
Σαλάτα με κρύα noodles, για κυρίως ή για «πλαϊνό πιάτο», δηλαδή, συνοδευτικό;
Και τα δύο, θα πω εγώ, γιατί είναι χορταστική, έτσι μπορεί να γίνει κάλλιστα και ταπεράκι γραφείου.
Θα είναι πολύ ωραία ιδέα μαζί με μία ψημένη πρωτεϊνη.
Είναι τραγανή, λόγω των καρπών, σουσάμι και αμύγδαλο που καβουρδίζονται.
Αν θέλετε να φτιάξετε ένα ζεστό πιάτο με noodles τότε σοτάρετε μαζί με τα ζυμαρικά και τα σαλατικά και ανακατέψτε με το ντρέσινγκ.
Σαλάτα ράμεν
Υλικά:
- 2/3 φλιτζάνι συν 3 κουταλιές της σούπας ηλιέλαιο, χωρισμένο
- 2 συσκευασίες noodles – ράμεν με γεύση κοτόπουλου (κρατάμε για τη σάλτσα τα φακελάκια μπαχαρικών της συσκευασίας)
- 1/2 φλιτζάνι αμύγδαλα φιλέ
- 2 κ.σ. σουσάμι
- 3 κ.σ. ζάχαρη
- 3 κ.σ. ξίδι ρυζιού ή λευκό ξίδι
- 2 κ.σ. σάλτσα σόγιας
- 1/2 κ.γ. τριμμένο μαύρο πιπέρι
- 1 σακούλα έτοιμη πλυμένη σαλάτα coleslaw ( 2 φλ. τριμμένο λάχανο – καρότο)
- φρέσκο κρεμμυδάκι σε ροδέλες για το σερβίρισμα
Εκτέλεση:
Βάζουμε τα noodles σε βραστό νερό για λίγα λεπτά να μαλακώσουν λίγο, όχι εντελώς.
Σε ένα μεγάλο τηγάνι, ζεσταίνουμε 3 κουταλιές της σούπας λάδι σε μέτρια φωτιά.
Σοτάρουμε τα noodles και προσθέτουμε τα αμύγδαλα και το σουσάμι.
Ανακατεύουμε περιστασιακά, μέχρι να ροδίσουν ελαφρά, για περίπου 5 λεπτά.
Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν.
Χτυπάμε μαζί τα υπόλοιπα 2/3 φλιτζανιού λάδι, τη ζάχαρη, το ξίδι, τη σάλτσα σόγιας, το μαύρο πιπέρι και τα φακελάκια μπαχαρικών από τα noodles, που κρατήσαμε.
Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε καλά τα σαλατικά και τα σοταρισμένα noodles με τους σπόρους και το ντρέσινγκ.
Αν θέλουμε να είναι πιο δροσερή, τη βάζουμε για λίγο στο ψυγείο.
Σερβίρουμε με φρέσκο κρεμμυδάκι σε ροδέλες.
To άρθρο Συνταγή για ασιατική σαλάτα ράμεν με noodles και λάχανο – καρότο δημοσιεύτηκε στο NewsIT .
