Ο μουσακάς χωρίς τηγάνι είναι πολύ ελαφρύς και αυτό που υπερισχύει είναι η γλύκα της ψητής μελιτζάνας, η μελωμένη σάλτσα κιμά και η ελαφριά γεύση της εύκολης μπεσαμέλ.
Υλικά
Για το μουσακά
2 kg μελιτζάνες φλάσκες
100 γρ. σκληρό τυρί Δανίας Arla
100 γρ. φρυγανιά τριμμένη
Λίγο ελαιόλαδο
Λίγο αλάτι
Για τη σάλτσα κιμά
4 κ.σ. ελαιόλαδο
800 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 μέτριο καρότο τριμμένο
2 σκελ. σκόρδο ψιλοκοκμμένες
800 γρ. ψιλοκομμένες ντομάτες
1 δαφνόφυλλο
1 ξυλάκι κανέλα
1/3 φλ. κονιάκ
Αλάτι
Πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Για την εύκολη μπεσαμέλ
1 1/2 lt γάλα σε θερμoκρασία δωματίου
125 γρ. κορν φλάουρ
2 κ.σ. βούτυρο Lurpak
2 αυγά
2 – 3 πρέζα/ες μοσχοκάρυδο φρεσκοτριμμένο
Αλάτι
Πιπέρι
200 γρ. φρέσκο τυρί κρέμα
Διαβάστε περισσότερα στο Argiro.gr
ΣΥΝΤΑΓΕΣ – TheCaller