LAMIAthema.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΡΟΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΜΑΤΙΕΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  • ΕΥ ΖΗΝ
  • LIFESTYLE
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
    • ΥΓΕΙΑ
    • ΓΕΥΣΗ
    • ΒΙΒΛΙΟ
    • ΕΠΙΣΤΗΜΗ
    • AUTOκίνηση
    • ΠΑΡΑΞΕΝΑ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Reading: Συνταγή για κρεμώδη ζυμαρικά με μανιτάρια miso
Μοιράσου το
Notification Δείξε μου περισσότερα
Τελευταία Νέα
ΟιΝοτικά Pro 2025: Η Κρήτη ταξιδεύει στην Αθήνα μέσα από μια μοναδική οινική εμπειρία
7 Νοεμβρίου 2025
Fedriades Delphi Hotel: Πλούσια φιλοξενία με υπέροχη θέα
7 Νοεμβρίου 2025
Το Χωριάτικο στα Λουτρά Πόζαρ προσφέρει την απόλυτη εμπειρία διαμονής και γεύσης
7 Νοεμβρίου 2025
Swan by Kontiki: Ένα πλωτό εστιατόριο στη Ρόδο γράφει τη δική του γευστική ιστορία
6 Νοεμβρίου 2025
Συνταγή για παραδοσιακό εκμέκ με καϊμάκι
6 Νοεμβρίου 2025
Aa
LAMIAthema.gr
Aa
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΡΟΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΜΑΤΙΕΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  • ΕΥ ΖΗΝ
  • LIFESTYLE
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
    • ΥΓΕΙΑ
    • ΓΕΥΣΗ
    • ΒΙΒΛΙΟ
    • ΕΠΙΣΤΗΜΗ
    • AUTOκίνηση
    • ΠΑΡΑΞΕΝΑ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Ακολούθησέ μας
LAMIAthema.gr > ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ > ΓΕΥΣΗ > Συνταγή για κρεμώδη ζυμαρικά με μανιτάρια miso
ΓΕΥΣΗ

Συνταγή για κρεμώδη ζυμαρικά με μανιτάρια miso

13 Οκτωβρίου 2025 28 Views
Updated 2025/10/13 at 9:02 ΠΜ
Μοιράσου το
Μοιράσου το

Κρεμώδη ζυμαρικά με μανιτάρια και miso

Αυτά τα ζυμαρικά με μανιτάρια miso είναι ο ορισμός του απλού και νόστιμου φαγητού για τις καθημερινές.

Απαιτούνται μόνο 8 υλικά, φτιάχνονται σε 30 λεπτά και αυτή η κρεμώδης, αλμυρή σάλτσα, είναι απολύτως ουμάμι.

- Advertisement -
Ad image

Πρόκειται για μία από τις δημοφιλέστερες συνταγές των New York Times, στην οποία πρόσθεσα,  μανιτάρια και λίγο σκόρδο.

Το miso είναι μια πάστα που παρασκευάζεται από σόγια, ρύζι και αλάτι σε ζύμωση. Έχει αλμυρή γεύση ουμάμι και είναι δημοφιλής, τα τελευταία χρόνια.

Προτιμώ λευκή πάστα miso σε αυτή τη συνταγή, γιατί η ήπια γεύση της δεν επισκιάζει τις υπόλοιπες γεύσεις του πιάτου.

Κρεμώδη ζυμαρικά με μανιτάρια miso

Υλικά:

  • 1 πακέτο (500 γρ.) φετουτσίνι ή ταλιατέλες ή λινγκουίνι
  • αλάτι, για το νερό των ζυμαρικών
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 170 γρ. μανιτάρια κομμένα σε φέτες
  • 4 κοφτές κ.σ βούτυρο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένες
  • 1/3 φλιτζάνι φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα
  • 2 κ.σ. λευκή πάστα miso

Εκτέλεση:

Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Κρατάμε ένα φλιτζάνι νερό από το βράσιμο και στραγγίζουμε τα ζυμαρικά σε ένα σουρωτήρι, σκεπάζοντας με το καπάκι της κατσαρόλας, για να μείνουν ζεστά.

