Μια πεντανόστιμη σαλάτα με εξαιρετική παρουσίαση και πολυχρωμία που παρασκευάζεται κυριολεκτικά σε τρία λεπτά. Το πιάτο περιέχει πικρούτσικη και πικάντικη ρόκα που ταιριάζει ιδανικά με τη γλύκα της ώριμης ντομάτας και την κρεμώδη υφή του ιταλικού τυριού stracciatella. Μπορείτε να εμπλουτίσετε τη σαλάτα με κομμάτια τηγανητής μελιτζάνας, με καρύδια ή σπόρους κουκουναριού ή με κομμάτια πιπεριάς Φλωρίνης, λιαστές ντομάτες και ότι άλλο τραβάει η όρεξή σας.
Υλικά για τη Συνταγή
50 γραμμάρια ρόκα
350 γραμμάρια ντομάτες ή τοματίνια.
120 γραμμάρια τυρί stracciatella
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
Αλατοπίπερο κατά βούληση
Λίγο βαλσάμικο ξύδι για το ράντισμα
Εκτέλεση
1.Αρχικά, καθαρίστε τις ντομάτες ή τα ντοματίνια και τη ρόκα και στεγνώστε καλά με απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Αν η ρόκα έχει πολύ μεγάλα φύλλα, μπορείτε να τα ψιλοκόψετε λίγο. Εάν χρησιμοποιείτε ντοματίνια, κόψτε τα στη μέση. Διαφορετικά κόψτε τις ντομάτες σε ροδέλες και τοποθετήστε τις σε ένα μεγάλο επίπεδο πιάτο ή πιατέλα.
2. Στη συνέχεια, τοποθετήστε τα πικάντικα φύλλα ρόκας πάνω στο φέτες ντομάτας, προσέχοντας να μην χρησιμοποιήσετε χοντρά κοτσάνια.
3. Αλατοπιπερώστε και ραντίστε με ελαιόλαδο.
4. Στο τελικό στάδιο διακοσμήστε με το τυρί stracciatella, ή τις παραλλαγές του και
ραντίστε με σταγόνες βαλσάμικου.
Συμβουλή
-Το τυρί στρατσιατέλα είναι ένα μη παλαιωμένο μαλακό τυρί κρέμα που λαμβάνεται από βουβαλίσιο γάλα στη νότια ιταλική επαρχία. Αυτή η γκουρμέ ποικιλία τυριού μοιάζει σε γεύση και υφή με το εσωτερικό του ιταλικού τυριού burrata και μαζί ανήκουν στην κατηγορία της φρέσκιας μοτσαρέλας .
-Μπορείτε να το βρείτε σε καταστήματα deli ή να το αντικαταστήσετε με φρέσκια μοτσαρέλα burrata που θα προμηθευτείτε από σουπερ μάρκετ.
Διαβάστε επίσης:
Πλούσιο ρόφημα ζεστής σοκολάτας, με κομμάτια σοκολάτας κουβερτούρας
Σοκολατένια scones με γλάσο και επικάλυψη λιωμένης σοκολάτας
Τηγανητές μπουκιές σαν λουκουμαδάκια, με μήλο και σταγόνες σοκολάτας
Cucina Povera | topontiki.gr