Την άποψη ότι η κοινωνία φωνάζει για το έγκλημα και την συγκάλυψη και η κυβέρνηση έχει κλειστά τα αυτιά της εκφράζουν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζοντας την πρόταση της ΝΔ που παραπέμπω για πλημμέλημα τον πρώην υπουργό Μεταφορών, Κώστα Καραμανλή.
«Στην αρχή τον καταχειροκροτούσαν, μετά τον επιβράβευσαν. Στη συνέχεια, μετά τα συλλαλητήρια, προσπαθούν να κοροϊδέψουν την ελληνική κοινωνία, αλλά κανείς δεν τρώει κουτόχορτο. Μετά τον Τριαντόπουλο θέλουν να προχωρήσουν σε άλλη μια fast track Προανακριτική Επιτροπή, αντισυνταγματική και παράνομη, με στόχο να πέσει στα μαλακά και ο Καραμανλής μόνο για πλημμέλημα», αναφέρουν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.
- Advertisement -
Εν τω μεταξύ κάθε μέρα που περνάει τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ανακαλύπτουν σημαντικά θέματα μέσα στην δικογραφία που έχουν στα χέρια τους για το θέμα των Τεμπών.
Παρά το γεγονός ότι τα τελευταία εικοσιτετράωρα υπήρχαν έντονες ενδείξεις ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα βρεθεί εκτός κάδρου οι τελευταίες πληροφορίες λένε ότι τα στελέχη που μελετούν την υπόθεση βρήκαν σημαντικά στοιχεία -μέσα από μαρτυρίες- τα οποία στοχοποιούν τον πρωθυπουργό.
Η πρόταση της Κουμουνδούρου αναμένεται να κατατεθεί μέχρι την Παρασκευή πιθανότατα ως κείμενο αφού την πρόταση δεν αναμένεται να την αποδεχθεί η Νέα Αριστερά, ενώ δεν έχουν βρεθεί οι τέσσερις υπογραφές από τους ανεξάρτητους βουλευτές.
Την ίδια στιγμή ωστόσο καταγράφονται διαφορετικές απόψεις στο εσωτερικό του κόμματος για το πώς θα έπρεπε το κόμμα της Κουμουνδούρου να αντιμετωπίσει το θέμα. Αρκετοί θεωρούν ότι ακόμα και με βάση τα νέα στοιχεία η παραπομπή του πρωθυπουργού είναι παρακινδυνευμένη ενώ άλλοι όπως ο Παύλος Πολάκης και ο Νίκος Παππας θεωρούν ότι μέ τα στοιχεία που υπάρχουν, στοιχειοθετείται βάσιμα κατηγορία εναντίον του Κυριάκου Μητσοτάκη.
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εξηγώντας πάντως τον λόγο για τον οποίο το κόμμα του δεν έχει καταλήξει ακόμα στο τελικό κείμενο για τις ευθύνες που υπάρχουν στο θέμα των Τεμπών επεσήμανε ότι είναι «ζήτημα αξιοπιστίας κι όχι πολιτικών επιδιώξεων ή κομματικής στόχευσης». Άρα και του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη ,το όνομα του οποίου έχει κυκλωθεί από μέρες.
«Δουλεύουμε πυρετωδώς πάνω στα ντοκουμέντα» ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, υποστηρίζοντας πως «αν τα πολιτικά πρόσωπα δεν μπουν στη Βουλή, δεν θα μπουν πουθενά αλλού». Γι’ αυτό και τόνισε πως «είμαστε υποχρεωμένοι να κάνουμε λεπτομερή έλεγχο και να κάνουμε πρόταση προανακριτικής με βάση τα δεδομένα». Σύμφωνα με τα λεγόμενά του, «ο λόγος που διεκδικούμε να μην υπάρχει τίποτα ανεξιχνίαστο, να αποκαλυφθεί η αλήθεια και να αποδοθεί δικαιοσύνη» είναι το χρέος όλων απέναντι «στις ζωές που χάθηκαν και στην κοινωνία για να ξέρει ότι ζει σε μια Ελλάδα που μπορείς να βρεις το δίκιο σου».
Ο Σωκράτης Φάμελλος εξακολουθεί πάντως να πιστεύει ότι υπάρχει περιθώριο σύμπλευσης με την Νέα Αριστερά δεδομένου ότι «θα τηρήσουμε με ευλάβεια τη διαδικασία έτσι ώστε να υπάρχει μια ισχυρή πρόταση» μέσα στην εβδομάδα.
«Προσπαθούμε να προχωράμε βήμα βήμα», σημείωσε .Κατέστησε επίσης σαφές πως δεν υποτιμά «την αυτονομία άλλων κομμάτων» κι εξήγησε πως «οι προτάσεις δεν κατατίθενται με τελεσίγραφα, αλλά με σεβασμό και δεοντολογία. Αναγνωρίζουμε ότι θα υπάρχουν κι αντίστοιχες προσθήκες και αναβάθμιση γιατί όλοι έχουμε τη δυνατότητα να κάνουμε καλύτερη την κοινοβουλευτική δημοκρατία». Δηλαδή να συλλεχθούν περισσότερες από τις απαιτούμενες τριάντα υπογραφές βουλευτών.
To άρθρο ΣΥΡΙΖΑ: Μέχρι την Παρασκευή η πρόταση για προανακριτική – Διχασμένη η Κουμουνδούρου για παραπομπή Μητσοτάκη δημοσιεύτηκε στο NewsIT .