τη δική του κομψότητα και τολμηρή φαντασία, συνεχίζει να μετατρέπει τον πειραματισμό σε καθαρή αρμονία.

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Tasos Mantis (@tasos_mantis)

Η πρόσφατη τελετή στο Μιλάνο επιβεβαίωσε ότι τα The Best Chef Awards έχουν κερδίσει μια ξεχωριστή θέση στο παγκόσμιο στερέωμα θυμίζοντας πως η γαστρονομία δεν είναι μόνο τεχνική ή παράδοση, αλλά αφήγηση, ταυτότητα, τόλμη. Αν το δούμε πιο ρομαντικά, ο συγκεκριμένος θεσμός είναι ένας καμβάς όπου ο κάθε σεφ ζωγραφίζει τον κόσμο του.

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη The Best Chef (@thebestchefawards)

Στο πλαίσιό του ο Munk απέδειξε ξανά πως η κουζίνα μπορεί να είναι επιστήμη και ποίηση μαζί, ενώ οι Έλληνες σεφ υπενθύμισαν ότι η Αθήνα δεν είναι πια θεατής αλλά πρωταγωνιστής σε αυτό το παγκόσμιο τραπέζι.

To άρθρο The Best Chef Awards 2025: Ο Rasmus Munk στην κορυφή και οι Έλληνες σεφ στο παγκόσμιο επίκεντρο δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

​ Read More

Newsroom 10 Οκτωβρίου 2025
Μοιράσου το άρθρο
Facebook TwitterEmail Print
Άφησε ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΟιΝοτικά Pro 2025: Η Κρήτη ταξιδεύει στην Αθήνα μέσα από μια μοναδική οινική εμπειρία
7 Νοεμβρίου 2025
Fedriades Delphi Hotel: Πλούσια φιλοξενία με υπέροχη θέα
7 Νοεμβρίου 2025
Το Χωριάτικο στα Λουτρά Πόζαρ προσφέρει την απόλυτη εμπειρία διαμονής και γεύσης
7 Νοεμβρίου 2025
Swan by Kontiki: Ένα πλωτό εστιατόριο στη Ρόδο γράφει τη δική του γευστική ιστορία
6 Νοεμβρίου 2025
Συνταγή για παραδοσιακό εκμέκ με καϊμάκι
6 Νοεμβρίου 2025

Σας ενδιαφέρουν

ΓΕΥΣΗ

ΟιΝοτικά Pro 2025: Η Κρήτη ταξιδεύει στην Αθήνα μέσα από μια μοναδική οινική εμπειρία

7 Νοεμβρίου 2025
ΓΕΥΣΗ

Συνταγή για παραδοσιακό εκμέκ με καϊμάκι

6 Νοεμβρίου 2025
ΓΕΥΣΗ

Συνταγή για παραδοσιακό μοσχάρι στιφάδο

6 Νοεμβρίου 2025
ΓΕΥΣΗ

Συνταγή για σάλτσα σοκολάτας με τα βασικά υλικά της κουζίνας

5 Νοεμβρίου 2025
Facebook Instagram

Το νέο ενημερωτικό portal της Λαμίας και ολόκληρης της Στερεάς Ελλάδας.
Ειδήσεις από την Λαμία, την Φθιώτιδα, όλη τη Στερεά, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΜΑΤΙΕΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΓΕΥΣΗ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  • ΒΙΒΛΙΟ

MUST

  • ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΜΑΤΙΕΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΓΕΥΣΗ
  • ΒΙΒΛΙΟ
  • ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

  • Όθωνος 1, Λαμία
  • 2231022277, 6908395648
  • lamiathema@gmail.com
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
  • ΔΙΑΦΗΜΗΣΗ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

©2020 - 2025 LAMIAthema.gr / Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος | 19CLOUDS PRODUCTION

Removed from reading list

Undo
AdBlock Detected
Our site is an advertising supported site. Please whitelist to support our site.
Okay, I'll Whitelist
Welcome Back!

Sign in to your account

Lost your password?