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε τα μανιτάρια και σοτάρουμε, μέχρι να ροδίσουν, για 5 έως 8 λεπτά. Βγάζουμε τα μανιτάρια σε ένα πιάτο.

Ρίχνουμε στο τηγάνι το βούτυρο να λιώσει και σοτάρουμε το σκόρδο για 1-2 λεπτά.

Ανακατεύουμε την παρμεζάνα, το miso και 1/2 φλιτζάνι νερό από το βράσιμο των ζυμαρικών, μέχρι να λιώσει το τυρί και να ενωθούν όλα τα υλικά ομοιόμορφα, για 2 έως 4 λεπτά.

Επιστρέφουμε τα σοταρισμένα μανιτάρια και τα βρασμένα ζυμαρικά στο τηγάνι και ανακατεύουμε μέχρι να καλυφθούν με τη σάλτσα. Προσθέτουμε λίγο περισσότερο νερό από τα ζυμαρικά, αν χρειάζεται, για να αραιώσει η σάλτσα. 

Σερβίρετε αμέσως ζεστό.

To άρθρο Συνταγή για κρεμώδη ζυμαρικά με μανιτάρια miso δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

​ Read More

Newsroom 13 Οκτωβρίου 2025
Μοιράσου το άρθρο
Facebook TwitterEmail Print
Άφησε ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΟιΝοτικά Pro 2025: Η Κρήτη ταξιδεύει στην Αθήνα μέσα από μια μοναδική οινική εμπειρία
7 Νοεμβρίου 2025
Fedriades Delphi Hotel: Πλούσια φιλοξενία με υπέροχη θέα
7 Νοεμβρίου 2025
Το Χωριάτικο στα Λουτρά Πόζαρ προσφέρει την απόλυτη εμπειρία διαμονής και γεύσης
7 Νοεμβρίου 2025
Swan by Kontiki: Ένα πλωτό εστιατόριο στη Ρόδο γράφει τη δική του γευστική ιστορία
6 Νοεμβρίου 2025
Συνταγή για παραδοσιακό εκμέκ με καϊμάκι
6 Νοεμβρίου 2025

Σας ενδιαφέρουν

ΓΕΥΣΗ

ΟιΝοτικά Pro 2025: Η Κρήτη ταξιδεύει στην Αθήνα μέσα από μια μοναδική οινική εμπειρία

7 Νοεμβρίου 2025
ΓΕΥΣΗ

Συνταγή για παραδοσιακό εκμέκ με καϊμάκι

6 Νοεμβρίου 2025
ΓΕΥΣΗ

Συνταγή για παραδοσιακό μοσχάρι στιφάδο

6 Νοεμβρίου 2025
ΓΕΥΣΗ

Συνταγή για σάλτσα σοκολάτας με τα βασικά υλικά της κουζίνας

5 Νοεμβρίου 2025
Facebook Instagram

Το νέο ενημερωτικό portal της Λαμίας και ολόκληρης της Στερεάς Ελλάδας.
Ειδήσεις από την Λαμία, την Φθιώτιδα, όλη τη Στερεά, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΜΑΤΙΕΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΓΕΥΣΗ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  • ΒΙΒΛΙΟ

MUST

  • ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΜΑΤΙΕΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΓΕΥΣΗ
  • ΒΙΒΛΙΟ
  • ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

  • Όθωνος 1, Λαμία
  • 2231022277, 6908395648
  • lamiathema@gmail.com
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
  • ΔΙΑΦΗΜΗΣΗ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

©2020 - 2025 LAMIAthema.gr / Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος | 19CLOUDS PRODUCTION

Removed from reading list

Undo
AdBlock Detected
Our site is an advertising supported site. Please whitelist to support our site.
Okay, I'll Whitelist
Welcome Back!

Sign in to your account

Lost your password?