Δύο αγαπημένες λιχουδιές που βρίσκονται ψηλά στις προτιμήσεις των καλοφαγάδων, το σνίτσελ και η πίτσα παντρεύονται δημιουργικά και δημιουργούν την απόλυτη έκρηξη γεύσης. Τραγανό πανάρισμα, τρυφερό κρέας, σάλτσα ντομάτας και τυριά που λιώνουν συνδυάζονται σε ένα πιάτο που αξίζει την κάθε σας μπουκιά.
Υλικά για τη Συνταγή
Για τα σνίτσελ
2 σνίτσελ χοιρινά
4 τσιμπιές αλάτι
Λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι
4 κουταλιές της σούπας αλεύρι γ.ο.χ.
1 αυγό μεγάλο
2 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος
6 κουταλιές της σούπας φρυγανιά τριμμένη
Σπορέλαιο για το τηγάνισμα (200 ml περίπου)
Για την πίτσα
Σάλτσα ντομάτας έτοιμη ή σπιτική (ή 2 κουταλιές της σούπας τοματοπελτέ ανακατεμένες με 1 κουταλιά της σούπας νερό, 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, αλατοπίπερο και 4 πρέζες ζάχαρη)
60 γραμμάρια φρέσκια μοτσαρέλα, κομμένη σε κομμάτια
8 φύλλα βασιλικού
Λεπτές φέτες από κρεμμύδι, τοματίνια και πιπεριά (κατά βούληση)
Εκτέλεση
1.Αρχικά ετοιμάστε τα σνίτσελ ή ζητήστε να τα ετοιμάσει ο κρεοπώλης σας. Καλύψτε τα φιλέτα με πλαστική μεμβράνη, χτυπήστε τα με ένα ειδικό σφυράκι πάνω σε σταθερή επιφάνεια ώστε να πλατύνουν. Αλατοπιπερώστε τα και αφήστε τα στην άκρη.
2.Ετοιμάστε το πανάρισμα. Σε ένα πιάτο κοσκινίστε και απλώστε το αλεύρι, σε ένα άλλο βάλτε την τριμμένη φρυγανιά και σε ένα τελευταίο χτυπήστε το αυγό μαζί με την κρέμα γάλακτος και λίγο αλατοπίπερο.
3.Περάστε τα σνίτσελ πρώτα από το αλεύρι ώστε να καλυφθούν καλά από όλες τις πλευρές, βουτήξτε τις μία – μία στο αυγό και τέλος πιέστε τις απαλά στην τριμμένη φρυγανιά για να κολλήσει και να καλυφθούν όλες οι μεριές. Τοποθετήστε τα σνίτσελ σε μια πιατέλα.
4.Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεστάνετε 2 δάχτυλα σπορέλαιο και τηγανίστε τα σνίτσελ, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, γυρνώντας τα μόνο μια φορά και περιχύνοντάς τα συνεχώς από πάνω με το καυτό λάδι, μέχρι να ροδίσουν και να ψηθούν. Τοποθετήστε τα σνίτσελ σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.
5.Ανακατέψτε σε ένα μπολάκι τα υλικά για τη σάλτσα ντομάτας ή χρησιμοποιήστε έτοιμη και απλώστε την καλά σε όλη την επιφάνεια των τηγανισμένων σνίτσελ. Απλώστε την κομμένη μοτσαρέλα, γαρνίρετε με κρεμμύδι, φέτες ντομάτας και πιπεριάς ή ότι άλλο επιθυμείτε.
6.Ψήστε τα σνίτσελ στο φούρνο στους 200ο C στις αντιστάσεις για λίγα λεπτά (10-12), μέχρι να λιώσει το τυρί και να κάνει φουσκάλες, στολίστε με τα φύλλα βασιλικού και σερβίρετε αμέσως.
Συμβουλή
-Μπορείτε να προσθέσετε στη σάλτσα μυρωδικά που επιθυμείτε, όπως θυμάρι, ρίγανη κτλ. και να συμπληρώσετε με λαχανικά της προτίμησής σας όπως μανιτάρια, ελιές κ.α.
-Για να εξοικονομήσετε χρόνο και κόπο, ζητήστε από τον κρεοπώλη έτοιμα παναρισμένα σνίτσελ.
Διαβάστε επίσης:
Φακές με κολοκυθάκια, κίτρινη κολοκύθα και αρωματικά μπαχαρικά
Μεσκούτα, το Μαροκινό κέικ πορτοκαλιού που σερβίρεται χωρίς φτιασίδια
Smoothie με πορτοκάλι και ρόδι: ένα ενεργειακό ρόφημα ιδανικό για το πρωινό σας
Cucina Povera | topontiki.gr