Ο κ. Γεωργιάδης προσπάθησε να κάνει το άσπρο, μαύρο κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας, επιβεβαιώνοντας για ακόμη μία φορά την επικοινωνιακή διαχείριση και μόνο των προβλημάτων στην οποία αναλώνεται καθημερινά τόσο ο ίδιος, όσο και συνολικά η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.
Απέναντι, στα στοιχεία που παρουσίασαν οι εκπρόσωποι των νοσοκομειακών ιατρών, δηλ. ότι, οι μόνιμοι ιατροί έπρεπε να είναι 161 και αντί για αυτούς σήμερα είναι μόλις 75, ότι το 2019 στην Παιδιατρική Κλινική υπήρχαν 6 μόνιμοι ιατροί, ενώ σήμερα υπάρχουν μόλις 2, ότι το 2019 στην Πνευμονολογική Κλινική υπήρχαν 6 ιατροί, ενώ σήμερα υπάρχει μόλις 1, ότι το 2019 υπήρχαν 5 Αναισθησιολόγοι, ενώ σήμερα υπάρχουν μόλις 2, ότι στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών υπήρχαν 9 ιατροί το 2019, ενώ σήμερα έχουν μειωθεί στους 4, ο κ. Γεωργιάδης προσπάθησε να αποπροσανατολίσει τη συζήτηση.
Κι όμως, παρά το ότι συμπεριέλαβε στους υπολογισμούς τους επικουρικούς και τους εργαζόμενους με μπλοκάκια ιατρούς, και πάλι ο αριθμός είναι μικρότερος, σε σχέση με εκείνον του Ιουλίου του 2019, ο οποίος όπως δήλωσε η συμπαριστάμενη Γενική Γραμματέας ήταν 117.
Επιπλέον, ο κ. Γεωργιάδης παρά το ότι, κατά τη συζήτηση επίκαιρης ερώτησής μου, την 19η Φεβρουαρίου 2024, με διαβεβαίωσε ότι, θα εξετάσει τα αίτια της παραίτησης μεγάλου αριθμού ιατρών από το Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας, λέγοντας επί λέξει: “Υπάρχει πρόβλημα στο Νοσοκομείο Λαμίας. Και εμένα μου κάνει εντύπωση γιατί έχουν παραιτηθεί τόσοι πολλοί γιατροί ειδικά από αυτό το νοσοκομείο. Ο αριθμός των παραιτήσεων είναι υπερβολικά περισσότερος από οποιοδήποτε άλλο νοσοκομείο στη χώρα. […] Πάντως πράγματι το κύμα των αποχωρήσεων στο συγκεκριμένο νοσοκομείο είναι πολύ μεγαλύτερο από το μέσο όρο στο Ε.Σ.Υ.. Δεσμεύομαι να επανέλθω με μια πιο εμπεριστατωμένη μελέτη για να δω γιατί έχει συμβεί αυτό”, χθες κατά τη διάρκεια της σύσκεψης που έλαβε χώρα στο Νοσοκομείο, δήλωσε ότι: “αυτό είναι ένα τοπικό πρόβλημα, έχει κάποιους λόγους εξήγησης, αλλά δεν έχει σημασία.”, αποφεύγοντας να παραθέσει τους λόγους που παραιτούνται διαρκώς τα τελευταία χρόνια οι γιατροί.
Ο κ. Γεωργιάδης πράγματι δεν συνάντησε κάποια “συμμορία μιζέριας”, όπως δηλώνει κατ’ επανάληψη, με προσβλητικό τρόπο, εννοώντας το υγειονομικό προσωπικό του Εθνικού Συστήματος Υγείας, το οποίο υπερβάλλει εαυτόν για να καλύψει τις ανάγκες των πολιτών, αλλά αναγνώρισε όπως ο ίδιος δήλωσε “το έλλειμα ιατρικού προσωπικού του Νοσοκομείου”.
Εν τέλει ο Υπουργός Υγείας, το μόνο που συνάντησε ήταν η πραγματική σκληρή αλήθεια που οφείλεται στην αδράνεια, την αναλγησία, και την ανικανότητα της Κυβέρνησής του, που συνιστά τη μείζονα αιτία για την υποβάθμιση των υπηρεσιών υγείας στη Φθιώτιδα και τη χώρα μας.